مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان گفت: ۷۱ شرکت دانش بنیان در استان تشکیل شده است که ۳۱ شرکت از آن‌ها در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت می‌کنند.

عباس صادقی پوریانی گفت: شرکت‌های دانش بنیان همدان اقدام به ساخت دستگاه‌های تصویر برداری و تهیه نرم افزار‌های دانشگاهی و همچنین نرم افزار‌هایی که فروش خارج از کشور دارد، می‌کنند.

او با بیان اینکه هوش مصنوعی می‌تواند جهت رشد صنعتی را تغییر دهد گفت: اتوماسیون صنعتی در اقتصاد دیجیتال و کیفیت بالا، جایی رشد می‌کند که اندازه گیری دقیق ملاک محاسبه باشد، مثل نانومتری و میکرومتری و این می‌تواند ارزش اقتصادی تولید کند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان گفت: صنایع در کشور از دو عامل قیمت پایین انرژی و نیروی کارگر ارزان بیشترین بهره را می‌برند مانند انرژی ارزان برق، گاز و نیروی کار با قیمت مناسب مثلا یک متخصص و مهندس را با ماهی ۱۵ میلیون تومان استخدام می‌کنند.

صادقی گفت: اگر صنایع دانش محور نشده و فناوری اطلاعات در آن‌ها ورود نکرده باشند، به مرور در رقابت با صنایع پیشرفته دنیا ورشکسته می‌شود.

او گفت: با بهره گیری از فناوری اطلاعات می‌توان کشاورزی را از راه دور کنترل و اطلاعات متفاوت در این بخش مثلا برای جلوگیری از هدر رفت آب را پایش و ارزیابی کرد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان گفت: درآمد کشاورزان در کشور ناشی از فناوری اطلاعات نیست بلکه ناشی از فروش ارزان آب است و تا زمانی که سودآوری ناشی از منابع ارزان است، فناوری اطلاعات امری لوکس تلقی می‌شود.

صادقی گفت: فناوری اطلاعات در حیطه کشاورزی، کنترل زراعت و بهره برداری و مدیریت آن با کشاورزان است و ابزار‌های کنترل محصولات گیاهی مبتنی بر هدایت و برنامه ریزی شبکه است.

او گفت: در کارکرد‌های مربوط به اقتصاد دیجیتال در بخش‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، بانکداری، هزینه تمام شده باید کاهش یابد، شبکه ایجاد شده و قابلیت دسترسی مناسب برای همگان داشته باشد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان گفت: ایران جزو چند کشور اول استفاده ارزان از اینترنت و پهنای باند است که نسبت به هزینه خانوار در سبد مصرفی در مقایسه با کشور‌های دیگر رقم پایین تری را در جهان به خود اختصاص داده است.

او ایران را کشوری عنوان کرد که در زمینه خرید گوشی همراه رتبه هفدهم جهان را دارد و همواره از تولیدات جدید گوشی همراه استقبال می‌کند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان با بیان اینکه دستگاه‌های فناوری اطلاعات در زمینه صنعت و کشاورزی قیمت بالایی دارند گفت: شرکت‌های دانش بنیان وظیفه تامین اینگونه خدمات را برای بخش‌های مختلف اقتصادی دارند.

صادقی با اشاره به اینکه رسیدن به برخی فناوری‌های اطلاعات نیازمند زمان و اعتبارات زیادی است، گفت: در لایحه برنامه هفتم آمده که ۱۵ درصد از درآمد ناخالص ملی باید از اقتصاد دیجیتال باشد، که نیازمند سرمایه گذاری وسیع است.

او با بیان اینکه هر شرکتی در همدان در راستای اقتصاد دیجیتال و فناوری حرکت کند، از آن پشتیبانی می‌کنیم، تصریح کرد: در سه ماه گذشته با ۲۷۰ میلیارد ریال وام برای این شرکت‌ها موافقت شده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان درباره ریسک سرمایه گذاری در این زمینه گفت: در بخش‌های غیر فناوری به طور مثال یک دامداری از لحاظ ارزش ریالی و قیمت گذاری کالا راحت است، اما قیمت گذاری نرم افزار به این راحتی نیست.

صادقی همچنین احتمال شکست در فناوری اطلاعات و ریسک در سرمایه گذاری فناوری اطلاعات را بالا دانست و گفت: برخی سازمان‌ها باید پوششی برای جبران هزینه‌های احتمالی اینگونه شرکت‌های سرمایه گذاری باشند و نباید سختگیری یک شرکت سرمایه‌ای برای شرکت‌های فناوری اطلاعات لحاظ شود.
او درباره نحوه ارزیابی تاثیر اقتصاد دیجیتال بر سرمایه گذاری‌ها گفت: محاسبات دقیقی در زمینه وضع اقتصاد دیجیتال و جی دی پی آن نداریم که قابل محاسبه باشد، ارزش دیجیتال در صنایع باید ارزش افزوده آن شرکت محاسبه شود و یا در کشاورزی که محاسبات مستقیم ندارد.

مدیکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان گفت: در ابتدای دولت سیزدهم ۶.۵ درصد اقتصاد کشور دیجیتال بود که هم اینک به ۷.۵ درصد رسیده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.