وزیر بهداشت:

سیاست وزارت توسعه مراکز جامع سلامت روستایی است/ ۶ میلیون نفر ‌رایگان بیمه شدند

بهرام عین‌اللهی گفت: یکی از سیاست های اصلی این وزارتخانه، توجه ویژه به بهداشت از طریق توسعه و تجهیز خانه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت روستایی است.

بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت روز سه‌شنبه در حاشیه بهره‌برداری از طرح های حوزه بهداشت و سلامت استان کردستان اظهار کرد: توجه به حوزه بهداشت، به منزله ظرفیتی است که در پیشگیری از بروز بیماری‌ها نقش ویژه‌ای دارد.

وی با بیان اینکه امروز در کردستان طرحهای ویژه‌ای بهره‌برداری شد، افزود: یکی از بهترین طرحها، مرکز پیوند مغز استخوان است که کاری منحصر بفرد و کم نظیر در کشور به شمار می‌رود و زحمات زیادی برای بخشهای مختلف آن کشیده شده است و یک طرح علمی کامل است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: این بخش دارای اتاق کلین روم است و میزان تهویه هوا و امکانات و دستگاههای آماده سازی سلولهای مغز استخوان ویژه‌ای دارد که در منطقه می‌تواند یک کار استثنایی محسوب شود.

وی به هزینه‌کرد ۲۰ میلیارد تومانی این طرح اشاره کرد و گفت: سهم خیرین در این طرح ۶ میلیارد تومان است که خیرین سلامت، همواره یار و یاور حوزه بهداشت و درمان هستند و به واسطه مشارکت در نجات جان انسانها، باقیات و صالحاتی برای آنان به جا می‌ماند.

وی همچنین به راه‌اندازی دستگاه پیشرفته پت سی‌تی‌اسکن در بیمارستان کوثر سنندج اشاره کرد و گفت: این دستگاه بسیار پیشرفته برای تشخیص سرطان است و به قیمت امروز ۸۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

دکتر عین‌اللهی با بیان اینکه تا پیش از این مردم کردستان مجبور بودند برای روند درمان به استانهای دیگر مراجعه کنند، افزود: با راه اندازی این دستگاه، برنامه درمانی مشخص و بیمار بر اساس آن روند درمان را آغاز می‌کند.

وی گفت: امروز تعدادی خانه بهداشت در روستاهای استان بصورت وبیناری بهره برداری می‌شود که در توسعه بهداشت روستایی نقش موثری دارد.

عین اللهی از آغاز عملیات اجرایی ساخت بیمارستان شهید بهشتی قروه خبر داد و گفت: این طرح در سفر رییس جمهور به کردستان مصوب شد که امیدواریم با تخصیص زودهنگام اعتبار در کوتاهترین زمان احداث و به سرعت نیاز مردم برای دسترسی به مرکز سلامت مطلوب را برطرف کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره جذب متخصص برای بیمارستان های کردستان یادآوری کرد: با توجه به تبصره ۷ ماده ۱۴، دانشگاه علوم پزشکی می‌تواند نیروهای متخصص راجذب کند و محدودیتی نداریم ولی اعتقاد داریم که در این مناطق افراد بومی جذب شوند چرا که در کنار ماندگاری در استان می‌توانند تجربه کسب کنند.

وی افزود: ساخت دانشکده داروسازی سنندج را در برنامه داریم که افزون بر آن در تمامی رشته‌ها، امکان تربیت نیرو در دانشگاه علوم پزشکی کردستان را داریم.

به گفته دکتر عین‌اللهی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان درخواست رشته های تخصصی را داشت که در شورای گسترش در دست بررسی است.

وی ابراز امیدواری کرد کمبودها و مشکلات کردستان در حوزه بهداشت و سلامت با استفاده از ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی کردستان برطرف شود.

وی دستاورد‌های حوزه سلامت را از مهم‌ترین دستاورد‌های انقلاب دانست و اظهار داشت: در قبل از انقلاب وابستگی ۱۰۰ درصدی به بیگانگان داشتیم، اما اکنون به یک کشور مستقل تبدیل شده‌ایم.

وی با بیان اینکه در قبل از انقلاب در حوزه سلامت بسیار عقب‌افتاده و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مجبور به سفر به کشور‌های دیگر بودیم، گفت: در آن دوران تنها ۸ دانشگاه علوم پزشکی در کشور داشتیم و تعداد پزشکان کاملا محدود بود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب دانشگاه علوم‌پزشکی در کردستان وجود نداشت، خاطرنشان کرد: در سال ۶۵ چندین رشته دانشگاهی و سال ۷۱ دانشگاه علوم پزشکی در این استان احداث و راه‌اندازی شد.

وی با ذکر اینکه جمهوری اسلامی در تمامی شاخص‌های سلامت با فاصله زیاد از کشور‌های دیگر برتر است؛ ۱۳ درصد از مرگ و میر‌ها را مربوط به مصرف سیگار دانست و افزود: از مجلس درخواست کرده و انتظار داشته که برای سیگار مالیات تعیین کنند.

عین‌اللهی با بیان اینکه قدرت پزشکی ایران در دوران کرونایی به همه دنیا ثابت شد، بیان کرد: اکنون نیرو‌های توانمندی تربیت و پرورش یافته که نه تنها بیماران داخل کشور بلکه کشور‌های دیگر ببای درمان به ایران می‌آیند.

وی از افتتاح دانشگاه علوم پزشکی ایران به ارزش یک میلیارد دلار برای نخستین بار در عراق در ماه گذشته خبر داد و اظهار کرد: این قدرت نرم جمهوری اسلامی بوده که دانشمندانی در این نظام تربیت شده که در همه کشور‌ها خود را نشان دهند.

وزیر بهداشت "عدالت و تعالی نظام سلامت" را از برنامه‌های اولویت‌دار دولت سیزدهم و وزارتخانه عنوان کرد و بیان داشت: تمام نقاط کشور حتی محروم‌ترین روستا‌ها استعداد شکوفایی داشته و اگر از این ظرفیت استفاده نکنیم، پیشرفت نخواهیم کرد؛ چرا باید یک بیمار سنندجی برای درمان خود به شهر دیگری برود، باید همه امکانات در شهر‌ها مهیا سود.

وی افتتاح ۷۲ پروژه استانی و ۲۷ پروژه امروز حوزه بهداشت و درمان سنندج را به منزله عدالت دانست و ادامه داد: پرورش نیرو‌های توانمند و ارائه روش‌های پژوهش رسیدن به مولفه‌های علم و دانش را آسان کرده و دولت از این رویکرد یقینا حمایت می‌کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر ضرورت توجه به تعالی در حوزه کاری خود، خاطرنشان کرد: نباید به طبابت و کار‌هایی که انجام می‌دهیم، قانع باشیم.

وی با اشاره به درمان نازایی در یزد برای نخستین بار در کشور عنوان کرد: این توانمندی‌ها بیانگر ما می‌توانیم است، باید جوان کُرد کردستانی نخبه کشوری شود.

عین‌اللهی از حمایت وزارت بهداشت ازاحداث دانشکده داروسازی در کردستان خبر داد و بیان کرد: هزینه‌کرد ۲۳۳ میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های حوزه بهداشت و درمان کردستان بیانگر توجه به این استان است.

وی با اشاره اینکه امسال ۶ میلیون نفر در کشور رایگان بیمه شده است خطاب به رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی کردستان تاکید کرد: باید در کردستان کسی نباشد که بیمه نشده باشد، باید بیماران به‌جز دغدغه بیماری، دغدغه دیگری نداشته باشند.

وزیر بهداشت از اجرای طرح پزشک خانواده در شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر در کشور خبر داد و گفت: امیدواریم سال آینده مجلس اعتبارات لازم برای تحقق این هدف در همه استان‌ها در اختیار ما بگذارد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای بهره‌برداری از ۲۷ طرح بهداشتی و درمانی به کردستان سفر کرده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.