۱۲ هزار نفر از ۲۵ هزار نیروی استخدامی وزارت بهداشت، پرستار هستند

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: کمبود گروه پرستاری توسط سازمان جهانی بهداشت، اصلی ترین مشکل کمبود نیروی انسانی نظام های سلامت است.

عباس عبادی در جلسه هم اندیشی با مترون‌های بیمارستان‌های خصوصی تهران گفت: سال ۲۰۲۲ اعلام شد در جهان ۶ میلیون کمبود نیروی پرستاری وجود دارد. در حالی که در دنیا ۲۸ میلیون پرستار داریم و رقم بالایی است؛ در ایران هم همین معضل را داریم و به ازای هر تخت ۱.۸ پرستار وجود دارد.

وی ضمن بیان اقدامات دولت سیزدهم در حوزه منابع انسانی، بحث تعرفه‌گذاری را مهم‌ترین موضوعی دانست که در طول یک سال گذشته به آن پرداخته شده است و اظهار داشت: نیروی پرستاری در کل نظام سلامت بزرگترین منبع انسانی به شمار می‌رود. وزارت بهداشت در سال جاری ۲۵ هزار نیروی استخدامی خواهد داشت که ۱۲ هزار نفر از آن‌ها گروه پرستاری هستند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان این که جمعیت یکی از عناصر قدرت محسوب می‌شود، بیان کرد: در بخش‌های دولتی و غیر دولتی ۲۲۶ هزار پرستار داریم که در ۱۰۶۱ بیمارستان مشغول خدمت هستند. از این تعداد ۷۰۰ بیمارستان وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی اند که از بیمارستان‌های ۳۲ تخته تا بیمارستان‌های مگاهاسپیتال را شامل می‌شود.

عبادی اضافه کرد: از تحصیلات کارشناسی تا دکتری پرستاری که به بیماران خدمات می‌دهند در بخش بالین ۱۴۰ هزار نفر هستند که ۶۱ درصد جامعه پزشکی را شامل می‌شود. ۱۸ هزار و ۶۷۵ نیرو معادل ۸ درصد پرستاران در اتاق‌های عمل، ۱۵ هزار و ۷۰۷ نفر معادل ۷ درصد در بخش هوشبری، حدود ۷ هزار نفر که ۳ درصد هستند در بخش بهیاری، ۲۴ هزار نیرو در بخش کمک بهیاری و کمک پرستاری که نزدیک به ۱۱ درصد هستند. همکاران گروه مامایی بالغ بر ۲۰ هزار نفر ۹ درصد و اورژانس بیمارستانی نیز ۶۰۰ نفر معادل ۲۶/۰ درصد هستند.

تعرفه گذاری خدمات پرستاری به روش ترکیبی

معاون پرستاری وزارت بهداشت در خصوص مقایسه تعرفه گروه پرستاری با پزشکی، اذعان داشت: پرستاری کار تیمی است و مراقبت از بیمار از ابتدا تا انتهای بستری با چندین پرستار انجام می‌شود؛ بنابراین برای تعرفه گذاری خدمات پرستاری از روش هیبرید یا ترکیبی استفاده شده است.

عبادی افزود: گروهی از خدمات مانند دیالیز موردی است و گروهی از خدمات سرپایی و اورژانسی است؛ بنابراین پرداختی‌ها بر اساس مدل کار پرستار انجام می شود.

وی با بیان این که یکی از دلایل کمبود نیروی انسانی جا به جایی پرستاران از کشور‌های کمتر توسعه یافته به کشور‌هایی است که در آمد پرستاری بالاتری دارند، گفت: موضوع مهاجرت در کشور‌هایی که جمعیت بالایی دارند مانند هند، فیلیپین و تایلند مدیریت شده و به منبع درآمدی برای آن کشور تبدیل شده است. به طوری که نیروی‌های پرستاری را برای مهاجرت آموزش می‌دهند و بخشی از درآمد آن‌ها به کشور باز می گردد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در خصوص تخصص گرایی در این رشته اظهار کرد: در حوزه پرستاری ۱۳ رشته کارشناسی ارشد داریم؛ اما کمبود نیروی انسانی تخصص گرایی را تحت الشعاع قرار داده است و بخشی از پرستاران در حوزه تخصصی خودشان فعالیت نمی‌کنند.

عبادی در پایان درباره همکاری و تعامل بیشتر با بخش خصوصی اعلام کرد: ششمین انتخابات سازمان نظام پرستاری اواخر مرداد برگزار می‌شود. امیدواریم بخش خصوصی از این ظرفیت استفاده کند و برای تسهیل خدمات نظام سلامت و طرح دغدغه‌ها و مسائل موجود در این انتخابات حاضر شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کادر درمان
۰۴:۱۹ ۰۵ تير ۱۴۰۲
رشته پرستاری با توجه به تخصص حرفه ای و شیفت های سنگین از حقوق و مزایای کمی به نسبت سایر کارمندان دراین سالهای اخیر بهره میبره که همین امر موجب دلسرد شدن این نیروها و شاهد موج سنگین مهاجرت هستیم.
Iran (Islamic Republic of)
کادر درمان
۰۴:۱۹ ۰۵ تير ۱۴۰۲
رشته پرستاری با توجه به تخصص حرفه ای و شیفت های سنگین از حقوق و مزایای کمی به نسبت سایر کارمندان دراین سالهای اخیر بهره میبره که همین امر موجب دلسرد شدن این نیروها و شاهد موج سنگین مهاجرت هستیم.
Iran (Islamic Republic of)
نسرین
۱۰:۲۱ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
سلام درسته که کمبود پرستار هست
اما این تنها نگاه کوتاه مدت است اگر به پیشرفت در بخش بهداشت و پیشگیری نپردازیم باید مدام درحال افتتاح بیمارستان و افزایش تخت و پرستار باشیم تا زمانی که پیشگیری بر درمان مقدم نشود حتی اگر امسال تمام کمبود نیروی پرستار استخدام شوند بازهم مشکل کمبود پرستار مطرح خواهد بود تابوده همین بوده اگر طرح تحول نظام سلامت در کشور اجراشده بود هنوزهم بیمارستان ها مشکل درگیری با کرونا داشتند البته این مشکل برای این دولت نیست متاسفانه طی سالها ی گذشته نگاه هیچ وزیر بهداشتی بر پیشگیری به عنوان اولویت اول نبوده و نیست شاید این دولت ک با انقلابی ترین دولت است کاری کند ... منظور حقیر آمار استخدام نیست طی این سالها در بهداشت دیده شد که نیروهای قرار دادی با انگیزه بیشتری کارکرده اند... نظام پیشگیری همیشه مظلوم بوده است چون نگاه طولانی مدت در حوزه بهداشت و درمان وجود نداشته ...
حالا هم با طرح پروژه پزشک خانواده بازهم بهداشت مظلوم ماند ...
حتی در پزشک خانواده اگر بهداشت و پیشگیری مقدم نباشد بازهم با افزایش شمار مشکلات درمان مواجه خواهیم بود ...
آخرین اخبار