قالیباف گفت: روسیه که قربانی توسعه طلبی‌های ژئوپلتیکی غرب و ناتو است، نباید به برنامه ژئوپلتیکی غرب برای بی‌ثبات سازی خلیج فارس کمک کند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۵ تیر) در نطق پیش از دستور گفت: مجلس شورای اسلامی مطالب بیانیه مشترک کشور‌های حاشیه خلیج فارس و روسیه در خصوص جزایر سه‌گانه ایرانی را قویا رد می‌کند. به همسایگان ایران از جمله روسیه اعلام می‌کنیم که حفظ ثبات و توسعه اقتصادی منطقه تنها بر مبنای رعایت اصول حسن همسایگی از جمله احترام به تمامیت ارضی کشورمان میسر است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تمامیت ارضی ایران با خون صد‌ها هزار تن از پاک‌ترین و شجاع‌ترین جوانان این آب و خاک حفظ شده است و ما در این خصوص با هیچ طرفی مماشات نمی‌کنیم. به علاوه، روسیه که خود قربانی توسعه طلبی‌های ژئوپلتیکی غرب و ناتو و در حال نبرد علیه آن است، نباید به برنامه ژئوپلتیکی غرب برای بی ثبات سازی خلیج فارس کمک کند، آن هم در حالی که ایران تنها ضامن ثبات در خلیج فارس و خنثی کننده برنامه‌های خطرناک غرب در این منطقه حساس است.

رئیس قوه مقننه عنوان کرد: مبنای عمل جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی، تعامل با همه دولت‌های مشروع بر اساس منافع ملی با رعایت سه اصل عزت، مصلحت و حکمت است بر این اساس امروز ایران و روسیه به عنوان دو کشور مهم منطقه، در حال طراحی و پیشبرد همکاری در حوزه‌های مختلف بر مبنای منافع مشترک هستند، ولی همسایه روس ما باید بداند مسیر همکاری از رهگذر احترام به خطوط قرمز مردم ایران، از جمله تمامیت ارضی و استمرار حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی می‌گذرد.

قالیباف تصریح کرد: به همگان یادآور می‌شویم اسناد متقن تاریخی گواه تعلق این جزایر به ایران است و بیانیه‌های سیاسی نمی‌تواند واقعیت‌های تاریخی را مخدوش کند. همسایه روس ما بدانند، اکنون که مسیر شمال- جنوب یکی از محور‌های تجاری مورد توجه آنان است، اقتدار ایران در این جزایر، ضامن ثبات خلیج فارس در برابر سلطه جویی آمریکایی است و توقع ملت بزرگ ایران این است که شراکت اقتصادی و راهبردی خود را در موضعگیری‌های سیاسی و رسانه‌ای نیز نشان بدهد که نقش بسزایی در اعتماد متقابل ایفا خواهد کرد.

وی افزود: در عین حال لازم می‌دانم نسبت به توطئه رسانه‌ها و افراد وابسته به ناتوی رسانه‌ای غرب نیز هشدار بدهم. از کسانی که در طول ۴ دهه گذشته با کم اهمیت جلوه دادن دشمنی‌های سیاسی و عملی جبهه غرب و خدشه وارد کردن بر دفاع از حریم‌های امنیت کشور، از هیچ تلاشی برای آسیب زدن به منافع و امنیت ایران کوتاهی نکرده اند به هیچ وجه پذیرفته نیست که اکنون، یک شبه نگران تمامیت ارضی ایران شده باشند. همگان باید در مواردی از این دست هشیار بوده و از افتادن در دام‌های رسانه‌ای جریان تحریف اجتناب کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین تایید شورای محترم نگهبان به طرح مجلس جهت واردات خودروی کارکرده، زمینه رفع انحصار از بازار خودرو را فراهم کرد. خدا را شاکر هستیم که تصویب این قانون، در روز‌های گذشته قیمت‌ها را در بازار خودرو شکست. تداوم این امر نیازمند توجه مسئولان وزارت صمت است تا قانون واردات خودرو‌های کارکرده به سرنوشت قانون پیشین واردات خودرو‌ها دچار نشود؛ لذا ضروری است وزیر محترم صمت، هر چه سریعتر نسبت به تدوین آیین‌نامه اجرایی این قانون با تعرفه‌ای دقیق اقدام کند تا شاهد ریزش بیشتر قیمت‌ها و جلب رضایت مردم باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۵ ۲۵ تير ۱۴۰۲
روسیه بشین سر جات والا با مردم ایران طرفی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۰ ۲۵ تير ۱۴۰۲
روسیه غلط اضافی نکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۶ ۲۵ تير ۱۴۰۲
روسیه خوب میفهمه که باید چیکار کنه و نیازی به راهنمایی شما نداره در واقع این شما هستید که نمی فهمید باید چیکار کنید و مملکت را از همه طرف داخلی و خارجی به فنا داده اید!!
United States of America
ناشناس
۱۷:۳۸ ۲۵ تير ۱۴۰۲
قضیه این جزایر چی واقعا که همیشه دعواست بر سر اونها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۱ ۲۵ تير ۱۴۰۲
آنی که سنگ روس به سینه میزنه بیا درست کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۰ ۲۵ تير ۱۴۰۲
بر وجود کثیفت لعنت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۹ ۲۵ تير ۱۴۰۲
روابط ما با روسیه خجالت آوره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۸ ۲۵ تير ۱۴۰۲
روابط اینها با همه شرم آوره خصوصا" رابطه با ملت!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۰ ۲۵ تير ۱۴۰۲
ممنوم جناب دکتر قالیباف کمی آروم شدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۸ ۲۵ تير ۱۴۰۲
روسیه خوب میفهمه که باید چیکار کنه و نیازی به راهنمایی شما نداره در واقع این شما هستید که نمی فهمید باید چیکار کنید و مملکت را از همه طرف داخلی و خارجی به فنا داده اید!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۷ ۲۵ تير ۱۴۰۲
از سیسمونی راضی هستی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۶ ۲۵ تير ۱۴۰۲
روسیه هم گفت چشم شما ها باید حواستون را جمع کنید وبه این کفتارها اعتماد نکنید درجنگ اکراین باید طوری رفتار میکردید که از هر هر دو طرف امتیاز میگرفتید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۱ ۲۵ تير ۱۴۰۲
یه جمله:
خود کرده را تدبیر نیست!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۲۵ تير ۱۴۰۲
جرات ندارید محکم بگید روسیه غلط میکنه در مورد تمامیت ارضی ایران صحبت میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۳ ۲۵ تير ۱۴۰۲
جرأت داریم روسیه غلط می کنه که برای مرزهای ایران حرف بزنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۶ ۲۵ تير ۱۴۰۲
روسیه بداند با این که برای ما محترم است ااما اگه بخواد امنیت ایران رو به هم بزند با ایرانی طرف است وایرانی سکوت نمی کند
Iran (Islamic Republic of)
شرکتی مظلوم
۱۳:۱۳ ۲۵ تير ۱۴۰۲
باسلام طرح ساماندهی کارکنان دولت چیشد مهلت 45 روز قبل از عید نوروز سه سال قبل هنوز تمام نشده است ؟؟
-
علی
۱۲:۱۰ ۲۵ تير ۱۴۰۲
مصداق بارز دیپلماسی خواهشی
۱۲۳
آخرین اخبار