مزیت کشت کلزا برای کشاورزان چیست؟

عضو شورای هماهنگی تشکل‌های بخش کشاورزی گفت: کشت کلزا در تناوب گندم منجر به افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی تولید و ارتقای درآمد کشاورزان می‌شود.

عطاء‌الله هاشمی عضو شورای هماهنگی تشکل‌های بخش کشاورزی گفت: قیمت مناسب خرید تضمینی و پرداخت به موقع از جمله عوامل اثر گذار در خودکفایی دانه های روغنی محسوب می شود.

به گفته او، اکنون ۹۵۰ میلیارد تومان از مطالبات کشاورزان پرداخت نشده است و همچنان تولیدکنندگان در بلاتکلیفی به سر می برند که با استمرار این روند، رغبت آنها به کشت کاهش می یابد.

هاشمی با بیان اینکه اجرای الگوی کشت از جمله عوامل اثر گذار در خوداتکایی و خودکفایی دانه های روغنی محسوب می شود، افزود: اجرای کشت قراردادی و الگوی کشت می تواند سیاست وزارت جهاد مبنی برخوداتکایی تولید دانه های روغنی در برنامه هفتم   را محقق کند.

عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی با اشاره به مزیت کشت کلزا برای کشاورزان گفت: کشت کلزا در تناوب گندم منجر به ارتقای درآمد کشاورزان، کاهش هزینه ها و افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی تولید گندم می شود.

او گفت: گرچه مسئولان وزارت جهاد اذعان می کنند که سموم، بذر و کود به میزان کافی تامین شده است، اما کشت قراردادی مد نظر تشکل ها انجام نمی شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کشاورز
۱۵:۱۵ ۲۳ آبان ۱۴۰۲
بسیار گیاه بد سبز( مخصوصاً در خاکهای سنگین قلیایی و رسی ) ، با عملکرد پایین و فاقد توجیه اقتصادی برای کشت می باشد. بدلیل مرطوب بودن محصول و استعداد بالا برای فاسد شدن و کپک زدگی ، امکان نگهداری آن هم برای میان مدت ( تا پیدا شدن خریدار و وسیله حمل مناسب ) وجود ندارد . جدای از موارد قبلی چون هِدِر کمباین های موجود در کشور مخصوص برداشت گندم و جو است و برای کلزا هِدِر مخصوص خودش باید باشد که نیست و عملا با همان هِدِر های گندم و جو برداشت انجام می شود ، ریزش محصول در هنگام برداشت هم بسیار زیاد است و خلاصه اصلا توصیه نمی شود .
آخرین اخبار