شمار مبتلایان به مالاریا در سیستان و بلوچستان به حدود ۱۲۰۰ نفر رسید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: یک‌هزار و ۱۹۱ مورد مالاریا از ابتدای امسال تاکنون در محدوده شهر‌های زیرپوشش این دانشگاه در سیستان و بلوچستان شناسایی شده که ۹۰۷ مبتلا ایرانی و ۲۸۴ مبتلا غیرایرانی بوده است.

 مهدی زنگنه   اظهارداشت: امسال بدلیل بارندگی صورت گرفته و تردد‌های غیرقانونی اتباع خارجی و قاچاق سوخت از مرز‌های شرقی، موارد بروز بیماری مالاریا نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی یافته بطوری که بیشترین تعداد به ترتیب با ۷۹۲ نفر در سراوان، ۳۱۷ نفر سیب و سوران و ۴۹ نفر در زاهدان به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: با توجه به اندمیک بودن بیماری مالاریا در سیستان و بلوچستان در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت روستایی لام خون مالاریا و در برخی مراکز میکروسکوپیست‌های مالاریا و کیت تشخیص سریع این بیماری وجود دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: علاوه‌بر توزیع پشه بند همکاران ما در مراکز بهداشتی این دانشگاه اقدام به مه پاشی کانون‌های شیوع مالاریا، سمپاشی روستا‌های درگیر، توزیع بسته آموزشی و نصب بنر در سطح روستا‌ها و همچنین برگزاری جلسات هماهنگی با دهیاری‌ها و شورا‌های اسلامی و آموزشی برای روستاییان این شهرستان اقدام شده است.

وی بیان کرد: افرادی که دارای تب لرز، ضعف بدن، سردرد و سابقه تردد در مناطق مرزی پاکستان را دارند حتما به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند، زیرا تاخیر در شناسایی و عدم درمان بیماری مالاریا باعث مرگ فرد مبتلا می‌شود.

زنگنه اظهارداشت: هم‌اینک در مراکز خدمات جامع سلامت در سیستان و بلوچستان کیت‌های تشخیص سریع بیماری مالاریا وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه آموزش همگانی مهمترین رکن فعالیت‌های مبارزه با مالاریا است، گفت: آشنایی مردم با راه‌های انتقال و علائم بیماری باعث شناسایی به موقع افراد مبتلا و کاهش چرخش انگل مالاریا در منطقه خواهد شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه یکی از مهمترین دستاورد‌های دانشگاه در سال‌های اخیر حذف انتقال محلی بیماری مالاریا در محدوده تحت پوشش این دانشگاه بود، افزود: این مهم به لطف توسعه زیرساخت‌های لازم و همچنین برخورداری مناطق روستایی از برق پایدار و اقدامات مداخله‌ای دانشگاه به دست آمده است.

وی تصریح کرد: بیماری مالاریا تقریبا در تمام شهر‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مشاهده شده و بدنبال این افزایش؛ موارد بستری در بیمارستان‌ها نیز افزایش پیدا که براساس آزمایش‌های انجام شده از هر ۲ نوع انگل‌های ویواکس و فالسیپاروم است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.