بزرگترین سردخانه پلاسمای کشور در اراک ساخته می‌شود

یک اتوبوس سامانه سیار اهدای خون به استان مرکزی تحویل داده شد.

مصطفی جمالی، مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با همراهی  فردین بلوچی، معاون اجتماعی سازمان انتقال خون در سفر به استان مرکزی، در یک برنامه فشرده کاری دو روزه با نماینده، ولی فقیه و امام جمعه اراک، استاندار مرکزی و خانواده مرحوم آقایی رکورد دار اهدای خون در این استان دیدار و گفتگو کرد و در ادامه، ضمن بازدید از اولین اتوبوس سامانه سیّار اهدای خون و محل احداث مرکز اهدای خون شهرستان خمین، در آیین عملیات اجرایی احداث سردخانه استراتژیک با ظرفیت ذخیره سازی ۶۰ هزار لیتر پلاسما و نشست با مجمع خیّرین انتقال خون استان مرکزی حضور پیدا کرد. 
  جمالی گفت: باید حیاتی بودن اهدای خون و این نکته که هر انسان با اهدای خون خود می‌تواند نجات بخش زندگی ۳ بیمار باشد، توسط چهره‌های مورد وثوق به نسل جوان آگاهی داده شود.
 
حجت الاسلام درّی نجف آبادی، نماینده، ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک نیز با تقدیر از پیشرفت‌ها و موفقیت‌های سازمان انتقال خون، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم این است که ارتقای علمی در سازمان انتقال خون را به صورت جدی پیگیری کنید و در این راه تلاشگران برای پیشرفت سازمان را تشویق کنید تا از طریق انگیزه سازی بتوانید این مسیر موفق را با قدرت ادامه بدهید.
 
از رشد و توسعه مراکز اهدای خون حمایت همه جانبه می‌کنیم
 
 جمالی همچنین در دیدار با استاندار استان مرکزی، با اشاره به موفقیت‌های انتقال خون استان مرکزی در سال گذشته، گفت: در بازرسی و ارزیابی عملکرد سال گذشته، انتقال خون استان مرکزی به عنوان برترین استان کشور بود و این نشان دهنده مدیریت خوب و همچنین حمایت مجموعه‌های استانی از رشد و توسعه فعالیت‌های انتقال خون بوده است.

وی افزود: تامین نیروی انسانی به طور ویژه پزشکان و دانش آموختگان علوم آزمایشگاهی از مهمترین اولویت‌های ما برای تحول و افزایش خدمات انتقال خون به مراکز درمانی سطح استان است که تلاش‌ها باید بر حل این مشکل متمرکز شود.
 
در ادامه  فرزاد مخلص الائمه، استاندار مرکزی نیز با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به انتقال خون استان، اظهار کرد: احداث بیمارستان‌های جدید در استان نیاز به پشتوانه انتقال خون دارد و استانداری در این راستا، از رشد و توسعه مراکز اهدای خون حمایت همه جانبه خواهد کرد و برای حل مشکلات مالی نیز پیگیری و تلاش جدی خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: با استفاده از ظرفیت داوطلبان جمعیت هلال احمر و بسیج جامعه پزشکی می‌توانیم در حل مشکل نیروی انسانی مراکز اهدای خون گام برداریم و البته تلاش می‌کنیم در مجوز‌های جدید از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مشکل تامین منابع انسانی در انتقال خون استان را حل کنیم.
  مصطفی جمالی، مدیرعامل سازمان انتقال خون همچنین، در آیین عملیات اجرایی احداث اولین سردخانه استراتژیک پلاسما در غرب و جنوب غرب کشور با ظرفیت ۶۰ هزار لیتر پلاسما، با بیان اینکه یک سوم پلاسما در مراکز درمانی مصرف می‌شود و دو سوم آن نیز قابلیت تبدیل به دارو‌های مشتق پلاسما را دارد، اظهار کرد: در واقع ارزش پلاسما به مانند طلا می‌ماند و با گذشت زمان می‌توان دارو‌های بیشتری را از آن تولید کرد.
 
وی افزود: به عنوان مثال ظرفیت سردخانه پلاسمای تهران تنها ۸ هزار لیتر است و سردخانه پلاسمای استان مرکزی با ظرفیت ۶۰ هزار لیتر که بودجه آن به صورت کامل تامین شده است، اتفاقی بزرگ و موثر است و می‌تواند ضمن ذخیره پلاسمای مازاد، با توجه به موقعیت جغرافیایی اراک که در شاهراه مواصلاتی کشور قرار دارد، کمبود‌های استان‌های مجاور را نیز جبران کند.
 
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اینکه سردخانه پلاسمای اراک با این حجم اولین سردخانه بزرگ کشور است، افزود: امسال به این پروژه ۱۵ میلیارد تومان اعتبار اختصاص می‌یابد و پیش بینی می‌شود که تا زمان افتتاح ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته باشد که امیدواریم با حمایت مجموعه استان و سازمان انتقال خون، تا پایان سال آینده این پروژه مورد بهره برداری قرار بگیرد.

 جمالی گفت: مساحت زمین این سردخانه ۲۰۷۰ مترمربع و مساحت سردخانه ۹۴۵ متر مربع خواهد بود و در این فضا، چند سردخانه ۱۰ هزار لیتری احداث می‌شود تا در صورت بروز مشکل در یک سردخانه، باقی سردخانه‌ها بتوانند فعال باشند.

تاکید بر حضور و مشارکت خیّرین برای پیشرفت و ارتقای سطح خدمات در حوزه انتقال خون

 مصطفی جمالی در ادامه سفر کاری اش به استان مرکزی، در دیدار با رئیس مجمع خیّرین انتقال خون در استان مرکزی، با تاکید بر حضور و مشارکت خیّرین برای پیشرفت و ارتقای سطح خدمات در انتقال خون، خاطرنشان کرد: هر کار خیرخواهانه‌ای برای رشد فعالیت‌های سازمان انتقال خون صورت بگیرد، قطعا برکت خواهد داشت و دلیل آن هم، نجات جان بیماران عزیزی است که زندگی دوباره شان به خون و فرآورده‌های خونی وابسته است.
 
منصوری، رئیس مجمع خیّرین انتقال خون استان مرکزی نیز با تاکید بر حیاتی بودن فعالیت‌های سازمان انتقال خون و ضرورت مشارکت مردم در رشد و توسعه مراکز اهدای خون سطح استان، گفت: مرکز اهدای خون شهرستان خمین اولین هدیه مجمع خیّرین انتقال خون در استان مرکزی بود و جای خرسندیست که قدمی برای سلامت مردم برداشته ایم. 
 مصطفی جمالی، در آیین تحویل اتوبوس سامانه سیّار اهدای خون به استان مرکزی گفت: در سال گذشته، دو میلیون و ۲۲۰ هزار اهدای خون در سراسر کشور ثبت شد و در تلاشیم که این آمار در سال جاری افزایش یابد.
 
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران افزود: تعداد اتوبوس‌های سامانه سیّار اهدای خون در کشور به ۲۰ دستگاه هم نمی‌رسد و البته باید به این نکته اشاره کرد که یازده میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز این سامانه سیّار اهدای خون هزینه شده است.

بازدید از محل احداث مرکز اهدای خون شهرستان خمین

بازدید از محل احداث مرکز اهدای خون شهرستان خمین، از دیگر برنامه‌های سفر کاری دکتر جمالی به استان مرکزی بود، وی در حاشیه این بازدید گفت: بهره برداری و شروع فعالیت این مرکز اهدای خون، از سفر مردم شریف شهرستان خمین به اراک برای اهدای خون جلوگیری می‌کند و رشد و توسعه مراکز اهدای خون یکی از اولویت‌های ما در مسیر دسترسی آسان همه مردم و داوطلبان اهدای خون برای انجام این کار انسان دوستانه است.
 
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: مرکز اهدای خون خمین با کمک خیّرین در زمینی به مساحت ۵۶۰ متر احداث می‌شود و انتظار می‌رود زمین دیگری نیز به این مرکز تخصیص پیدا کند.
 
وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر معاونت اجتماعی در سازمان انتقال خون ایجاد شده و این امر توانسته است اتفاقات خوبی نظیر ساخت مرکز اهدای خون خمین را رقم بزند.
 
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، در حاشیه بیست دومین سفر استانی خود به استان مرکزی در جمع خانواده مرحوم آقایی که با ۱۴۶ بار اهدای خون به عنوان رکورد دار اهدای خون در سطح استان و کشور هستند، نیز حضور پیدا کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار