آغاز تعیین عرصه و حریم تپه باستانی چغاگاوانه اسلام آبادغرب

گمانه‌زنی به منظور بازنگری در تعیین عرصه و حریم تپه باستانی چغاگاوانه اسلام آبادغرب آغاز شد.

شهرام علی یاری باستان‌شناس ناظر پروژه بازنگری تعیین عرصه و حریم تپه چغاگاوانه اسلام آبادغرب در تشریح جزئیات این پروژه گفت : تپه چغاگاوانه، محوطه‌ای باستانی با ارتفاع ۲۴ متر و مساحت چهار هکتار در بافت شهر اسلام آبادغرب واقع است.

وی تصریح کرد: این تپه باستانی سال ۱۳۴۸ مورد کاوش باستان شناسی قرار گرفت و به عنوان ۸۳۸ اُمین اثر ملی ایران به ثبت ملی رسید.

این باستان‌شناس کرمانشاهی ادامه داد: طی کاوش‌های انجام شده ۵۶ لوح گلی با خط میخی اکدی که سند‌های حسابداری و حسابرسی هستند در این محوطه باستانی کشف شد.

وی با بیان اینکه در این الواح اسامی یکسری از شهر‌های اطراف و اشخاص برده شده، افزود: براساس تاریخ نگاشته شده در این الواح، قدمت آن‌ها به هزاره دوم قبل از میلاد یعنی حدود ۳۸۰۰ سال قبل بر می‌گردد. 

به گفته این مسئول، محوطه باستانی تپه چغاگاوانه در سال ۱۳۶۷ تعیین عرصه و حریم شد. 

علی یاری گفت: دومین فصل از کاوش در این محوطه باستانی در سال ۱۳۷۷ به سرپرستی کامیار عبدی از باستان شناسان مطرح کشورمان در دو ترانشه انجام گرفت و مشخص شد که یک ارگ حکومتی که در اطراف آن خانه‌های مسکونی واقع شده، در زیر این تپه باستانی مدفون شده است.

وی اضافه کرد: طبق کاوش‌های باستانی صورت گرفته، در دو دوره تاریخی در این محوطه ارگ حکومتی بنا شده که در اطراف آن مردم عادی زندگی می‌کرده‌اند.

باستان شناس ناظر بر این پروژه یادآورشد: قدیمی‌ترین لایه‌های کشف شده در این محوطه باستانی متعلق به عصر نوسنگی بدون سفال یعنی حدود هفت هزار سال قبل از میلاد است.

وی با تاکید براینکه این محوطه باستانی در گذشته دارای اهمیت بسیار زیادی بوده، افزود: نمونه سفال‌های اوروک در این محوطه باستانی کشف شده که نمونه‌های مشابه آن را می‌توان در گودین تپه کنگاور و در تعدادی از محوطه‌های باستانی بین النهرین و شمال عراق دید و نشان می‌دهد که این مناطق باهم در ارتباط بوده‌اند و تپه چغاگاوانه علاوه بر اینکه یک ارگ حکومتی بوده، نقش تجاری هم داشته است.

علی یاری گفت: از آنجایی که آخرین گمانه زنی تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی متعلق به حدود ۳۵ سال پیش بوده، بنابراین نیاز به یک بازنگری داشت که در این راستا بهنام قنبری از باستان شناسان مطرح کشور سرپرستی این پروژه را برعهده گرفتند.

وی ادامه داد: به منظور تعیین عرصه و حریم تپه باستانی چغاگاوانه حدود ۴۰ گمانه را به ابعاد ۱.۵ در ۱ در آن خواهیم داشت تا بتوانیم محدوده اصلی این محوطه را مشخص کنیم .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.