تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان بازدهی بسیار مطلوبی دارد

رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: باید مسیر ایده‌پردازی را برای دانشجویان هموار کنیم.

امروز در جریان بازدید محمدصادق خیاطیان از ناحیه نوآوری شریف در نشست مشترکی با رئیس دانشگاه صنعتی شریف، رئیس پارک علم و فناوری این دانشگاه و همچنین رئیس صندوق پژوهش و فناوری شریف، به بحث و بررسی درباره راهکار‌های توسعه فعالیت‌ها و جهش تولید شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در ناحیه نوآوری شریف پرداخته شد.

خیاطیان ضمن ابراز خرسندی از دستاورد‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور مستقر در ناحیه نوآوری شریف، اظهار کرد: امروز ناحیه نوآوری شریف به یک زیست‌بوم مثال‌زدنی در کشور تبدیل شده است. دستاورد‌ها و اقدامات انجام‌ شده در دو دهه گذشته در این مرکز، ناحیه نوآوری شریف را به مرکزی تبدیل کرده که می‌تواند الگویی برای سایر بخش‌ها و زیست‌بوم‌های نوآوری کشور باشد. 

وی افزود: به نظر می‌رسد که باید الگوی فعالیت‌ها و کار‌های ناحیه نوآوری شریف را به دیگر بخش‌های نوآوری کشور نیز تسری داد.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین گفت: یکی از مسائل مهم ما در حوزه برنامه‌ریزی فناوری، به رسمیت شناختن تنوع پارک‌های علم و فناوری است. با توجه به رشد روزافزون زیست‌بوم نوآوری کشور، دیگر یک مدل و الگو از پارک‌های علم و فناوری پاسخگوی نیاز زیست‌بوم فناوری کشور نیست و باید برنامه‌ریزی‌هایی برای ایجاد مدل‌های متنوعی از پارک‌های علم و فناوری با کارکرد‌های متفاوت را تعریف کنیم. 

خیاطیان با تاکید بر این که امروز زیست‌بوم نوآوری در همه استان‌های کشور با رشد بسیار چشمگیری مواجه شده است، بیان کرد: در همه استان‌های کشور، شرکت‌های دانش‌بنیان و دیگر اجزای زیست‌بوم نوآوری رشد بسیار خوبی داشته و امروز توان حل مسائل بزرگ ملی را پیدا کرده‌اند. 

وی در ادامه تصریح کرد: رویداد‌ها و برنامه‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها به خصوص در دانشگاه صنعتی شریف علاوه بر نتایج و ثمرات بسیاری که دارد، می‌تواند همچنان ایده‌ها و خلاقیت‌های نوآورانه دانشجویان را به بدنه زیست‌بوم نوآوری کشور متصل کند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، رکن و محور اصلی زیست‌بوم نوآوری در هر کشوری را نیروی انسانی آن کشور عنوان کرد و گفت: اگر نیروی تربیت‌ یافته و کارآمدی وجود نداشته باشد، عملا فناوری توسعه نخواهد یافت؛ بنابراین همه تلاش ما باید این باشد که نیروی انسانی مبدع، کارآمد و متعهدی تربیت کنیم که بتواند نقش خود را در توسعه فناوری کشور ایفا کند.

خیاطیان با اشاره به تلاش‌های صندوق نوآوری و شکوفایی در سال‌های گذشته برای فراهم کردن ابزار‌های مختلف تامین مالی فناوری با همکاری سایر بازیگران زیست‌بوم، گفت: در این دوره نیز ابزار‌های جدید متنوعی را طراحی کرده‌ایم. همچنین با مشارکت خوب شبکه بانکی کشور توانستیم حجم زیادی از فرآیند تامین مالی را تسهیل کنیم. رساندن شرکت‌ها به منابع بانکی نیز از ماموریت‌های ماست و از سوی دیگر، بازار سرمایه و برش اقتصاد مردمی در حوزه دانش‌بنیانی نیز استفاده از تامین مالی جمعی است که در این باره، نشست‌های خوبی با رئیس سازمان بورس داشتیم. 

وی با بیان این که صندوق نوآوری و شکوفایی این قابلیت را دارد که ابزار‌های جدیدی را برای توسعه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان تعریف کند، گفت: شرکت‌ها می‌توانند به صندوق بگویند که چه ابزاری نیاز دارند تا متناسب با نیازشان آن را تعریف کنیم. از سوی دیگر، برنامه ما این است که از منابع دولتی فاصله بگیریم و بازیگران متعدد زیست‌بوم تامین مالی را ارتقاء بخشیم. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به ورود شرکت‌های بزرگ به حوزه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: قانون جهش تولید دانش‌بنیان نیز در این مسیر ظرفیت‌های خوبی را برای این شرکت‌های بزرگ ایجاد کرده است تا ظرفیت‌های خود را به میدان توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بیاورند. 

خیاطیان ادامه داد :صندوق نوآوری و شکوفایی به نوبه خود در شکل‌بخشیدن به ناحیه نوآوری شریف ایفای نقش کرده است.

خیاطیان همچنین تامین خط اعتباری صندوق پژوهش و فناوری شریف را از دیگر اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی برشمرد و گفت: صندوق دانشگاه یکی از بازیگران مهم ناحیه نوآوری شریف است که سرمایه اولیه آن ۱۳۰ میلیارد تومان است و ما نیز ۵۴ میلیارد تومان خط اعتباری و ۷۵ میلیارد تومان تسهیلات جعاله به این صندوق اعطا کرده‌ایم.

باید مسیر ایده‌پردازی را برای دانشجویان هموار کنیم

در ادامه این نشست، رسول جلیلی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف با بیان این که این دانشگاه امروز یکی از مراجع علمی کشور است و بالاترین رتبه‌بندی دانشگاهی را در کشور دارد و در جهان نیز زبانزد بسیاری از مجامع علمی است، افزود: دانشگاه شریف اکنون جایگاه خیلی خوبی پیدا کرده است. بسیاری از مقامات سیاسی منطقه، دانشگاه شریف را می‌شناسند و این جزء با سرمایه‌گذاری جمهوری اسلامی و تلاش دانشجویان و اساتید اتفاق نیفتاده است. ما نیز باید این کانون را حفظ کنیم و حفظ آن با نگاه عادلانه ممکن است.

جلیلی بیان کرد: فرسودگی تجهیزات و قواعد بوروکراتیک مانع از ایده‌پردازی دانشجویان شده و باعث می‌شود که از ماندن و راه‌اندازی ایده‌های فناورانه خود در داخل کشور منصرف شوند، بنابراین باید تلاش کنیم مسیر را برای ایده‌پردازی آن‌ها هموار کنیم. 

برگزاری سالانه ۱۰۰ رویداد در حوزه نوآوری در دانشگاه شریف

بهنام طالبی، رئیس پارک علم و فناوری شریف نیز در این نشست با بیان این که دانشگاه شریف سابقه بسیار درخشان و طولانی در زمینه فراهم‌سازی زمینه‌های توسعه نوآوری دارد، گفت: در بسیاری از ساختار‌هایی که تاکنون برای توسعه فناوری در کشور به وجود آمده، دانشگاه شریف جزء اولین‌ها بوده است. 

وی بیان کرد: مجموع این ساختارها، ناحیه نوآوری شریف را به وجود آورده است که امروز جایگاه خود را در زیست‌بوم نوآوری کشور به خوبی پیدا کرده است. برج فناوری طرشت نیز بدون بودجه دولتی در پارک علم و فناوری کشور شکل گرفته است.

تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک بازدهی بسیار مطلوب و چشمگیری دارد

سادات رسول، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری شریف ادامه داد: تا امروز کار‌های پربار بسیاری در همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق پژوهش و فناوری شریف انجام شده است.

وی با بیان این که امروز ضرورت حمایت از شرکت‌ها و تیم‌های کوچک‌تر دانش‌بنیان بیشتر احساس می‌شود، گفت:تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک، اگرچه مدت زمان زیادی نیاز دارد و عملا سخت‌تر و پرهزینه‌تر است، اما در طولانی‌مدت می‌تواند بازدهی بسیار مطلوب و چشمگیری داشته باشد و سبب رشد سهم اقتصاد دانش‌بنیان در تولید ناخالص داخلی شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار