۲۱ مورد اهدای عضو بیماران مرگ مغزی در قم انجام شد

کارشناس مسئول واحد اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: از سال گذشته تاکنون اعضای بدن ۲۱ بیمار مرگ مغزی در استان با رضایت خانواده‌ها به بیماران نیازمند پیوند شده‌است.

ولی الله صمدی گفت: سال گذشته ۱۸ مورد و از ابتدای امسال تاکنون سه مورد مرگ مغزی برای اهدای عضو به تهران ارسال شده‌است.

کارشناس مسئول واحد اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه کرد: امسال اعضای بدن یک ماما به نام سارا اخلاقی و ۲ نفر دیگر به نام‌های مهدی پورمحمد و علیرضا محمدی اهدا شد.

صمدی بیان کرد: از زمانی که مرگ مغزی بیماری اعلام می‌شود، می‌توان بیمار را با پیشرفته‌ترین تجهیزات پزشکی حداکثر تا ۱۲ روز نگهداری نمود، ولی در این مدت ارگان‌های حیاتی زیست پذیری خود را از دست می‌دهند و قابلیت فعالیت و توانایی ارگان‌ها ضعیف می‌شود.

کارشناس مسئول واحد اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان این‌که سال ۱۴۰۰ نیز ۱۳ مورد اهدای عضو در استان قم انجام شد، ادامه داد: امکان برگشت به زندگی دوباره برای بیمار مغزی وجود ندارد، ولی به دلیل بی‌اطلاعی خانواده‌ها و با وجود تعداد زیاد بیمار مرگ مغزی در قم متاسفانه این بیماران فوت می‌کنند و به مرحله اهدای عضو و پیوند اعضا نمی‌رسند.

او افزود: بیمار مرگ مغزی قبل از فوت می‌تواند ارگان‌های حیاتی مانند قلب، کلیه، پانکراس، ریه‌ها و روده و تا ۴۸ ساعت پس از فوت نیز می‌تواند نسوج و بافت‌هایی مثل پوست، قرنیه، استخوان، پاندون و عضلات دریچه‌های قلب را اهدا نماید.

به گفته کارشناس مسئول واحد اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی قم ، هر اهداکننده می‌تواند با اهدای اعضایی از جمله قلب، ریه، کبد، پانکراس، روده و کلیه، یک تا هشت بیمار را از مرگ نجات دهد.

کارشناس مسئول واحد اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی قم  عنوان کرد: همچنین هر اهداکننده می‌تواند با اهدای دریچه قلب، رگ، تاندون‌ها، عضلات، استخوان، نسوج و بافت، زندگی یک تا ۵۳ بیمار را بهبود ببخشد.

افرادی که می‌خواهند جزو اهداکنندگان عضو باشند می‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی www.muq.ac.ir در بخش «ثبت‌نام از متقاضیان اهدای عضو پس از مرگ» ثبت‌نام کرده و کارت ویژه اهدای عضو را دریافت کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار