کار شیفتی به سلامت مردان بیش از زنان آسیب می رساند

کار کردن در شب می تواند برای بدن سخت باشد و یک مطالعه جدید نشان می دهد که ممکن است تأثیر بیشتری بر سلامت مردان داشته باشد.

یک تحقیق جدید که شامل موش‌های آزمایشگاهی و انسان‌ها بود، اشاره می‌کند که جنسیت نر این گونه‌ها ممکن است در برابر اختلالات «ساعت بدن» که با شیفت کاری به وجود می‌آید آسیب‌پذیرتر باشد.

در آزمایشگاه، محققان دریافتند که موش‌های نر طیفی از اثرات منفی ناشی از قرار گرفتن در معرض چرخه‌های غیرعادی روز و شب را نشان می‌دهند. همه چیز از فعالیت ژنی آن‌ها گرفته تا باکتری‌های روده و فشار خون آن‌ها از بین رفت.

در مقابل، موش‌های ماده تا حد زیادی محافظت شده به نظر می‌رسیدند.

محققان با استفاده از داده‌های بیش از ۹۰۰۰۰ کارگر شیفتی در بریتانیا دریافتند که مردان در گونه انسانی نیز بیشتر تحت تأثیر شرایط شیفت شب قرار می‌گیرند. مردانی که شب‌ها کار می‌کنند بیشتر از مردانی که ساعات معمولی کار می‌کنند به سندرم متابولیک مبتلا می‌شوند؛ سندرم متابولیک مجموعه‌ای از عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی و دیابت که شامل افزایش فشار خون، کلسترول و قند خون و همچنین چربی اضافی شکمی است می‌شود.

در همین حال، زنان شیفت شب نیز نسبت به زنانی که فقط ساعات استاندارد کار می‌کردند، در معرض خطر بیشتر سندرم متابولیک بودند. اما این خطر پس از اینکه محققان نوع شغل را در نظر گرفتند کاهش یافت.

دکتر «گرت فیتز جرالد»، محقق ارشد از دانشگاه پنسیلوانیا، گفت: «نوع شغل مهم است، زیرا همه کار‌های شیفتی یکسان نیستند.»

فیتزجرالد گفت: «این یافته‌ها با هم نشان می‌دهد که کار شیفتی ممکن است تأثیر کمتری بر ساعت بدن زنان داشته باشد، اگرچه دلایل آن هنوز مشخص نیست.»

آزمایش‌ها به نقش استروژن اشاره کرد: موش‌های ماده که تخمدان‌هایشان برداشته شد و بنابراین استروژن تولید نمی‌کردند نسبت به موش‌های ماده با تولید طبیعی استروژن، کمتر از تأثیر چرخه‌های اختلال در روز و شب محافظت می‌شدند.

ریتم‌های شبانه‌روزی طبیعی بدن انسان حکم می‌کند که افراد فعال باشند و در طول روز غذا بخورند و زمانی که هوا تاریک است بخوابند. شیفت کاری این ریتم‌ها را از بین می‌برد.

اما برخی تحقیقات همچنین اشاره کرده‌اند که زنان شیفتی ممکن است نسبت به همتایان مرد خود نسبت به این اثرات انعطاف‌پذیرتر باشند.

منبع: مدیسن نت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۳ خرداد ۱۴۰۲
خداوکیلی، بعد از ۱۰ سال شبکاری و بی خوابی تو بیمارستان، فشار خون و چربی،هزار مشکل تو سن چهل سالگی گرفتم،آخرش هم هر بلایی می خواستن سر حقوق و کارانه آوردن،مجبور شدم،برم تو سیستم خصوصی، ای کاش از اولش میرفتم،واقعا تو این مملکت حق و ناحق زیاد میشه، هر صنفی اونایی که با جون و دل کار میکنن،آخرش مورد سواستفاده قرار میگیرد .سرانجام این میشه بجای پیشرفت پسرفت میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۰۳ خرداد ۱۴۰۲
به نظر می رسد توانایی شب بیداری زنان با حس مادری در ارتباط باشد چون یک مادر باید برای شیر دهی نوزاد و محافظت از او شبها بیداری بکشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۰۳ خرداد ۱۴۰۲
به داد ما پرستارابرسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۸ ۰۳ خرداد ۱۴۰۲
جو نده؛ کارگرها هم شیفت شب دارند تازه دانش آموز و دانشجو هم خیلی شبها مجبورند برای درس و امتحان بیدار باشند.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۰:۵۲ ۰۳ خرداد ۱۴۰۲
کسی نگفت کارگر شیفت شب نداره البته خیلی از کارگرا هم شیفت شب ندارن ولی همه پرستارا شیفتای شب زیاد و سنگین دارن دانشجو هم موقع امتحاناته که فقط شب بیداره البته نه همه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۷ ۰۴ خرداد ۱۴۰۲
اگر همون دانشجوها و دانش آموزا توی طول ترم درس بخونن نیازی نیست شب بیدار باشن.
آخرین اخبار