تولید و مصرف آب در خرم‌آباد سر به سر شد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان با بیان اینکه تولید و مصرف آب در خرم‌آباد سر به سر شده است، از درخواست از وزارت نیرو برای اختصاص اعتبار تامین آب پایدار هشت شهر دیگر خبر داد.

حمیدرضا کرموند گفت: کاهش سطح منابع آب زیر زمینی و نیز کاهش دبی آب چشمه‌ها موجب شده تا تولید و مصرف آب آشامیدنی در خرم آباد سر به سر شود.

وی با اشاره به وجود ۵۹۰ هزار مشترک در لرستان گفت: هم اکنون روزانه ۵۰۰ هزار مترمکعب آب در استان تولید می‌شود و همین مقدار هم در روز مصرف می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان با تاکید بر ضرورت همکاری شهروندان در صرفه جویی آب مصرفی گفت: در صورت افزایش مصرف آب در تأمین آب شرب شهروندان لرستانی و خرم آباد با مشکل مواجه خواهیم شد.

کرموند افزود: برای تأمین منابع آب آشامیدنی پایدار شهر ۵۵۰ هزار نفری خرم آباد ۱۰ حلقه چاه در حال حفر است که تلاش می‌کنیم خارج از برنامه و در کوتاه مدت وارد مدار شوند.

وی افزود: اگر شهروندان الگوی مصرف آب را رعایت کنند نگرانی خاصی وجود ندارد، با توجه به اینکه در چند ماه اخیر مشکلات تأمین آب احصاء و پیش بینی شده بود، شبکه‌های توزیع و انتقال آب در خرم آباد هوشمند و همین امر موجب کاهش مصرف آب در خرم آباد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان افزود: در حال حاضر چشمه‌های شهر‌های مختلف استان به ویژه خرم آباد و بروجرد با ۷۰ درصد افت و کاهش آبدهی نسبت به دراز مدت مواجه هستند.

کرموند ادامه داد: هم اکنون آب آشامیدنی شهروندان خرم آباد از سه دهنه چشمه و ۳۸ حلقه چاه در حال تأمین است.

وی با بیان اینکه در سال آبی گذشته (۱۴۰۰ -۱۴۰۱) با کاهش شدید بارندگی در خرم آباد و حوزه کرخه روبرو شدیم و پیش بینی هواشناسی تا دو ماه آینده نیز مبنی بر کاهش بارندگی و کاهش چشمه‌های آبی در سال آبی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ خواهد بود تصریح کرد: با توجه به شرایط پیش بینی شده، وزارت نیرو با اختصاص اعتبار اضطراری ۱۱۰ میلیارد تومانی موافقت کرده و پیرو این موضوع باید ۱۰ حلقه چاه حفر شود که هم اکنون شش حلقه چاه به طور همزمان در حال حفاری به منظور بهره برداری سریع تا دو ماه آینده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان بیان داشت: با تکمیل این ۱۰ حلقه چاه در خرم آباد روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ لیتر آب در ثانیه یعنی حدود ۱۵ درصد به ظرفیت تولید آب در خرم آباد افزوده می‌شود.

کرموند افزود: شرایط همچنین در شهرستان بروجرد تا حد زیادی نگران کننده است و به این منظور در این شهرستان نیز طرح ۱۰ حلقه چاه جدید پیش بینی شده که پنج حلقه چاه هم اکنون در حال حفاری است که با تکمیل حفاری این ۱۰ حلقه چاه ۲۰ درصد به ظرفیت تولید آب در بروجرد افزوده خواهد شد.

وی عنوان کرد: به منظور تأمین آب پایدار، تکمیل آبرسانی از سر چشمه‌های «مخمل کوه» خرم آباد و «آبسرده» بروجرد تا دو تا سه سال آینده از مهم‌ترین طرح‌های مورد تاکید استاندار لرستان و وزرات نیرو در این شهرستان‌ها است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان گفت: همچنین شرکت آب و فاضلاب لرستان به منظور تأمین آب پایدار هشت شهر استان از جمله کوهدشت، نورآباد، دورود، ازنا، سپیددشت، پلدختر و رومشکان خواستار تأمین هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از وزرات نیرو است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.