در صورت ورود جنگنده‌های سوخو ۳۵ به کشور ضمن نوسازی و افزایش توانمندی نیروی هوایی ایران، روابط نظامی و دفاعی میان تهران و مسکو وارد مرحله جدیدی خواهد شد.

منطقه ما در ماه‌های اخیر درگیر اتفاق‌های ریز و درشت زیادی بوده است. توافق ایران و عربستان، سفر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به کشورمان و این اواخر ماجرای خرید جنگنده‌های روسیه‌ای سوخو  توسط ایران که صدای رسانه‌های آمریکایی را برای تغییر توازن منطقه‌ای درآورد.سوخو ۳۵ جنگنده ارتقا یافته سوخو ۲۷ و از نسل ۴.۵ است. رسانه‌های آمریکایی درباره جنگنده‌های روسی سوخو ۳۵ که در سال جاری قرار است به ایران تحویل داده شود نه تنها منکر آن نشدند بلکه دریافت سایر تجهیزات نظامی مثل سامانه دفاع هوایی اس ۴۰۰ را نیز محتمل می‌دانند.

نشریه فوربس در گزارش خود در این باره نوشته که خرید سوخو ۳۵ مهمترین سفارش جنگنده ایران در ۳۰ سال گذشته بوده است.در همین زمینه جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته است که این خرید تبدیل به یک مشارکت دفاعی تمام عیار میان ایران و روسیه خواهد بود.در نشریه فوربس نیز همچنین اشاره شده که ممکن است که موشک هدف یا R۳۷ نیز  به ایران تحویل داده شود.

نشریه نشنال اینترست نیز در این باره عنوان کرده است که در حالی که غربی‌ها در بعضی از ارزیابی‌های خود این خرید را کم اهمیت عنوان می‌کنند، اما باید گفت که سوخو ۳۵ قدرت بی سابقه‌ای را به ایران برای کنترل حریم هوایی در مقابله با رژیم صهیونیستی می‌دهد خصوصا اکنون که ذرات خانه نبرد هوایی این کشور منسوخ شده است.

در نهایت می‌توان گفت با وجود این که کارایی این جنگنده‌ها به شرایط آب و هوایی، مهارت خلبان‌ها، سیستم یکپارچه پدافند هوایی و راداری و طراحی عملیات‌ها بستگی دارد، اما دریافت آن گامی می‌شود برای دریافت دیگر تسلیحات و تغییر توازن منطقه‌ای که به نفع آمریکا و رژیم صهیونیستی نخواهد بود.

سوخو 35

ورود «سوخو ۳۵» به نیروی هوایی ایران را باید آغازی بر یک تحول و پوست‌اندازی جدی دانست که موازنه قدرت هوایی در منطقه را تغییر خواهد داد. «سوخو ۳۵» یکی از قدرتمندترین جنگنده‌های نسل ۴ دنیاست که به رادار پیشرفته آرایه فازی N-۰۳۵ مجهز است و امکان کشف ۳۰ هدف و درگیری با ۸ هدف را به صورت همزمان در آسمان و دریا و زمین داراست. برد نهایی رادار این جنگنده در حالت پیک پاور حدود ۴۰۰ کیلومتر است. این رادار پیشرفته توان پوشش زوایای بالا و پایین خود تا ۶۰ درجه و طرف‌های خود را تا ۱۲۰ داراست و زاویه پوشش و اسکن بسیار خوبی دارد. حداکثر سرعت این جنگنده در ارتفاع پست ۱۵۰۰ کیلومتر و در ارتفاع بالا ۲۵۰۰ کیلومتر بر ساعت است و عمر عملیاتی موتور‌های قدرتمند آن در هر دوره خدمت قبل از نیاز به کنترل و اورهال ۴۰۰۰ ساعت است که ۴ برابر عمر عملیاتی موتور‌های جنگنده سوخو ۲۷ می‌شود که عددی بسیار مناسب برای خدمت در نیروی هوایی است.

سازه‌ی اصلی هواپیما از جنس تیتانیوم است و عمر مفید موتور‌های آن نیز در مقایسه با دیگر هواپیما‌های خانواده فلانکر بالاتر هستند.عمر موتور‌های این هواپیما به ۴۵۰۰ ساعت پروازی می‌رسد. البته برای مقایسه باید بدانید که عمر مفید موتور‌های F-۲۲ و F-۳۵ در حدود ۸ هزار ساعت است.بدنه فلانکر رادار گریز نیست، با این وجود، اصلاحاتی در ورودی موتور‌ها و کانوپی انجام شده است تا سطح مقطع راداری هواپیما کاهش پیدا کند.روس‌ها، همچنین از مواد جاذب امواج راداری در این هواپیما بهره گرفته‌اند. به گفته یکی از منابع روسی، سطح مقطع راداری این هواپیما تا ۲ الی ۳ متر کاهش پیدا کرده است.این تغییر سبب می‌شود تا هواپیما، برد بیشتری را درون خاک دشمن طی کند و بیشتر بتواند به اهداف خود نزدیک شود.

سوخوی ۳۵ دارای ۱۲ محل نصب سلاح در بدنه است. برای مقایسه، F-۱۵C آمریکایی‌ها تنها ۸ محل اتصال و F-۲۲ نیز تنها ۴ محل اتصال تسلیحات دارند.برای حملات برد بلند، سوخوی ۳۵ می‌تواند از موشک‌های هدایت راداری K-۷۷M استفاده کند که در ناتو با کد AA-۱۲ Addar شناخته می‌شوند. این موشک دارای بردی بیش از ۲۰۰ کیلومتر است.برای درگیری‌های نزدیک‌تر نیز امکان استفاده از موشک‌های R-۷۴ (کد ناتو AA-۱۱Archer) با هدایت مادون سرخ وجود دارد. این موشک‌ها امکان هدایت از طریق کلاه خلبان را نیز دارند.موشک‌های برد متوسط R-۲۷ و فوق دور برد R-۳۷ نیز تکمیل کننده کلکسیون تسلیحات هوا به هوای سوخوی ۳۵ هستند. R-۳۷، مخصوص هدف قرار دادن هواپیما‌های آواکس، هواپیما‌های جنگ الکترونیک و هواپیما‌های سوخت رسان است.

سوخوی ۳۵ همچنین از یک توپ ۳۰ میلی متری، با نرخ آتش ۱۵۰ تیر برای نبرد هوایی نزدیک تن به تن استفاده‌می‌کند.فلانکر توانایی حمل ۷.۷ تن تسلیحات هوا به زمین را هم دارد.

سوخو 35 روسیه

از زاویه‌ای دیگر، خرید سوخو-۳۵ یکی از مهم‌ترین نتایجی است که تا این لحظه از لغو تحریم تسلیحاتی ایران حاصل شده است. قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در ژوئیه ۲۰۱۵، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران تایید کرد و در این راستا تمامی محدودیت‌ها در مورد عرضه تسلیحات اصلی به ایران و همه تسلیحات از ایران در اکتبر ۲۰۲۰ منقضی شد.

 این بدان معناست که ایران از نظر قانونی قادر به خرید و فروش تسلیحات متعارف از جمله سلاح‌های کوچک، موشک، بالگرد و تانک است. علاوه بر این در قالب همین قطعنامه، تحریم صادرات موشک‌های بالستیک ایران نیز قرار است در اکتبر ۲۰۲۳ لغو شود.

با نهایی شدن این اتفاق یکی از مهم‌ترین خرید‌های تسلیحاتی کشورمان از زمان انقلاب اسلامی شکل خواهد گرفت، زیرا ضمن نوسازی و افزایش توانمندی نیروی هوایی ایران، روابط نظامی و دفاعی نوپا میان تهران و مسکو را نیز وارد مرحله جدیدی خواهد شد که پیامد‌های کلیدی بر موازنه قوا و بازدارندگی در سراسر قفقاز جنوبی و منطقه غرب آسیا خواهد داشت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۰ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
روسها سیاس تر ونامردتر از اونی هستند که بخواهند جنگنده اصلی سوخو ۳۵ رو سر وقت قرارداد به ایران بدهند ! روسیه همیشه ضعیفترین تجهیزات ، موتور ، رادار وسیستمهای بنجل وفیک الکترونیکی روی تسلیحات صادراتیش نصب میکنه وبنا بر تجربه ، مطمئن باشید بعد از تاخیر چندین ساله ، جنگنده ای رو که به ایران تحویل خواهد داد فقط لاشه ظاهری سوخو سی وپنجه ! موتور ورادار وتجهیزات الکترونیکی وجنگی فیک و آشغال و از رده خارج روش نصب وصادر میکنن .
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۰:۰۹ ۱۶ مرداد ۱۴۰۲
با سلام خدمت دوستان اگه واقع نگر باشیم
۱_ سوخو۳۵ خیلی هواپیمای خوبیه ولی نسل ۴.۵ هست نه ۵
۲_ درسته واقعا سوخو۳۵ میتونه بنا بر خلبانش با f35 مقابله کنه و قابلیتش رو داره
۳- f22 واقعا سرور همه هواپیماهاست و واقعا f16 و f18 برا سوخو ۳۰ و ۳۵ و ۵۷ هیچی نیستن مثلا دوتا f16 ترکیه رو یونان با میراژ۲۰۰۰ که خیلی ضعیف تر از اونه تو داگ فایت انداخته یا اصلا f18 ماموریتش تا حد زیادی با اینا فرق داره
۴_ قطعا گرفتا su35 خیلی خوبه و f22 بهتره ولی خوب کیه که بفروشه
۵_دوستان درسته دانشمندان ما کارای زیادی کردن ولی بومی سازی هواپیما خیلی سخته و پر هزینست
۶_بعضیا انگار خوشحال شده بودن از لغو این قرداد و نبود این هواپیما در ایران که باید بگم خاک بر سر بدبختتون
Iran (Islamic Republic of)
م
۲۳:۳۱ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲
با سلام خدمت دوستان اگه واقع نگر باشیم
۱_ سوخو۳۵ خیلی هواپیمای خوبیه ولی نسل ۴.۵ هست نه ۵
۲_ درسته واقعا سوخو۳۵ میتونه بنا بر خلبانش با f35 مقابله کنه و قابلیتش رو داره
۳- f22 واقعا سرور همه هواپیماهاست و واقعا f16 و f18 برا سوخو ۳۰ و ۳۵ و ۵۷ هیچی نیستن مثلا دوتا f16 ترکیه رو یونان با میراژ۲۰۰۰ که خیلی ضعیف تر از اونه تو داگ فایت انداخته یا اصلا f18 ماموریتش تا حد زیادی با اینا فرق داره
۴_ قطعا گرفتا su35 خیلی خوبه و f22 بهتره ولی خوب کیه که بفروشه
۵_دوستان درسته دانشمندان ما کارای زیادی کردن ولی بومی سازی هواپیما خیلی سخته و پر هزینست
۶_بعضیا انگار خوشحال شده بودن از لغو این قرداد و نبود این هواپیما در ایران که باید بگم خاک بر سر بدبختتون
Iran (Islamic Republic of)
حمد
۰۲:۱۵ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲
روسیه هیچ وقت به ایران سوخو هلی کوپتر نمیده چون خواهان ایران قدرتمند نیست.مگر طرفش یک مثل شهید ستاری یا سلیمانی باشه.اعتماد به جوانان نخبه و سپردن مهندسی معکوس اف ۱۴ یا توسعه اف۵ بهتره.خود اف۲۰ وحتی اف۱۸ از پلت اف۵ تولید شدند.حالا در بحث موتور میتونه تحت لیسانس روسیه موتور قدرتمنی تولید کنه.حتی در ایونیک هم از چین فناوری بخره.در ساخت جنگنده صاعقه خیلی به جنگنده ای بین اف۵ واف۱۸ نزدیک شدند که کار کلا تعطیل شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۲ ۱۷ خرداد ۱۴۰۲
سلام
کامنت ها فقط دعوا و درگیری احمقانه است
اصلاً کی گفته پیروزی در میدان جنگ فقط به داشتن هواپیمای بهتر مربوطه؟

1 - مصر چهارمین نیروی هوایی برتر جهان رو داشت ولی در جنگ با اسرائیل نیروی هوایی مصر روی زمین بمباران شد و بدون حتی یک ثانیه جنگ هوایی مصر شکست خورد

2 - صدام در جنگ خلیج فارس که منجر به نابودش اش شد صدها فروند جنگنده میراژ فرانسوی و میگ های روسی داشت ولی آسان شکست خورد و نابود شد

3 - نیروی هوایی ژاپن در اقیانوس آرام جزو 3 نیروی هوایی برتر هوایی جهان بود ولی با غافل گیری هوایی در منطقه میدوی در یک روز نابود شد

4 -روسیه با داشتن صدها جنگنده به قول خودشون پیشرفته هنوز نتوانسته اوکراین را به طور کامل از روی نقشه محو سازد

5 - نیروی هوایی آمریکا هم که در بیشتر جنگ ها و عملیات هاش شکست خورد از جنگ کره و ویتنام تا دشت طبس و افغانستان و سوریه و.....

6 - نیروی هوایی عربستان با میلیارد ها دلار هزینه اضافی و داشتن ده ها فروند f15 و جنگنده اروپایی هنوز نتوانسته حتی در جنگ با یمن پیروز شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۳ ۱۰ خرداد ۱۴۰۲
دوره جنگنده گذشته تا میتونین موشک های مختلف بسازین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۰۹ خرداد ۱۴۰۲
خریدارم قیمت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۲ ۰۹ خرداد ۱۴۰۲
روسیه متجاوز از وقتی در باطلاق اوکرایم گیر افتاده کمبود جنگنده هن پیدا کرده خودش بیشتر محتاجه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۸ ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
همانطور که اس ۴۰۰داد سوخو ۳۵ هم میده ....منتظر باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۲ ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
خیلی وقته به ایران اومده، ایران از این بهتر رو داره ولی فعلا نباید رو کنه
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۱۸:۴۴ ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
بالاخره سوخو ۳۵ به ایران میرسه یا نه ؟؟!!!
گفتند اوایل سال ! الان خرداد ماه است. و اوایل سال دارد سپری می‌شود!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
قراره قرعه کشی بکنن برو ثبت نام کن. آپشن هم زیاد داره مثل موتور بال
Germany
ناشناس
۱۸:۰۶ ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
خريد فوري سوخو 35 و سامانه هاي اس400
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۱ ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
کلا قصدت کوبیدن این قرار داد بود ولی نتونستی از قدرتش نگی اونم ناخواسته :)) واقعیت اینه سوخو ۳۵ یک جنگنده نسل ۵ هست که برتری کامل به انواع هواپیما مودل اف امریکا داره بخصوص که برد رهگیری این هواپیما به قدری بالاس که هواپیما مدل اف حتی نمیفهمه که سوخو ۳۵ روش قفل کرده از ۴۰۰ کیلومتری. این خرید به مراتب ارزشش چند برابر کل خریدهای دوران پهلوی هست
Germany
ناشناس
۱۹:۱۴ ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
آقای کارشناس نظامی الان شما داری مثلا سوخو ۳۵ را با F35 مقایسه میکنی .مشکل داری ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۷ ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
درود برهوش و ذکاوت شما کاربر ارزشیِ ارزشمند وفهیم و نکته سنج و ولایی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۹ ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
هر وقت خریدی بعد پُز بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۷ ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
خوبه دوتا هم اضافه بخرید،برا محند سی معکوس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۲ ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
روسیه قبل از تحویل این جنگنده ها بعضی از آپشنهای مهم را حذف خواهد کرد .چون این کار مد شده.
۱۲۳
آخرین اخبار