چتر تعاون روستایی بر سر تولید/ خرید‌هایی که کشاورزان سود کردند

تعاون روستایی خراسان جنوبی با خرید‌های تضمینی، حمایتی و توافقی محصولات، کشاورزان را به تولید بیشتر دلگرم کرده است.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی گفت: در خرید تضمینی از مجموع گندمی که خرید شد بیش از ۸۰ درصد را تشکل‌های تعاون روستایی و حدود ۲۰ درصد را خدمات بازرگانی شرکت غله انجام دادند.

او افزود: در محصول مزیت دار زعفران نیز اقدامات خوبی برای رفع دغدغه کشاورزان صورت گرفت و در این زمینه بیش از یک تن زغفران از کشاورزان خریداری شد که بسیار اثر مثبتی در روند بازار داشت.

 رضوی تصریح کرد: کشاورزان نگران افت قیمت زعفران بودند و در آن زمان که قیمت‌های این کالا‌های ارزشمند حالت نزولی داشت با خرید شرکت‌های تعاون روستایی و بعد از مدتی با راه افتادن صادرات سیر صعودی به خود گرفته است.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی با اشاره به افزایش قیمت زعفران عنوان کرد: تغییری در قیمت زعفران ایجاد شده و به تازگی افزایش یافته که شامل حال کشاورزان می‌شود و اگر کشاورزان در بازار آزاد بتوانند محصول خود را به فروش برسانند باز هم اجازه داده شده تا محصولی را که به شرکت‌های زیرمجموعه تعاون روستایی تحویل داده را تا سه ماه پس گرفته و در بازار آزاد به فروش برسانند.

او تأکید کرد: خرید حمایتی زعفران به دلیل این بوده که دلال نخواهد سود را ببرد و به ضرر کشاورز باشد و در این بین تعاون روستایی هیچ موقع نخواسته سود خاصی را ببرد.

رضوی به ورود موفق تعاون روستایی به موضوع خرید توافقی زرشک نیز اشاره کرد و ادامه داد: در بحث خرید توافقی، دولت بودجه‌ای را تصویب نمی‌کند و فقط شرکت‌ها و اتحادیه‌های تعاون روستایی با کشاورز توافق کرده و محصول را خرید و فروش می‌کنند؛ تعاونی‌ها از سرمایه‌ای که خودشان دارند خرید توافقی را انجام می‌دهند.

به گفته مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی بیش از ۴۰ هزار خانوار کشاورزی استان درگیر محصول زرشک هستند و هدف گذاری که دلال و تاجر کرده بود زرشک‌تر و با شاخه را نهایت ۷ تا ۱۰ هزار تومان خریداری کنند، ولی تشکل‌ها از ۱۳ تا ۲۰ هزار تومان خریداری کردند به شکلی شد که بخش اعظمی از این محصول کیلویی ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان به فروش رفت.

او عنوان کرد: در استان ۸۰ هزار تن زرشک‌تر تولید شده و اگر در هر کیلو تفاوت قیمت بین خرید تعاونی‌ها و دلالان ۱۰ هزار تومان هم باشد ۸۰۰ میلیارد تومان به زندگی کشاورزان استان تزریق شده است.

رضوی بیان کرد: این دخالت در بازار به نمایندگی از کشاورزان می‌تواند سود کلان را عاید کشاورزان کند؛ هم اکنون زرشک پفکی خوب در بازار استان هر کیلو ۱۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که نسبت به پارسال دو برابر شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار