آشنایی با ۳ عادت مخرب افرادی که همیشه ناراضی هستند

گاهی اوقات شرایط زندگی باعث می‌شود احساس خوشبختی نکنید ولی بخشی از این نارضایتی به دلیل تفکر خودتان است.

اغلب اوقات، تفکر، رفتار و عادت‌ها نقش خیلی مهمی در احساس خوشبختی و نارضایتی ایفا می‌کنند. در این مطلب با ۳ عادت مخرب افراد همیشه ناراضی آشنا می‌شوید که می‌تواند باعث نارضایتی شدید شما و اطرافیان‌تان شود.

۱. کمال‌گرایی

حتما همه چیز باید عالی باشد تا خوشبخت شوید؟ باید رفتارتان عالی باشد و نتایج عالی بگیرید تا خوشبخت شوید؟ در این صورت خوشبختی تقریبا غیرممکن است. این که از خودتان انتظاراتی داشته باشید که از هیچ انسانی برنمی‌آید در نهایت، اعتماد به‌نفس شما را کم می‌کند. حس می‌کنید به اندازه کافی خوب نیستید، حتی اگر نتایج خوب یا عالی زیادی گرفته باشید؛ فقط هرازگاهی احساس کافی بودن دارید که کار‌ها عالی پیش می‌رود. در بقیه مواقع هر کاری می‌کنید و هر که هستید، کافی نیست!

 چطور بر این عادت غلبه کنید؟

دو راهکار به شما کمک می‌کند تا از کمال‌گرایی خلاص شوید و رضایت‌مندتر باشید:

۱. بدانید اگر به دنبال کمال مطلق باشید، شکست می‌خورید. این یکی از مهم‌ترین دلایل رهاکردن کمال‌گرایی است. اگر افکار کمال‌گرایانه به ذهن‌تان خطور کرد، این دلیل را برای خودتان تکرار کنید. فیلم‌های زیاد، موسیقی و مشاهده دنیا باعث می‌شود به‌آسانی در رویای کمال‌گرایی غرق شوید. این رویا خیلی خوشایند به‌ نظر می‌رسد و در طلب آن هستید ولی این ایده در زندگی واقعی خیلی عملی نیست و باعث درد و رنج زیادی برای شما و اطرافیان‌تان می‌شود. این مسئله به ضرر شماست. گاهی اوقات باعث می‌شود رابطه، شغل و پروژه‌های خود را از دست بدهید؛ فقط به این علت که انتظارات واقعی از آن‌ها ندارید. همیشه این حقیقت ساده را به خود یادآوری کنید.

۲. هیچ‌کس تنها نیست. اطرافیان، کتاب‌هایی که می‌خوانید، فیلم‌هایی که می‌بینید و موسیقی که گوش می‌دهید تاثیر زیادی بر احساسات و افکارتان دارند. حالا اگر اجازه بدهید این صدا‌های منفی بر شما تاثیر بگذارند، خوشحال‌بودن سخت‌تر هم می‌شود. صدا‌هایی که مدام از ناخوشی‌های زندگی می‌گویند خطرناک هستند و شما را پر از ترس و محدودیت می‌کنند.

۲. در گذشته و آینده غرق‌ بودن

خیلی دردناک است که بیشتر زمان خود را در گذشته بگذرانید یا خاطرات قدیمی و دردناک را یادآوری کنید یا به یاد دعواها، فرصت‌های از دست‌رفته و چیز‌هایی از این دست بیفتید. از طرف دیگر، فکر زیاد درباره آینده هم ترسناک است. گاهی تصور می‌کنید ممکن است چه مشکلاتی سر کار پیش بیایند یا در رابطه خود با چه چالش‌هایی مواجه شوید یا چه مشکلاتی برای سلامتی شما پیش بیاید. در تمام این موارد دچار کابوس‌های ترسناکی می‌شوید که دوباره و دوباره در ذهن‌تان تکرار می‌شوند. وقتی در حال حاضر زندگی نمی‌کنید، تجربه‌های شگفت‌انگیز زیادی را از دست می‌دهید.

چطور بر این عادت غلبه کنید؟

فکر نکردن درباره گذشته یا آینده تقریبا ناممکن است. البته، حتما باید برای فردا و سال آینده خود برنامه داشته باشید یا از گذشته خود درس بگیرید. ولی زیاد فکر کردن به این مسائل کمک چندانی نمی‌کند. من همیشه تلاش می‌کنم در حال حاضر زندگی کنم. همین الان این‌جا هستم، کاملا روی کلماتی که می‌نویسم تمرکز کرده‌ام، بعد‌ها می‌خواهم ناهار بپزم و آن را بخورم و بعد ورزش کنم؛ هنگام انجام همه این کار‌ها دقیقا روی همان کار متمرکز هستم. هر کاری که می‌کنید، تلاش کنید حواس‌تان را روی کار متمرکز نگه دارید و غرق در گذشته و آینده نشوید.

۳. مقایسه خود و زندگی‌تان با دیگران

یکی از مضرترین عادت‌های روزانه این است که مدام خودتان را با دیگران و زندگی آن‌ها مقایسه کنید. وقتی ماشین، خانه، شغل، کفش، پول، روابط شخصی، روابط اجتماعی و ... را با دیگران مقایسه می‌کنید،در نهایت فقط اعتماد به‌ نفس خود را نابود می‌کنید و باعث احساسات منفی زیادی در خود می‌شوید.

چطور بر این عادت غلبه کنید؟

به‌ جای مقایسه خودتان با دیگران عادت کنید خودتان را با خودتان مقایسه کنید. ببینید چقدر رشد کرده‌اید. چه چیز‌هایی را به‌دست آورده‌اید. چقدر به سمت اهداف خود پیش رفته‌اید. این عادت باعث می‌شود شکرگزار باشید. قدر خودتان را بدانید و با خودتان مهربان باشید. چون می‌بینید چقدر پیشرفت کرده‌اید، بر چه موانعی غلبه کرده‌اید و چه کار‌های خوبی انجام داده‌اید. فراموش نکنید در هر شرایطی دیدن جنبه‌های منفی و تمرکز بر جزئیات برای‌تان به جز نارضایتی هیچ چیز ندارد. در این صورت اطرافیان را هم ناراحت می‌کنید.

منبع: روزنامه خراسان

برچسب ها: عادت ها ، کمال طلبی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۹ ۱۴ شهريور ۱۴۰۲
انسان کامل انسانیه که نه خوشحاله و نه ناراحت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۵ ۱۴ شهريور ۱۴۰۲
با نداشتن امنیت شغلی و شغل مناسب مگه میشه به آینده فکر نکرد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۵ ۱۴ شهريور ۱۴۰۲
الکی خوشی = دیوانگی
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۰۲:۵۳ ۱۴ شهريور ۱۴۰۲
سلام،

مدیریت بحران را خیلی دوست دارم، دو بار در دانشگاه قبول شدم،
دفعه اول مدیریت دولتی دانشگاه پیام نور و دفعه دوم کارشناسی کامپیوتر دانشگاه آزاد، هر دو رشته های مورد علاقه ام بود،

برای همین وقتی آشفته هستی، لطفا بگذار به تو نزدیک شوم
و مدیریت کنم، از این خدمت لذت می برم ارباب:

قرآن کریم،
وَٱلَّيۡلِ إِذَا عَسۡعَسَ،
وَٱلصُّبۡحِ إِذَا تَنَفَّسَ،
إِنَّهُۥ لَقَوۡلُ رَسُولٖ كَرِيمٖ،
ذِي قُوَّةٍ عِندَ ذِي ٱلۡعَرۡشِ مَكِين........

مُّطَاعٖ ثَمَّ أَمِينٖ.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۵ ۱۳ شهريور ۱۴۰۲
اینکه از افراد بخواهیم خودشان را با دیگران مقایسه نکنند،پاک کردن صورت مساله است به جای حلش،مثل اینکه کسی برده ای داشته باشد وبه او بگوید به بردگیت فکر نکن ومطیع من باش تا ناراحت
نشوی ،باید شرایط طوری باشد که هر کس با توجه به توان وتلاشش وسهمش از آب و خاک ومنابع، در سطح منصفانه وعادلانه ای باشد وحقش توسط دیگری خورده نشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۵ ۱۴ شهريور ۱۴۰۲
مثال بی ربط و بی محتوایی زدید.اتفاقا این مثال ذهن پر توقع شما را رو کرد.
پر توقع نباشیم
چقدر برای خودمان کشورمان کار وزحمت جدی داشته ایم؟
اینقدر که طلبکاریم واقعا چند درصدش خدمت کرده ایم.
در کارها چند درصد منافع شخصی و چند در صد منافع ملی داشته وداریم.
معمولا کسانی که بیشتر غر می زنند وطلبکارند و هیچ وقت رضایت ندارند اتفاقا خودشان به ملت وجامعه بیشتر هم بدهکارند و غالبا دستِ بگیر دارند تا دست سخاوت ویاری دادن
آخرین اخبار