افزایش سرعت پیری جمعیت در کرمانشاه/وجود ۲۴۶ هزار سالمند در استان

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به افزایش سرعت پیری جمعیت در استان گفت : در حال حاضر هفتمین استان پیر کشور محسوب می‌شویم.

بهزاد شهبازی مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه به مناسبت هفته سالمندان (۹ تا ۱۶ مهر) با اشاره به جمعیت ۹.۵ میلیون نفری سالمندان کشور گفت : این جمعیت سنین بالای ۶۰ سال را شامل می‌شود.

وی افزود: با توجه به این آمار در حال حاضر نرخ رشد سالمندی در کشور یازده درصد است و این یعنی یازده درصدجمعیت کشور پیر هستند.

وی افزود: از جمعیت سالمندان کشور چهار میلیون و ۹۵۸ هزار نفر را زنان و چهار میلیون و ۵۶۵ هزار را مردان تشکیل می‌دهند.

وی افزود: در میان استان‌های کشور، سیستان و بلوچستان جوانترین و استان گیلان پیرترین استان کشور محسوب می‌شوند و کرمانشاه هم به عنوان هفتمین استان پیر کشور در این رتبه بندی قرار دارد.

کرمانشاه با سرعت بیشتری پیر می‌شود

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه جمعیت سالمندان استان را هم ۲۴۶ هزار نفر اعلام و تصریح کرد: متاسفانه نرخ رشد سالمندی در استان ۱۲.۱۵ درصد است که نشان می‌دهد از میانگین کشور پیرتر هستیم.

وی به سرعت بالای پیری کرمانشاه اشاره و تصریح کرد: آخرین آمار سالمندی کشور و استان اردیبهشت ماه امسال منتشر شده که نشان می‌دهد طی یک سال نرخ رشد سالمندی در کرمانشاه از ۱۱.۴۷ به ۱۲.۱۵ درصد رسیده و این یعنی فقط در یک سال جمعیت سالمندی استان ۶۸ صدم درصد درصد اضافه شده که سرعت بسیار بالایی است.

شهبازی در خصوص چرایی این رشد سریع گفت: در خصوص عوامل افزایش پیری و سالمندی سه عامل افزایش امید به زندگی، افزایش و ارتقاء بهداشت و سلامت و عدم باروری و کاهش موالید مطرح می‌شود.

وی افزود: امید به زندگی در کشور و استان افزایش خوبی داشته، اما این افزایش سالمندی در پی افزایش امید به زندگی و ارتقا بهداشت و درمان در سطح جامعه باید با افزایش موالید جبران شود که متاسفانه این امر رخ نداده و با کاهش موالید، نرخ سالمندی در حال افزایش است.

شهبازی گفت: طبق برآورد‌های صورت گرفته تا سال ۲۰۵۰ نرخ سالمندی کشور سه برابر می‌شود، یعنی در آن سال حدود ۳۰ میلیون سالمند در کشور خواهیم داشت و به تبع کشور این رشد سه برابری در استان هم اتفاق خواهد افتاد؛ بنابراین از هم اکنون باید با ترویج فرهنگ فرزندآوری و پیگیری مجدانه سیاست‌های جوانی جمعیت از این فاجعه و بحران پیشگیری کنیم.

شهبازی خاطرنشان کرد: اگر جمعیت سالمند افزایش یابد و جمعیت جوانی در کشور نباشد که از آن‌ها نگهداری کند، آن موقع به معنای واقعی بحران خود را نشان خواهد داد.

وی تاکید کرد: همه ما اگر خوش شانس باشیم دوران سالمندی را تجربه خواهیم کرد، بنابراین هر قدمی که امروز برای رفاه حال سالمندان برداریم عملا برای آینده خودمان برداشته ایم.

۵ مرکز شبانه روزی "سالمندان" داریم

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به فعالیت پنج مرکز شبانه روزی سالمندان در استان گفت: در حال حاضر ۳۱۲ سالمند دراین مراکز نگهداری می‌شوند که عمده آن‌ها افرادی هستند که یا کسی را نداشته و یا بدسرپرست هستند و یا به دلیل وضعیت جسمانی امکان نگهداری از آن‌ها در منزل وجود ندارد.

وی از افزایش تقاضا برای سپردن سالمندان به سرای سالمندی در سال‌های اخیر یاد کرد و افزود: متاسفانه شرایط تک فرزندی و کاهش جمعیت خانواده‌ها و از طرفی اشتغال زن و مرد در یک خانواده و مسائل اینچینی موجب شده تمایل به انجام این کار در سال‌های اخیر افزایش یابد و این درحالیست که سالمندان در این سنین نیاز بیشتری به توجه و محبت خانواده دارند.

وی افزود: در گذشته سالمندان جایگاه والایی در خانواده‌ها داشتند و برای مراسم مختلف صلح و سازش و ازدواج و... از مشورت آن‌ها استفاده می‌شد و همین بود که روح و روان سالمندان در گذشته در سلامت بود، اما امروزه توجه چندانی به سالمندان نمی‌شود و انزوای آن‌ها نسبت به گذشته بیشتر شده است.

شهبازی با بیان اینکه سالمندی به سه دوره ۶۰ تا ۷۴سال، ۷۵ تا ۸۵ سال و ۸۵ سال به بالا تقسیم بندی می‌شود، گفت: هرچه سن سالمندان بیشتر شود عملا یک نوع رجوع به دوران کودکی دارند، یعنی بدن آن‌ها مثل کودک ناتوان می‌شود، بهانه گیر و زودرنج می‌شوند و حرکت و... هم برای آن‌ها سخت می‌شود، بنابراین همانطور که کودک نیاز به محبت و توجه دارد، سالمندان هم با افزایش سن این محبت و توجه را بیشتر نیاز دارند و نباید به سرای سالمندان سپرده شوند، چرا که اگر بهترین خدمات را هم در این مراکز دریافت کنند باز هم جایگزین محبت خانواده نمی‌شود .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار