عدم رعایت بهداشت دهان و دندان مهمترین علت بیماری های لثه

یک متخصص جراحی لثه گفت: مصرف کنندگان سیگار، بیشتر به مشکلات لثه مبتلا می شوند.

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما ندا مسلمی دندانپزشک، متخصص جراحی لثه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص بیماری های لثه به گفت و گو پرداخت.

مسلمی درباره تفاوت لثه سالم و لثه بیمار گفت: انجام معاینه بالینی توسط دندانپزشک ضروری است، لثه سالم به رنگ صورتی کم رنگ است و موقع مسواک زدن دچار خونریزی نمی شود، تورم ندارد و تحلیل نرفته، همچنین در لثه سالم، ریشه دندان ها، مشخص نیست.

وی ادامه داد: دندانپزشک توسط وسیله ای به نام پروپ، لثه ها را معاینه می‌کند و تحلیل استخوان در آن ناحیه را مورد ارزیابی قرار می دهد.گاهی مسواک زدن خشن می تواند، باعث تحلیل رفتن لثه در محل اتصال به دندان شود.

او در پاسخ به این سوال که مسواک زدن آسیب‌رسان یعنی چه گفت: چند عامل در تحلیل لثه ها تاثیر گذار است، در لثه هایی که از نظر نظر ژنتیکی نازک هستند، استفاده از مسواک خشن این افراد را، مستعد تحلیل لثه ها می کند.

مسلمی گفت: در روش صحیح مسواک زدن، برس مسواک را، در فک بالا، از بالا به پایین و در فک پایین، از پایین به بالا حرکت می دهیم، بنابراین مسواک زدن به روش افقی ،صحیح نیست.

او اظهار داشت: در افرادی که هنگام مسواک زدن، فشار زیادی به مسواک وارد میکنند، ممکن است در لثه ها تحلیل ایجاد شود، به این افراد توصیه می‌شود به جای فشار هنگام مسواک زدن، دفعات روزانه مسواک زدن را بیشتر، و فشار دست ها را نیز کمتر کنند.

وی اولین قدم در پیشگیری و درمان تحلیل لثه ها را، اصلاح این گونه رفتارهای بهداشتی ذکر کرد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بعضی از افراد به طور ژنتیکی با افزایش حجم لثه ها مواجه اند، تنها در این افراد است که به استفاده از مسواک های زبر توصیه می‌شود، البته گاهی در این افراد مجبور هستیم با روش جراحی، حجم لثه ها را کاهش دهیم.

او، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان را، مهمترین علت بیماری های لثه دانست و گفت: افراد مختلف نسبت به ایجاد بیماریهای لثه، استعداد مختلفی دارند، به طور مثال بعضی از افراد اگر ۲ الی ۳ بار در روز مسواک نزنند، دچار التهاب لثه می شوند.

مسلمی به بحث ژنتیک، که یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده بیماری های لثه است اشاره کرد و ادامه داد: مصرف کنندگان سیگار، بیشتر به مشکلات لثه مبتلا می شوند، البته بیماران مبتلا به دیابت نیز، نسبت به بروز ابتلا به مشکلات لثه مستعد تر هستند.

وی، لق شدن دندان ها را انتهای بیماری های لثه دانست و گفت: اگر بیماری لثه درمان نشود، منجر به لق شدن و افتادن دندانها می شود.

وی شایعترین محل بروز جرم های دندانی را پشت دندان ها دانست، زیرا غدد بزاقی در این نواحی قرار دارند.اگر التهاب لثه در مراحل ابتدایی باشد، هنوز تحلیل استخوانها صورت نگرفته، و با درمان به موقع، این تحلیل قابل برگشت است،اما اگر بیش از ۵۰ درصد از حجم لثه تحلیل رفته باشد، درمان معمولاً با موفقیت مواجه نخواهد بود.

وی به افرادی که مستعد به بیماری‌های لثه هستند، توصیه کرد: باید به طور روزانه از نخ دندان استفاده کنند، البته استفاده از نخ دندان نیاز به مهارت دارد و اگر صحیح مصرف نشود باعث زخم شدن لثه ها خواهد شد.

 

برچسب ها: بیماری لثه ، فک بالا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار