يك منتقد سينما مطرح كرد؛

سینمای کوتاه؛ سینمایی غنی‌تر و حرفه‌ای‌تر از سینمای بلند است

حسین گیتی منتقد پیشکسوت سینما به بهانه چهل سالگی جشنواره فیلم کوتاه تهران سینمای کوتاه ایران را غنی‌تر و حرفه‌ای‌تر از سینمای بلند توصیف کرد.

حسین گیتی متولد سال ۱۳۲۸، منتقد پیشکسوت و بازیگر سینما و تلویزیون به بهانه چهل سالگی جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در یادداشتی مختصات این رویداد باسابقه سینمای ایران را مرور کرد. در متن این یادداشت آمده‌است:

«فیلم‌های کوتاه و مستند کمتر اکران عمومی پیدا می‌کنند و تماشاگران عام نمی‌توانند فیلم‌ها را روی پرده ببینند؛ بنابراین هر دو گروه از این فیلم‌ها به نوعی مظلوم واقع شده اند، اما این میان جشنواره‌ها هستند که به رونق فضای تولید فیلم کوتاه و مستند کمک می‌کنند تا این آثار نیز به مخاطب یابی به حیات خود ادامه دهند. جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در سال‌های فعالیت خود همواره به اکران مجموعه‌ای از آثار سینمای کوتاه و گردهمایی سینماگران این حوزه در یک مکان مشخص اقدام کرده است؛ این رویداد همچنین باعث شده تا در ادامه فیلمسازان علاقه‌مند به فیلم‌کوتاه تجربه‌هایی کسب کرده و مسیر بهتر و درخشان‌تری را برای سینمای ایران رقم بزنند. از این رو جشنواره پیوسته مکان یا فرصتی بوده است تا برخورد اندیشه‌ها صورت گرفته و بسیاری از فیلمسازان امکان تبادل نظر و تجربه‌اندوزی بیابند. جلسات نقد و بررسی، کارگاه‌ها و ورکشاپ‌های کوتاه مدت، اما مفید برگزار شده در جشنواره تهران یا پاتوق فیلم‌کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران که دیگر به محلی ثابت و نقطه امیدی برای فیلمسازان جوان تبدیل شده، باعث شده تا فیلمسازان از آثار فیلم کوتاه و همتایان خود باخبر شوند و آن‌ها را بی واسطه نقد و بررسی کنند. 

چهل سالگی جشنواره فیلم کوتاه تهران در یک کلام باعث خوشبختی و مسرت ما است، زیرا رسیدن به سن چهل، به راحتی و سادگی رخ نمی‌دهد و حاصل تلاش‌ها و کوشش‌های بسیار در مسیر پر فراز و نشیب سینماست.

به اعتقاد من فیلمسازان سینما کوتاه با دو هدف فیلم‌می‌سازند؛ برخی از آن‌ها به دنبال آینده فعالیت در سینمای بلند هستند و برخی دیگر نگاهشان بیشتر معطوف به سینمای کوتاه و البته دیده شدن در این عرصه است. شاید بتوان گفت فیلمسازان جوان حاضر در جشنواره فیلم کوتاه تهران، در این سال‌ها عمدتا به سراغ تکنیک رفته و کمتر مضامین را مورد توجه قرار داده‌اند. حال آنکه محتوای فیلم خود برای مخاطب مسئله و دغدغه‌ساز است.

من به عنوان مخاطبی که ۶۳ سال آثار سینمای ایران را دنبال کرده‌ام، کتاب نوشته و در این حوژه تحصیل کرده و فعال بوده‌ام، سینمای ایران را بسیار دوست‌دارم و همیشه علاقه‌مند به دیدن فیلم‌های روز کشورم هستم. باعث خوشبختی و خرسندی من است که سینمای کوتاه پا جای پای سینمایی غنی‌تر و حرفه‌ای‌تر می‌گذارد و روز به روز با ایده‌های متفاوت همراه می‌شود.

به عنوان یک منتقد نیز معتقدم، مردم سینما را عمدتا مقوله‌ای برای گذران اوقات فراغت و تفریح می‌بینند، از این جهت تبلیغات جشنواره‌ای باید بیشتر و در سطح شهر دیده شود، همچنین این تبلیغات باید شبیه به خود فیلم کوتاه موجز و مختصر باشد؛ چراکه مردم دیگر وقت و حوصله خواندن متن و مطالب طولانی را ندارند. در پایان برای جشنواره تهران در چهل سالگی اش و همه اهالی سینمای کوتاه آرزوی موفقیت دارم.»

چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۲ برگزار می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار