تولید گل محمدی ۱۰ هزارتن افزایش می‌یابد

مجری طرح ملی گیاهان دارویی پیش‌بینی کرد امسال تولید گل محمدی نسبت به سال گذشته حدود ۱۰ هزار تن افزایش یابد.

آقای حسین زینلی مجری طرح گیاهان دارویی  گفت: با توجه به شرایط خوب آب و هوایی و نبود سرمازدگی برآورد می شود که  از ۳۰ هزار هکتار سطح زیر کشت، نزدیک به ۷۰ هزار تن گل محمدی در کشور تولید شود.

اومیزان تولید گل محمدی در سال گذشته را ۶۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: بیشتر گل محمدی‌ها به گلاب تبدیل می‌شود، اما با توجه به سیاست دفتر گیاهان دارویی در زمینه تولید اسانس، حدود ۴۵ درصد گرایش‌ها به تولید این محصول فرآوری شده سوق پیدا کرده است.

زینلی ادامه داد: سالانه ۶۰ تا ۷۰ میلیون لیتر گلاب در بازار داخلی مصرف می‌شود.

او با تاکید بر ضرورت تولید اسانس گل محمدی در کشور مطابق با استاندارد‌ها و نیاز بازار‌های خارجی گفت: در این راستا، پایلوت اسانس‌گیری گل محمدی با دستگاه‌ها و فناوری‌های جدید را در حال اجرا داریم تا بتوانیم اسانس مناسب بازار‌های جهانی را تولید کنیم.

مجری طرح گیاهان دارویی توضیح داد: در ایران اسانس نوع اول گل محمدی توسط صنایع فرآوری تولید می‌شود که قیمت هر لیتر آن ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار است در حالی که اسانس‌های گل محمدی که در بازار‌های جهانی به فروش می‌رسد هر لیتر بین ۸ هزار تا ۱۶ هزار دلار قیمت دارد.

او افزود: ما قصد داریم با کمک بخش تحقیقات در قالب این پایلوت، اسانس گل محمدی تام تولید کنیم که ترکیبی از اسانس اول و دوم است و می‌توان آن را با قیمت هر لیتر بین ۸ تا ۱۶ هزار دلار در بازار‌های جهانی به فروش رساند.

زینلی ادامه داد: در صورت موفقیت این پایلوت، دانش فنی تولید این اسانس گل محمدی را به ۶۰ تا ۷۰ واحد صنعتی و فرآوری کشور منتقل خواهیم کرد.

او گفت: ما به دنبال آن هستیم که با استفاده از فناوری‌ها و دانش جدید و با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، فرآورده‌های مختلفی را از گیاهان دارویی ایجاد و تولیدات این حوزه را تجاری کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار