امکان تغییر در مغز با ابتلا به کووید خفیف

طبق گزارش محققان افرادی که ماه‌ها پس از ابتلا به مورد خفیف کووید۱۹ دچار اضطراب می‌شوند، ممکن است دچار تغییراتی در ساختار و عملکرد مغزشان شده باشند.

دکتر کلاریسا یاسودا از دانشگاه کامپیناس در سائوپائولو برزیل، گفت: هنوز چیزهای زیادی برای یادگیری در مورد کووید طولانی وجود دارد، که شامل طیف وسیعی از مشکلات سلامتی، از جمله اضطراب و افسردگی، ماه‌ها پس از ابتلاء است.

وی در ادامه افزود: یافته‌های ما نگران‌کننده است، زیرا حتی افراد مبتلا به یک مورد خفیف کووید ۱۹ نیز ماه‌ها بعد تغییراتی را در مغز خود نشان می‌دهند. مطالعات بیشتری برای شناسایی درمان‌ها برای جلوگیری از هر گونه تأثیر طولانی‌مدت بر کیفیت زندگی افراد مورد نیاز است.

برای درک این موضوع، محققان ۲۵۴ نفر را که عفونت خفیف کووید ۱۹ داشتند مورد مطالعه قرار دادند. به طور متوسط، بیماران ۴۱ ساله بودند و سه ماه قبل مبتلا به کووید ۱۹ شده بودند.

هر یک از شرکت‌کنندگان آزمایش‌های علائم اضطراب یا افسردگی را تکمیل کردند و اسکن مغزی گرفتند.

محققان دریافتند در مجموع ۱۰۲ نفر علائم اضطراب و افسردگی و ۱۵۲ نفر هیچ علائمی نداشتند.

سپس محققان به دنبال شواهدی از انقباض در ماده خاکستری مغز بودند. اسکن‌های مغزی با ۱۴۸ نفری که کووید ۱۹ نداشتند مقایسه شد.

کسانی که کووید ۱۹ داشتند و اضطراب و افسردگی را تجربه می‌کردند، ناحیه لیمبیک مغزشان که در حافظه و پردازش عاطفی نقش دارد، کوچک شده بود. افرادی که پس از کووید ۱۹ هیچ علامتی از اضطراب و افسردگی نداشتند، این قسمت مغزشان کوچک نشده بود.

محققان با استفاده از نوع خاصی از نرم افزار برای تجزیه و تحلیل شبکه‌های دارای فعالیت مغزی در حالت استراحت، عملکرد مغز و تغییرات در اتصال بین نواحی مغز را بررسی کردند.

محققان تغییرات عملکردی گسترده‌ای را در هر یک از ۱۲ شبکه ای که در گروه با علائم اضطراب و افسردگی آزمایش کردند، یافتند.

یاسودا گفت: بزرگی این تغییرات نشان می‌دهد که می‌توانند به مشکلاتی در حافظه و مهارت‌های فکری منجر شوند، بنابراین ما باید در حال بررسی درمان‌های جامع حتی برای افرادی باشیم که به طور خفیف تحت تأثیر کووید ۱۹ قرار دارند.

منبع: مدیسن نت

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۰۷ اسفند ۱۴۰۱
اضطراب و استرس یکی از مشکلات هست...
بهم ریختن هورمون های بدن که منجر به آسیب های جدی برای افراد شدن مثلا افزایش قند خون و دیابت ناگهانی... ریزش موی شدید و ناگهانی و خیلی اتفاقات دیگه که معلوم نیست از ابتلا به کروناست یا از تزریق واکسن های کرونا....