افزایش بیماری‌های چشمی با تغییرات آب وهوا

۲۰ درصد موارد آب‌مروارید نتیجه مستقیم قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش است.

تغییرات اقلیمی فقر و نابرابری‌های بهداشتی را تشدید می‌کند و در عین حال مانع از تلاش‌های جامعه جهانی بهداشت برای دستیابی به پوشش جهانی سلامت و مراقبت از چشم می‌شود.

چشم‌ها یکی از منحصر به‌فردترین اندام‌های بدن بوده که مستعد ابتلا به بیماری‌های ناشی از عوامل محیطی است. از آن جایی که مستقیما در معرض محیط قرار دارد، هرگونه تغییر در آب‌وهوا و شرایط خشک و آلودگی هوا می‌تواند بر آن تأثیر بگذارد. در واقع تخمین زده می‌شود که تقریبا ۲۰ درصد موارد آب‌مروارید نتیجه مستقیم قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش است.

تغییرات آب‌وهوایی کنترل نشده که باعث تخریب بیشتر لایه اوزون می‌شود، می‌تواند جهش قابل توجهی در بروز آب‌مروارید و بیماری‌های چشمی مانند ناخنک، فوتوکراتیت حاد، رتینوپاتی حاد خورشیدی (سوختگی خورشیدی در شبکیه)، فوتوکنژونکتیویت و سایر بیماری‌های جدی چشمی ایجاد کند.

تحقیقات اولیه افزایش عفونت تراخم را با دما‌های بالا و بارندگی کم مرتبط دانسته که هر ۲ با تغییرات آب‌وهوایی تشدید می‌شود. در همین حال انتظار می‌رود کمبود ویتامین A با افزایش ناامنی غذایی در نتیجه تغییر الگو‌های بارش قابل پیش‌بینی افزایش یابد که باعث سیل و خشکسالی می‌شود و محصولات را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به دلیل از بین رفتن لایه اوزون و افزایش اشعه ماوراء بنفش که بر چشم تأثیر می‌گذارد، گرم شدن کره زمین می‌تواند به شروع و تسریع آب‌مروارید کمک کند. علاوه بر این آلودگی هوای ناشی از ترافیک با بیماری‌های آلرژیک چشمی شدید، گلوکوم و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن مرتبط است.

حوادث آب‌وهوایی شدید باعث افزایش آسیب‌های جسمی از جمله آسیب‌های چشمی می‌شود و نتایج تحقیقات قبلی نشان داده که افراد دارای نقص بینایی و ناتوانی به ویژه آسیب‌پذیر هستند. انتظار می‌رود تغییرات آب‌وهوایی، جمعیت‌های آسیب‌پذیر را به سمت فقر شدید سوق دهد و دسترسی آن‌ها به مراقبت‌های بهداشتی را محدودتر کند.

ترکیبی از افزایش پیش‌بینی‌شده بیماری‌های چشمی و اختلال در خدمات مراقبت از چشم، شیوع اختلال بینایی و نابینایی را در جوامع ما بدتر می‌کند و جمعیت‌های آسیب‌پذیر به طور نامتناسبی تحت تأثیر قرار می‌گیرند. تاثیر بر سلامت چشم باید در نظر گرفته شود، زیرا محیطی که ما با آن تعامل داریم بر سلامت جمعیت تأثیر می‌گذارد. با تغییر این محیط، شیوع و شدت طیف گسترده‌ای از بیماری‌های چشمی نیز تغییر می‌کند.

از آن جایی که جهان شروع به درک بهتر اثرات افزایش دمای جهانی بر جوامع ما می‌کند، تعیین خطر آب‌وهوا در ارتباط با چشم‌ها و سیستم بینایی بسیار مهم است و این که تا چه اندازه شاهد افزایش بیماری‌های چشمی خواهیم بود و این امر چه تأثیری بر جمعیت بیماران خاص خواهد داشت، اهمیت یافته است.

منبع:ویفروم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار