سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل:

همکاری‌های آموزشی بین ایران و اقلیم کردستان عراق توسعه می‌یابد

نصرالله رشنودی گفت: سطح کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای و ظرفیتی که در استان کردستان وجود دارد بسیار بالا و قابل استفاده در اقلیم کردستان عراق است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل عراق در بازدید از مراکز فنی و حرفه‌ای استان کردستان اظهار کرد: در این بازدید شاهد تجهیزات و امکانات قابل توجهی هستیم که می‌تواند در جریان سرویس‌دهی به اقلیم کردستان عراق پاسخگو باشد.

نصرالله رشنودی اضافه کرد: در زمان مدیریت مدیرکل فنی حرفه‌ای سابق استان کردستان تفاهم‌نامه‌ای منعقد شد که البته به اجرا نرسید بازدید امروز از تجهیزات و زیرساخت‌ها ما را به عقد تفاهم‌نامه جدید ترغیب کرد.

او گفت: سطح کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای و ظرفیتی که در این استان وجود دارد بسیار بالا و قابل استفاده در اقلیم کردستان عراق است.

رشنودی اذعان داشت: با توجه به اینکه در بغداد، سوریه و برخی کشور‌های منطقه ماشین‌های ایرانی وجود دارد، مراکز فنی‌حرفه‌ای کردستان می‌تواند به نیاز‌های اقلیم عراق پاسخ دهد.

او اضافه کرد: یکی از مواردی که در اقلیم کردستان عراق بسیار کارایی دارد وسایل گرمایشی و خدمات‌دهی در این حوزه است و خواهان همکاری در این حوزه هستیم.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل اضافه کرد: ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به افراد معرف سرکنسولی از اقلیم در قالب این تفاهم‌نامه دنبال خواهد شد.

رشنودی گفت: بخشی از کار نیز شما می‌توانید نیرو‌های کار وفعال در این زمینه را به اقلیم معرفی کنید تا بتوانیم از ظرفیت آن‌ها در خود اقلیم در بحث آموزش استفاده کنیم.

او اذعان کرد: باید در یک چهارچوب مشخص خدمات متقابل در قالب این تفاهم‌نامه بین دو طرف ارائه شود که البته بیشترین نیاز اقلیم موضوع آموزش در رشته‌های مورد نیاز است.

رشنودی افزود: اقلیم کردستان هم در زمینه ورود تجهیزات مورد نیاز استان کردستان همکاری خواهد کرد.

تقویت روابط اقتصادی مهمترین تاکید رئیس جمهور به استانداران مرزی

 استاندار کردستان نیز امروز در دیدار با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل یکی از مهمترین بستر‌های توسعه و پیشرفت استان را استفاده از ظرفیت مرز نام برد و گفت: با توجه به گسترده‌گی روابط فرهنگی، قومی و زبانی میان مردمان دو سوی مرز امکان توسعه روابط در همه زمینه‌ها وجود دارد و ما باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.

اسماعیل زارعی کوشا افزود: رئیس جمهور همواره به استانداران استان‌های مرزی تاکید دارند که دیپلماسی مرزی و اقتصادی با کشور‌های همسایه را با جدیت دنبال کنند و ما نیز در این راه با جدیت اقدام خواهیم کرد.

او فعال کردن ظرفیت‌های مرز، و عملیاتی شدن منطقه آزاد بانه مریوان را از راهکار‌های تقویت مناسبات دانست و گفت: در گام اول نیازمند یک آسیب شناسی جدی برای رفع مشکلات گذشته و نقشه راه مناسب برای آینده هستیم.

استاندار کردستان یادآوری کرد: در ادوار گذشته تعداد قابل توجهی تفاهم نامه منعقد شده که اجرایی نشده و بشتر جنبه تشریفاتی داشته‌اند.

زارعی کوشا تسهیل سرمایه گذاری، جذب دانشجو از اقلیم کردستان عراق و توریسم درمانی را از ظرفیت‌هایی عنوان کرد که با در نظر گرفتن مناسبات قومی می‌تواند بسترساز گسترش روابط در همه زمینه‌ها باشد.

او تصریح کرد: ظرفیت‌های موجود در جمهوری اسلامی ایران با میزان مراودات در حال انجام با عراق و منطقه اقلیم همخوانی و سنخیتی ندارد که باید این مهم مورد بحث و بررسی قرار گرفته و ریشه‌یابی شود.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل نیز در این دیدار تعامل با کشور‌های همسایه در زمینه‌های تجاری، گردشگری، اقتصادی و سیاسی را جزو راهبرد‌های کشور دانست و گفت: در راستای توسعه این مناسبات با استاندار کردستان دیدار و در ادامه نیز با بخش خصوصی گفتگو خواهیم کرد تا هر آنچه در توانمان باشد برای گسترش و تعمیق روابط با اقلیم کردستان عراق انجام دهیم.

نصرالله رشنودی با بیان اینکه کردستان ایران و منطقه اقلیم دارای روابط دیرینه و اشتراکات عمیق زبانی و فرهنگی هستند، گفت:مجموعه این اشتراکات کمک خواهد کرد تا طرفین تعاملات گسترده‌تری را در همه ابعاد تجربه کنند.

او با بیان اینکه توجهات و همت ما باید در راستای حفظ بازار عراق و اقلیم کردستان عراق و در دست گرفتن بخش بزرگی از این بازار تجاری و اقتصادی باشد، افزود:رقبای سرسختی به این بازار ورود کرده‌اند و بر همین مبنا باید تلاش کنیم تا این در این بازار حضور داشته باشیم.

رشنودی خواستار برنامه‌ریزی مناسب جهت جذب گردشگر و کسب درآمد‌های قابل توجه از این مخل شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.