قزلباش:

گستردگی شبکه کتابخانه‌های عمومی در ایران مثال‌زدنی است

مدرس ادبیات فارسی گفت: بدون تعارف باید بگویم که شبکه کتابخانه‌های عمومی به این عظمت که در ایران گسترش یافته، در کشور پاکستان وجود ندارد.

علی کمیل قزلباش، استاد رشته زبان فارسی در کشور پاکستان در حاشیه محفل ادبی «راویان فجر؛ جلوه ایران در شعر بین‌الملل» با ابراز خرسندی از فرصت حضور دوباره در ایران گفت: خوشبختانه فرصتی شد تا به بهانه جشنواره بین‌المللی شعر فجر به ایران آمدیم. البته این اولین حضور من در ایران نبوده و من مدرک دکترای زبان فارسی را از دانشگاه تهران دریافت کرده‌ام، ولی هر زمان که ما به ایران می‌آییم و این فضای ادبی را می‌بینیم ایمان ادبی ما تازه می‌شود.

وی افزود: ادبیات فارسی در وجوه مختلف زندگی مردم ایران در سراسر کشور جریان دارد. علاوه بر اینکه فضای علمی و ادبی در محیط دانشگاه‌ها و کتابخانه‌ها بسیار روشن و زنده است، این فضا در همه امکان و موقعیت‌های دیگر نیز حاکم است؛ به عنوان مثال من در شهر قم با یک راننده همکلام شدم و زمانی که او متوجه شد من استاد زبان و ادبیات فارسی هستم، شعری از شهریار برای من خواند که برایم بسیار شیرین و جالب توجه بود.

علی کمیل قزلباش با اشاره به ظرفیت مثال‌زدنی شبکه کتابخانه‌های عمومی در ایران گفت: ما هم در کشورمان در پاکستان کتابخانه داریم و به دنبال این هستیم که کتابخوانی در سراسر کشورمان ترویج شود، ولی بدون تعارف به این عظمت و شکوهمندی که در ایران سلسله کتابخانه‌های عمومی گسترش یافته، در کشور ما وجود ندارد؛ نه تنها در کشور ما بلکه در بسیاری از کشور‌های جهان چنین ظرفیت و امکانی یافت نمی‌شود. کتابخانه‌های عمومی در ایران نه تنها برای پژوهش و کتابخواندن مطرح هستند، بلکه اینجا فضایی علمی و ادبی دارد و میزبان برنامه‌ها و نشست‌های ادبی متنوعی است که برای ما بسیار نکته جالب توجهی است؛ چراکه با ایجاد یک مرکزیت توانسته علاقه‌مندان به شعر و ادبیات در ایران را که تعداد آن‌ها بسیار زیاد است، گردهم بیاورد و آن‌ها را آموزش و پرورش دهد.

گفتنی است محفل ادبی «راویان فجر؛ جلوه ایران در شعر بین‌الملل» یکشنبه ۱۶ بهمن با حضور علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور شاعران خارجی شرکت‌کننده در هفدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر همچون زامیق محموداف از آذربایجان، علی کمیل قزلباش از پاکستان، عسگر حکیم از تاجیکستان، حسن محمد بعیتی از سوریه، محمد باقر احمد جابر از لبنان، سید نقی عباس کیفی از هند و همچنین جمعی از اصحاب و فرهنگ و اندیشه، چون رضا اسماعیلی، مصطفی محدثی خراسانی، حسین اسرافیلی، فریبا یوسفی، طیبه شامانی، سعید یوسفی نیا، ایرج قنبری، حمید هنرجو، عبدالرحیم سعیدی راد، فرشته حسینی، حامد محقق، سمانه رحیمی، نصیبا مرادی، نذیر جوشن، مرتضی حیدری آل‌کثیر، وحید ضیائی و نغمه مستشار نظامی به میزبانی کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران برگزار شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار