شش دلیل مهم سقوط بورس از نگاه نظارتی

‎قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در جلسه با مدیران و کارشناسان بازار سرمایه به موضوعاتی تاکید کرد که باید بررسی شوند.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در جلسه سه ساعته هم‌اندیشی و بهره‌گیری از نقطه نظرات مدیران و کارشناسان بازار سرمایه (بورس) موضوعاتی را متذکر شد و تاکید کرد که باید بررسی شود؛ چه شد به یکباره افرادی هزاران میلیارد تومان به جیب زده و برخی از مردم سرمایه‌هایشان را از دست دادند.

‎دکتر احمد رحمانیان در این نشست با اشاره به رشد حبابی بورس در سال‌های قبل و جذب میزان قابل‌توجهی از سرمایه‌های مردم گفت: متاسفانه از سال ۹۹ به یکباره بازار بورس نزول پیدا کرد و بسیاری از مردم مال و سرمایه خود را از دست داده و از آن طرف کسانی بودند که یکباره چندین هزار میلیارد به دارایی و ثروتشان افزوده شد.

‎وی از کارشناسان حاضر در جلسه خواست به برخی از سوالات پیرامون اینکه آیا رشد یکباره بازار سرمایه در یک دوره زمانی کوتاه و آن طرف نزول یکباره آن امری عادی و طبیعی است؟ آیا در بازار سرمایه طی این سال‌ها ضوابط قانونی و آیین نامه‌ها رعایت شده بود یاخیر؟ پاسخ دهند.

‎قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مهم این است که باید بررسی شود چه اتفاقی افتاد که برخی از اشخاص حقیقی و حقوقی یکباره صاحب چند هزار میلیارد ثروت شدند و آن طرف هم برخی ۷۰ درصد از سرمایه خود را از دست دادند؟ آیا دارا شدن عده‌ای قانونی بود یا غیر قانونی؛ اگر غیرقانونی بود چه کسانی قصور و تقصیر داشتند، چه ضوابط قانونى باید رعایت می‎شد که نشد آیا آیین نامه‌های مربوطه رعایت شده بود و چه کسانی از رانت‎ها و اطلاعات نهانى استفاده کردند؟

‎رحمانیان یکی دیگر از موضوعات مهم و اساسی بورس را در حوزه نظارتی عنوان کرد و تاکید کرد: باید در این راستا بررسی شود که چه خلا‌های قانونی نظارتی در حوزه بورس وجود دارد و اینکه سازمان بازرسی باید چه نوع نظارت کامل و موثری انجام دهد تا از بروز جرائم بورسی پیشگیری و یا در صورت وقوع به موقع کشف شود.

‎وی با تاکید بر ضرورت بررسی نقش و سهم افراد در افت و نزول بازار سرمایه و به جیب زدن درآمد‌های میلیاردی، اظهار کرد: باید بررسی شود که آیا سازمان بورس به وظایف پیشگیرانه خود عمل کرده است یا خیر؟ و آیا قوانین از کارآمدی لازم برای جذب و نگهداشت سرمایه‌های مردم برخوردار بوده است.

‎قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور یکی دیگر از موضوعات مهم در این حوزه را تعارض منافع به خصوص در حوزه انتصابات مدیران دانست و تاکید کرد؛ مدیرانی که منصوب می‌شوند باید از توانمندی لازم برخوردار باشند نه اینکه انتصابات بر اساس مسائل سیاسی و جناحی باشد یا اینکه فرد هم عضو هیات مدیره و هم به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در بازار سرمایه نقش داشته باشد.

‎رحمانیان با اشاره به برخی از گزارشات سازمان بازرسی در خصوص وضعیت بورس گفت: واحد‌های اقتصادی این سازمان در حوزه بازار سرمایه و بورس، گزارش‌های زیادی تهیه کرده و برخی از عوامل و آسیب‌ها را استخراج کرده‌اند که به عنوان نمونه می‌توان به شش مورد از جمله افزایش یکباره قیمت ارز در سال‌های گذشته، وجود نقدینگی زیاد در جامعه، محدودیت‌های موجود در بازار‌های موازی مانند مسکن و خودرو، عدم اجرای محدودیت‌های تعریف شده برای افراد تازه وارد از سوی سازمان بورس و بهادار، تضاد منافع و... اشاره کرد.

‎وی با بیان اینکه باید پیگیری شود که چگونه چندهزار میلیارد به قیمت بیچاره شدن سهامداران زیادی نصیب افرادی شد، گفت: سازمان بازرسی کل کشور به دنبال این است که این موضوع را به جد پیگیری کند.

‎قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور از افراد حاضر در جلسه خواست اگر موضوع کامل‌تر و جامع‌تری هست مکتوب به سازمان اعلام کنند و تاکید کرد: نقاط کلیدی که سازمان بازرسی می‌تواند ورود اساسی داشته و از وقوع جرائم پیشگیری و یا حتی جرائم یا سوءجریانی را کشف کند، اعلام کنند.

‎رحمانیان از کارشناسان حاضر در جلسه خواست موضوعاتی که به ثبات بازار سرمایه کمک می‌کند را در اختیار سازمان بازرسی قرار دهند و اعلام کرد؛ این سازمان دست خود را به سمت کارشناسان دراز کرده و از آن‌ها می‎خواهد که نکته‌های کلیدی را که می‌تواند به بهبود اقتصاد کشور کمک کند در اختیار بازرسی قرار دهند.

وی همچنین بر ضرورت اعلام اخبار مربوط به بازار سرمایه از طریق یک مرجع اصلی تاکید کرد و گفت: دست اندرکاران بازار سرمایه باید با صداقت موضوعات را با مردم مطرح کنند.

‎قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور از تغییر و تحولات مدیریتی مدام در سازمان بورس انتقاد کرد و افزود: باید مدیرانی برای حوزه بازار سرمایه منصوب باشند که از تجربه کامل، توانایی و توانمندی لازم برخوردار باشند.

‎پرهیز از قیمت‌های دستوری و تاکید بر ضرورت حمایت از مصرف کنندگان از سوی دولت، از بین بردن تعدد نرخ ارز، اطلاع رسانی و آموزش‌های لازم به مردم در حوزه بازار سرمایه، بازنگری جدی و موثر در قوانین و مقررات روز و روزآمد کردن آن متناسب با شرایط روز جامعه و بهره‌گیری از تجارب سایر کشور‌های موفق، تعیین جرائم متناسب برای متخلفین و مجرمین بازار سرمایه با رویکرد بازدارندگی، ایجاد ساز و کار‌های نظارتی قوی در سازمان بورس به منظور شناسایی افرادی که مستقیم یا غیرمستقیم در بازار بورس اختلال ایجاد می‌کنند و... از موضوعات مهم دیگری بود که رحمانیان بر ضرورت توجه به آن‌ها تاکید کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
m
۱۲:۵۵ ۰۶ آذر ۱۴۰۱
در کشور بی اقتصاد ما که بر دلالی هماهنگ دولتی و فردی می چرخد، بورس چیزی جز قمارخانه نیست و درامدهای آن حرام است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۰۶ آذر ۱۴۰۱
پولهای صندوق های بازنشتگی به کجا رفت سرمایه معلما در بانک سرمایه به باد رفت کسی هم پاسخگو نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۰۶ آذر ۱۴۰۱
دولت و قوه قضاییه نهاد های نظارتی از مرداد 99 سکوت کرده اند تا حقوقی ها و سازمان بورس تا می تونند به مردم ظلم کنند و از جیب مردم بزنند حالا برای حل مشکلات تاکید می کنی!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۸:۱۳ ۰۶ آذر ۱۴۰۱
سلام ازین دست اخبار کذب که دارن بررسی میکنن زیاده این بازی های اقتصادی همچنان ادامه دارد چنانچه که سهام بانک رسالت از 140 تومن به 9000 تومن بعد از ریزش سال 99 تا امسال رسید نشان دهنده دروغ گویی سازمان نظارتی هست بیچاره مردمی که اندک پس اندازشونو وارد این قمارخانه کردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۳ ۰۶ آذر ۱۴۰۱
تنها دلیلش اینه دولت قیمتهای دستوری میده عدالت گم شده دزدی ها علنی و آشکار شده مگه میشه مدام بورس منفی باشه ویه عده سود های کلان ببرند بعضیا سهام عدالت فروختند اصلا معلوم نشد پولشون کجا رفت هیچ نظارتی به بنگاه های اقتصادی وجود ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۰ ۰۶ آذر ۱۴۰۱
ملت به دولت اعتماد کرد ولی نقره داغ شد
اگر جبران‌نکنید خسارت ملت را دیگر بهتون اعتماد نخواهند کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۷ ۰۶ آذر ۱۴۰۱
کسی به دولت دیگه اعتماد نمی کنه دولت فعلی با شعار حل مشکلات بورس و جبران ضرر های مردم انتخاب شد ولی در عمل نه تنها کاری نکرد بلکه راه دولت قبلی را ادامه داد و کسری بودجه از طریق بورس تامین کرد و به سهامدارها بیشتر ضرر کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۲ ۰۶ آذر ۱۴۰۱
نقدینگی بالا در جامعه چرا کسی قبول نمیکنه نقدینگی کجاست به خاطر تورم و بی ارزش شدن پول با این چیزی که اسمش را گذاشتین نقدینگی بالا هیچ کاری نمیشه انحام داد فقط باید نگاش کنی تا نابودی کامل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۰ ۰۶ آذر ۱۴۰۱
حقوقیها کم بودند، بازارگردان هم اضافه کردند و بلای سرمایه های مردم شدند
چطور شد که بعضیها که از قضا دولتی و مرتبط با حکومت بودند می دونستن کی سرمایه شون رو با سود فراوان از بورس خارج کنن!؟!
همین سهم وسالت رو بررسی کنید که چه کسانی سهامدارش بودن و یکسال صعودی کردنش و هیچ ناظری نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۲۸ ۰۶ آذر ۱۴۰۱
خدا لعنت کند کسانی را که در بورس مردم را بدبخت کردن .مسیر زندگی منو که کلا عوض کردن خدا ازشون نگذره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۵ ۰۵ آذر ۱۴۰۱
چیزی که مشخصه و همه میدونن دولت و بازار گردانها و صاحبان شرکت های بورسی هم دست شده اند و پول کردم رو چپاول میکنن و قوه قضاییه هم چشمشو بسته و کاری نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۵ ۰۵ آذر ۱۴۰۱
شش تا دلیل نمیخاد. یه دلیل داره اونم بی اعتمادی مردم. این مزخرفاتی هم که گفته باعث بی اعتمادی بیشتر می شه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۰۵ آذر ۱۴۰۱
خیلی تاثیرگذار بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۰ ۰۵ آذر ۱۴۰۱
مردم در بورس بدبخت شدن...اصل سرمایه یک سوم شده...تازه این در نگاه اول هست...پولی که سال 99 آوردیم توی بورس باهاش میشد یه پراید صفر کیلومتر خرید...الان یه پراید مدل 80 هم نمیشه خرید...به کی باید شکایت کنیم؟دارم سکته میکنم.همه سرمایم بر باد رفت