پکن به دنبال غنی‌ترین مناطق ماه!

جنگ جدیدی در حال ظهور است و این جنگ خارج از سیاره ما خواهد بود. چین و ایالات متحده در چیزی که مردم آن را Space Race ۲.۰ می‌نامند با هم می‌جنگند. اگر زمانی اتحاد جماهیر شوروی پیشتاز اکتشافات فضایی بود، اکنون چین شروع به رهبری کرده است و ناسا در تلاش است تا بقیه جهان را از این موضوع آگاه کند.

 بین ایالات متحده و چین، مسابقه برای رسیدن به ماه رقابتی‌تر می‌شود و نتیجه ممکن است ظرف دو سال آینده مشخص شود.

به گفته بیل نلسون، مدیر ناسا، پکن ممکن است سعی کند کنترل غنی‌ترین مناطق سطح ماه را در دست بگیرد یا حتی ایالات متحده را از آن دور نگه دارد.

برنامه فضایی چین از آغاز خود در دهه ۱۹۶۰ راه طولانی را پیموده است. امروزه، چین یک بازیگر اصلی در صنعت فضایی جهانی است و سهم قابل توجهی در اکتشاف و توسعه فضا داشته است.

یکی از دستاورد‌های بزرگ چین در فضا پرتاب موفقیت آمیز اولین ماهواره خود به نام دانگ فانگونگ-۱ در سال ۱۹۷۰ بود. پس از آن اولین فضاپیمای سرنشین دار چین به نام Shenzhou-۵ در سال ۲۰۰۳ پرتاب شد. از آن زمان، چین تعدادی را ارسال کرده است. تایکونوردان (فضانوردان) به فضا رفته و یک ایستگاه فضایی با سرنشین دائمی به نام Tiangong-۲ ایجاد کرده است.

چین علاوه بر ماموریت‌های فضایی سرنشین دار خود، در اکتشاف ماه نیز پیشرفت چشمگیری داشته است. در سال ۲۰۱۳، فضاپیمای Chang'e-۳ چین با موفقیت بر روی ماه فرود آمد و چین تنها سومین کشوری بود که به فرود نرم روی سطح ماه دست یافت. فضاپیمای Chang'e-۴ اولین فضاپیمایی بود که در سال ۲۰۱۹ در سمت دور ماه فرود آمد.

چین همچنین در توسعه قابلیت‌های نظامی مبتنی بر فضای خود گام‌هایی برداشته است. در سال ۲۰۰۷، چین یک آزمایش موشکی ضد ماهواره‌ای انجام داد که محکومیت بین المللی را برانگیخت. با این حال چین اعلام کرده است که برنامه فضایی این کشور برای اهداف صلح آمیز و با هدف ارتقای دانش علمی و فناوری است.

پکن به دنبال غنی‌ترین مناطق ماه!

به طور کلی، برنامه فضایی چین در مدت زمان کوتاهی راه درازی را پیموده و سهم قابل توجهی در صنعت فضایی جهانی داشته است. به دلیل درگیری‌های سیاسی بین چین و ایالات متحده، برنامه فضایی چین به آرامی شروع به کار منزوی کرده است.

آن‌ها در تلاشند تا مشکل زیرساختی خود را حل کنند؛ زیرا این کشور برای جمعیت زیادی که امروزه در آن جا زندگی می‌کنند بسیار کوچک است.

این موفقیت‌ها در پرواز‌های فضایی انسان، همراه با مأموریت‌های اخیر به ماه و مریخ، این ادعا را تقویت می‌کند که چین در رقابت مستقیم با ایالات متحده برای برتری فضایی شرکت نمی‌کند، بلکه در یک ماراتن فضایی پیش می‌رود. مصاحبه‌های طولانی با مقامات ارشد فضایی چین که توسط نیویورک تایمز در جریان بازدید نادر رسانه‌های خارجی از سایت موشک بیابانی چین برای پرتاب ۲۹ نوامبر انجام شد، تأیید کرد که برنامه فضایی این کشور به خوبی در راستای اهداف بلندمدت خود عمل می‌کند.

مقامات ناسا و همچنین اسپیس ایکس می‌گویند که چین در مسیر برنامه‌های آن‌ها قرار دارد و اگر همه چیز مطابق با آن پیش برود، ممکن است در دو سال آینده ماه را مستعمره کنند.

منبع: هیستوری‌آف‌یستردی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار