عذرخواهی مدیرعامل بانک صادرات از مردم کردستان

مدیربانک صادرات استان کردستان به دلیل عملکرد ضعیف بانک تحت مسئولیتش در پرداخت تسهیلات طی ۶ ماهه نخست سال جاری، از مردم استان عذرخواهی کرد.

 مسعود رنجبران، مدیربانک صادرات استان کردستان امروز در هشتمین جلسه کمیسیون بانک‌های استان که با حضور استاندار کردستان در سنندج برگزار شد، از اینکه بانک صادرات در پرداخت تسهیلات عملکرد ضعیف‌تری نسبت به بانک‌های دیگر داشته است از مردم استان عذرخواهی کرد و اظهار داشت: بی‌شک منابع جذب شده توسط بانک‌ها باید برای مردم استان هزینه شود و اگر این کار انجام نگیرید اجحاف در حق مردم است.

وی در این جلسه به مسوولان و مردم وعده داد در نیمه دوم سال جاری این ضعف عملکردی را جبران و وام‌های بیشتری به متقاضیان پرداخت کند.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری کردستان در این جلسه به بیان وضعیت تسهیلات پرداختی بانک‌های استان اشاره کرد و گفت: ۵۳.۸ درصد کل منابع کشور در اختیار استان تهران و ۲۴.۳ درصد هم در اختیار هفت استان است و ۲۳ استان دیگر از جمله کردستان تنها ۲۱.۹ درصد منابع بانکی را در ۶ ماهه سال جاری در اختیار داشته اند.

کمال حسینی با اشاره به اینکه سهم کردستان در سپرده‌ها ۶ دهم درصد کشور است، افزود: میزان منابع در اختیار ۱۵ بانک استان در نیمه نخست سال جاری ۳۹ هزار و ۳۷۲ میلیارد تومان بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۴۷.۵ درصد رشد داشته است.

وی اضافه کرد: بیشترین منابع، در اختیار بانک کشاورزی با ۱۶.۶ درصد، بانک ملی با ۱۶ و بانک سپه با ۱۵.۵ درصد بوده است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری کردستان میزان مصارف بانکی استان را ۳۲ هزار و ۲۷۹ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: میزان مصارف بانکی هم در ۶ ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۶ درصد افزایش داشته است.

حسینی با اشاره به اینکه بانک‌های ملت، ملی و کشاورزی بیشترین مصارف را داشتند، یادآور شد: بیشترین مصارف بانکی مربوط به بخش خدمات و بازرگانی، ۱۸ درصد کشاورزی، ۹ درصد صنعت و معدن و ۱۶.۵ درصد مسکن و ساختمان است.

وی نسبت مصارف به منابع بانکی در استان را ۸۲ درصد خواند و اظهار داشت: این میزان ۶ دهم درصد نسبت به نیمه نخست سال گذشته افزایش داشته است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری کردستان گفت: با توجه به نسبت مانده مطالبات که ۷۴۲ میلیارد تومان و مصارف که ۳۲ هزار و ۲۷۹ میلیارد تومان بوده؛ ریسک بانکی در استان ۲.۳ درصد است.

حسینی یادآور شد: میزان ریسک بانکی در ۶ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۶ دهم درصد کاهش داشته است.

با توجه به اینکه ریسک بانکی در کردستان ۲.۳ درصد و در میانگین کشوری بیش از ۹ درصد است لذا در این جلسه پیشنهاد شد براساس این مهم از بانک مرکزی درخواست کاهش محدودیت‌ها در پرداخت وام و عمل به تکالیف دولت شود.

سرانه سپرده‌گذاری کردستانی‌ها ۲۰ میلیون تومان است

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کردستان در این جلسه اظهار داشت: سال‌های گذشته نسبت منابع و مصارف بانکی استان حدود ۵۰ درصد بود و اکنون به حدود ۸۰ درصد رسیده است.

