در بیرجند

ژنراتور‌های زمینی بارورسازی ابر‌ها طراحی و تولید شد

ژنراتور‌های زمینی بارورسازی ابر‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند طراحی و تولید شد.

محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند موفق شدند برای نخستین‌بار در کشور ژنراتور‌های زمینی بارورسازی ابر‌ها را طراحی و تولید کنند.

این ژنراتور‌ها در شرکت دانش بنیان نوین تجهیز دانش فضا از سوی گروه تحقیقاتی شهید مهاجر تولید شده است که اکنون آماده تولید انبوه در مقیاس صنعتی است.

هسته اولیه شرکت دانش بنیان نوین تجهیز دانش‌فضا فجر، سال ۱۳۹۷ راه اندازی شده که اکنون تنها شرکت دانش‌بنیان تخصصی در حوزه بارورسازی ابر‌ها در کشور است و تاکنون محصولات متعددی مانند پیروتکنیک‌های بارورسازی ابر‌های سرد و گرم، محفظه شبیه‌ساز ابر ایزوترمال و نانو مواد ویژه بارورسازی را به تولید انبوه رسانده است.

کارایی پیروتکنیک‌های تولیدی این شرکت دانش‌بنیان از سوی رصدخانه مرکزی آب و هوای روسیه CAO مورد تأیید قرار گرفته و محصولات شرکت تاکنون به‌طور پیوسته در عملیات بارورسازی ابر‌ها در کشور به کار گرفته شده است.

علی آبادی مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان نوین تجهیز دانش‌فضای فجر گفت: طراحی اولیه ژنراتور‌های زمینی بارورسازی ابرها از سوی این شرکت مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند از سال ۱۴۰۰ آغاز شد و نخستین نمونه از این ژنراتور‌ها در سال ۱۴۰۱ به تولید رسید.

او افزود: ژنراتور‌های زمینی بارورسازی ابر‌ها اکنون مراحل تست‌های آزمایشگاهی و میدانی را با موفقیت پشت سرگذاشته و آماده تولید انبوه در مقیاس صنعتی است.

علی آبادی گفت: در این نوع ژنراتور‌ها که روی ارتفاعات و مناطق کوهستانی نصب می‌شوند، از فرمولاسیون خاص مواد ویژه بارورسازی ابر‌ها به‌همراه گاز پروپان و محلول استون برای ایجاد هسته‌های باران‌زا استفاده می‌شود.

مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان نوین تجهیز دانش‌فضای فجر افزود: این ژنراتور‌ها می‌توانند در هر دقیقه صد‌ها هزار میلیارد هسته باران‌ساز تولید کنند و این هسته‌ها به وسیله جریان‌های بالارونده در مناطق مستعد به درون ابر‌ها هدایت شده و موجب افزایش هسته‌های یخی و میعان در ابر می‌شوند که متعاقب آن موجب تسریع در شروع بارش‌ها و افزایش میزان بارندگی خواهند شد.

او گفت: بارورسازی ابر‌ها به وسیله ژنراتور‌های زمینی در مقایسه با عملیات بارورسازی هوایی ابر‌ها دارای مزایایی همچون صرفه اقتصادی بالا و سهولت در بکارگیری و اجراست.

علی آبادی اظهار کرد: ژنراتور‌های طراحی شده این شرکت دانش‌بنیان دارای ویژگی‌های منحصر به فردی مانند مصرف کم مواد شیمیایی، کارایی بسیار بالا، امکان به‌کارگیری در شرایط سخت آب و هوایی، امکان کنترل از راه دور و مجهز به پنل خورشیدی برای تأمین انرژی مورد نیاز هستند.

مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان نوین تجهیز دانش فضای فجر گفت: ژنراتور‌های زمینی بارورسازی ابر‌ها می‌توانند از راه دور فعال شوند و قادر به ارسال داده‌های هواشناسی و عملیاتی به مرکز کنترل برای تصمیم‌گیری درباره اجرای عملیات هستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار