حجم تولید آبزیان در اردبیل به بیش از ۱۲ هزار تن خواهد رسید

مدیرکل شیلات استان اردبیل گفت: حجم تولید آبزیان را امسال با برنامه ریزی‌های انجام شده به ۱۲ هزار و ۶۰۰ تن خواهیم رساند.

محمد اله‌بخش ضمن اشاره به تحقق تولید سالانه آبزیان به میزان ۹۸/۵ درصد اظهار کرد: میزان تولید آبزیان استان اردبیل در سال ۱۴۰۱، ۱۱هزار و ۵۰۰ تن است و این‌میزان تولید نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱۵ درصد رشد داشته و میزان‌تولید سالانه تا سال ۱۴۰۴، به ۱۶ هزار تن افزایش خواهد یافت.

او ضمن اشاره به تحقق ۹۸/۵ درصدی تولید آبزیان در استان اردبیل گفت: در تلاشیم با احداث صنایع تبدیلی در تولید نهاده‌های مورد نیاز پرورش آبزیان در استان علاوه بر اشتغال زایی کمبود این نهاده‌ها را جبران کنیم.

مدیر کل شیلات استان اردبیل اظهار کرد: تخم چشم زده یکی از مهمترین نیازمندی مجتمع‌های پرورش ماهی است که سال گذشته ۱۳/۵ میلیون قطعه تخم چشم زده و بچه ماهی قزل آلا در استان تولید شد.

اله‌بخش در خصوص اشتغالزایی گفت: تعهد اشتغال اداره کل شیلات استان اردبیل در سال ۱۴۰۰، ۴۰ نفر و در سال ۱۴۰۱ با رشد ۶ برابری ۲۵۰ نفر بود که با تحقق ۱۰۷ درصدی و صحت سنجی بالای ۹۳ درصد توانستیم بیشتر از تعهد خود شغل ایجاد کنیم.

او افزود: در سال گذشته ۲ میلیون و ۶۸۷ قطعه ماهی زینتی تولید شده که نسبت به سال ۱۴۰۰، رشد ۳۴ درصدی داشته است.

مدیر کل شیلات استان اردبیل ضمن اشاره به اهمیت آموزش برای پرورش دهندگان و کارکنان ادارات مربوطه گفت: در سال گذشته ۲۶ دوره به صورت رایگان در سطح استان برگزار کردیم که نسبت به مدت مشابه بیش از ۲ برابر تعداد دوره‌ها افزایش یافته است.

اله‌بخش با اشاره به اینکه تسهیلات پرداختی در سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه رشد ۲۶ برابری داشته، گفت: ۸۵ دستگاه هواده به صورت رایگان برای مزارع کم برخوردار در سطح استان اردبیل توزیع شد که این امر توانست بهره وری این مراکز پرورش آبزیان را تا ۳۰ درصد افزایش دهد.

او ادامه داد: برای طرح پرورش ماهی در قفس در سه منطقه از استان اردبیل موافقت‌های اولیه اخذ شده است و در حال حاضر تنها در سد گیلارلو گرمی پرورش ماهی خاویار در قفس در حجم پایین فعالیت دارد.

مدیر کل شیلات استان اردبیل به لزوم همکاری با شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرده و گفت: یک شرکت دانش بنیان ثبت شده و یک شرکت دیگر نیز در حال ثبت داریم که در موضوعات شمارش ماهی‌ها و اصلاح ژنتیک ماهیان زینتی می‌باشد.

اله بخش تصریح کرد:در خصوص احداث بازار ماهی با کاربری‌های مکمل در تلاشیم زمین مناسبی با توجه به وجود زیر ساخت‌های لازم و شاخصه‌های مکان یابی بازار ماهی اخذ کنیم که رایزنی‌های اولیه این موضوع نیز انجام شده است و طرح پرورش ماهیان خاویاری در شهرستان پارس آباد و همچنین در حاشیه رودخانه قزل اوزن شهرستان کوثر را نیز در دستور کار داریم.

او در خصوص قیمت ماهی گفت: ۵۵ الی ۶۰ درصد از قیمت تمام شده ماهی مربوط به نهاده‌ها است که با اقداماتی که در دستور کار داریم از جمله احداث کارخانه فرآوری و بسته بندی آبزیان با ظرفیت ۲ هزار و ۶۰۰ تن، احداث کارخانه غذای ماهی و سایر صنایع تبدیلی، تولید نهاده‌ها را در استان افزایش داده و قیمت تمام شده ماهی را کاهش دهیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.