به گفته علی اشرف یوسفی‌قیاسی سرانه سپرده‌گذاری هر نفر در استان ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان (که از این لحاظ استان سی‌ام کشور هستیم) و سرانه وام پرداختی هم ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

وی با بیان اینکه کردستان از لحاظ نسبت منابع به مصارف رتبه ۱۲ کشور را دارد، اضافه کرد: ۸۵ درصد منابع قابل تخصیص توسط بانک‌های استان پرداخت شده است.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کردستان یادآور شد: تکالیف دولت به بانک‌ها چند برابر شده و به همین دلیل برای بانک‌ها هم محدودیت‌هایی ایجاد شده است و گاهی هم برای عمل به این تکالیف در پرداخت تسیهلات سهمیه‌بندی انجام می‌شود.

استفاده از شیوه‌های نوین بانکی برای ارائه گزارش عملکرد بانک‌های استان

مدیر شعب پست بانک کردستان در این جلسه نسبت به این رویه کمیسیون که عملکرد سیستم بانکی را به ارائه گزارش منابع و مصارف بانکی خلاصه کردند، انتقاد کرد و خواستار استفاده از شیوه‌های نوین بانکی و پرداختن به عملکرد بانک‌ها در حوزه تعهدات و گشایش اعتبارات اسنادی شد.

به گفته حسین واحدی در ۶ ماهه نخست سال جاری ۷۸۰ میلیارد تومان شعب پست بانک استان در حوزه تعهدات و گشایش اعتبارات اسنادی عملکرد داشته است.

از طریق گشایش اعتبارات اسنادی برای شرکت‌های متقاضی به جای وام با نرخ ۱۸ درصداین تسهیلات با نرخ ۲ درصد تامین می‌شود که این مهم تاثیر بسزایی در حوزه عمران و توسعه دارد.

مدیر شعب پست بانک کردستان ادامه داد: به بسیاری از طرح‌های عمرانی استان به ویژه جاده سازی از محل مذکور تسهیلات پرداخت کردیم و از این نظر رتبه نخست را در کشور داریم.

واحدی گفت: ۲۷ طرح به مبلغ ۱۸ میلیارد تومان از محل بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه به شعب پست بانک معرفی شده که از این تعداد به ۲۲ طرح ۱۵ میلیارد تومان پرداخت شده است.

در نشست کمیسیون بانک‌های استان گزارشی از عملکرد بانک‌ها در حوزه منابع و مصارف بانکی و همچنین پرداخت وام تبصره ۱۸ قانون بودجه و وام ازدواج ارائه شد.

براساس این گزارش، میزان تسهیلات پرداختی در نیمه نخست سال جاری به نسبت سال گذشته افزایش ۶۵.۵ درصدی داشته و در این بازه زمانی ۱۲ هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان وام پرداخت شده است. ۵۷ درصد مبلغ مذکور به بخش خدمات و بازرگانی، ۱۸ درصد کشاورزی، ۱۱ درصد صنعت و معدن، هشت درصد مسکن و ساختمان و ۶ درصد هم در سایر بخش‌ها پرداخت شده است.

منابع بانک‌های کشاورزی، مهر ایران، پست بانک، توسعه تعاون، رفاه، ملی، ملت، مسکن، به ترتیب در نیمه نخست سال جاری ۱۴۱.۴ درصد، ۹۹.۲ درصد، ۷۲.۲ درصد، ۵۶.۹ درصد، ۴۴ درصد، ۴۱.۲ درصد، ۳۶.۳ درصد و ۲۷.۶ درصد رشد داشته است.

بانک‌های توسعه تعاون، مسکن، ملت، تجارت و پست بانک از لحاظ نسبت مصارف به منابع در استان، طی نیمه اول امسال هم در صدر لیست قرار گرفتند.

در این جلسه همچنین بخشی از مشکل مربوط به کاهش پول نقد در دستگاه‌های خودپرداز، مربوط به برخی از مشاغل هم، چون پزشکان اعلام شد که این افراد در راستای فرار مالیاتی از دستگاه‌های کارت‌خوان استفاده نمی‌کنند و از مراجعه کنندگان پول نقد طلب می‌کنند.

انتقال حساب بانکی شرکت‌های بزرگ فعال در کردستان به بانک‌های استان و عدم افشای گردش حساب واحد‌های بزرگ در استان از دیگر مواردی بود که در راستای بهبود وضعیت منابع بانکی در این جلسه مطرح شد.

سیستم بانکی استان کردستان شامل ۲۷ بانک است که از این تعداد ۱۵ مورد آن زیر مجموعه شورای هماهنگی بانک‌های استان است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.