در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

در یک برنامه آشپزی رادیویی چه می‌گذرد؟

تهیه‌کننده برنامه «از غذا» درباره پخت غذا‌ها گفت: اگرچه من در آشپزخانه برنامه را ضبط می‌کنم و افکت‌های غذا واقعی است؛ اما غذایی در کار نیست.

انسیه شمس‌اللهی، تهیه‌کننده برنامه «از غذا» رادیو صبا درباره ساخت برنامه‌های آشپزی در رادیو گفت: طبیعی است که هرکس در رادیو به سراغ برنامه‌های آشپزی نمی‌رود. چون آشپزی مقوله تصویری است و پیش‌فرض ذهنی آدم‌ها این است که ما باید مواد غذایی یا روش پخت را ببینیم.

شمس‌اللهی ادامه داد: اگر بخواهیم تصویر را از آشپزی بگیریم، برنامه تبدیل به توضیح صرف می‌شود. من سعی کردم در سری برنامه‌های تولید شده از سال گذشته مانند «مامان‌پز» خانم رابعه مدنی در برنامه حضور داشته باشد، تا ایشان به عنوان مادربزرگ تجربه‌ها و دستور پخت قدیمی غذا‌ها را لابه‌لای خاطرات بیان کند؛ بنابراین برنامه از توضیح صرف دادن خارج شد.

تهیه‌کننده برنامه «از غذا» با بیان اینکه اگر قرار است آشپزی صوتی داشته باشیم، باید عناصری را به برنامه اضافه کنیم، افزود: در این برنامه خلاقیت‌هایی به خرج داده می‌شود، تا به جذابیت «از غذا» اضافه شود. ما در این برنامه با اختراع دستور پخت غذا‌های جدید جسارت را به افراد می‌دهیم، تا در دستور پخت غذا‌ها ماجراجویی کنند.

وی در پاسخ به این سوال که غذا‌های در حال پخت وجود خارجی ندارد؟ بیان کرد: من در آشپزخانه برنامه را ضبط می‌کنم و یکسری از کار‌ها را انجام می‌دهم. افکت‌های غذا هم واقعی است؛ اما غذایی در کار نیست. البته این امکانی است که رادیو به ما می‌دهد. ما می‌توانیم آن غذا را درست نکنیم و وانمود کنیم که در حال آشپزی هستیم. این مزیتی است که رادیو نسبت به تلویزیون دارد و هزینه‌های تولید در رادیو کمتر از تلویزیون است.

شمس‌اللهی با بیان اینکه من برای بکار انداختن تخیل مخاطب فضای پیرامونم را می‌سازم، توضیح داد: سعی می‌کنم قسمت‌های آشپزی را در آشپزخانه ضبط کنم، که اتمسفر به خوبی منتقل شود و به باور‌پذیری مخاطب کمک کند. از آنجایی که هر روز برنامه تولید می‌شود، اگر بخواهیم غذایی پخته شود، برای رادیو غیر منطقی است.

برنامه «از غذا» شنبه تا چهارشنبه‌ها از ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه روی آنتن رادیو صبا می‌رود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.