وحید مرادی در نشست خبری که یکشنبه، ۱۹ آذر در کمیته ملی المپیک برگزار شد در مورد تعیین سرپرست برای والیبال گفت: از زحمات چندین ساله آقای داورزنی در والیبال تشکر میکنم. حدود ۱۷ سال در فدراسیون والیبال زحمت کشید و به اتفاق تیمی که داشت موفقیتهای چشمگیری را برای والیبال ایران به جای گذاشتند. آقای یزدانی خرم در والیبال بذری کاشت و بعد هم پرچم به دست آقای داورزنی داده شد و تلاش کردند تا موفق شوند. والیبال تنها رشته ورزشی گروهی ایران است که در سطح جهان مطرح است که این همیت این رشته را دو چندان میکند.
او در ادامه افزود: بعضا گمانهزنیهایی در مورد رفتن یا ماندن آقای داورزنی میشد که منتظر تصمیمگیری نهایی وزارت بودیم تا بعد از آن کار روال خود را طی کند. با تمهیداتی که دیده شد این اتفاق افتاد.
نتایج تیم ملی ناکامی مقطعی بود
مرادی در مورد نتایجی که تیم ملی در رویدادهای مختلف کسب کرد، گفت: تیمهای گروههای سنیمان عناوین مهمی کسب کردند. اولین بار بود که تیم جوانان ما در قهرمانی جهان بدون شکست قهرمان جهان شد. البته در رده بزرگسالان دچار مشکلاتی شدیم. اسمش را ناکامی مقطعی میگذارم، چون پتانسیل والیبال ما خوب است. چیزی که باعث شد فدراسیون، مردم و اصحاب رسانه احساس نگرانی کنند این بود که نتایج درست نبود و بر اساس اشتباهات پیش آمد و میتوانستیم نتایج بهتری بگیریم. چند عامل دست به دست هم داد و باعث شد رنکینگ ما به پانزدهم نزول پیدا کند این معنایش سقوط پتانسیل والیبال ایران نیست.
او در ادامه افزود: مردم امیدوارانه به والیبال نگاه کنند و بدانند والیبال دوباره به روزهای اوجش برمیگردد.
سعی میکنیم تا پایان بهمن سرمربی تیم ملی را انتخاب کنیم
مرادی در مورد مهمترین اولویتهای خود در دوران سرپرستی والیبال گفت: اولویت ما در والیبال انتخاب سرمربی برای تیم ملی والیبال مردان است که بسیار اهمیت دارد. کارشناسان این رشته همه قبول دارند که با توجه به اتفاقاتی که افتاده و رنکینگ، شرایط مساعدی برای کسب سهمیه نداریم و کار بسیار دشوار است. شاید برخی معتقدند محال است و نمیتوانیم سهمیه بگیریم، اما وظیفه داریم هر چه از دستمان بر میآید انجام دهیم و خود را از پیش باخته ندادیم.
او در این مورد افزود: فدراسیون ابتدا با بیش از ۱۵ مربی برجسته مذاکره کرد. دوستان دو گزینه ایرانی هم مطرح کردند. مطمئن باشید فدراسیون سعی میکند با نظر کارشناسان بهترین را انتخاب کند. از ۱۵ گزینه تعداد زیادی گرفتار کارهای شخصی بودند، قرارداد داشتند یا برخی گفتند علاقمندیم به ایران بیاییم، اما تا پایان المپیک پاریس تعهد دارند، برخی هم اعلام آمادگی کردند، اما فدراسیون به این نتیجه رسید که شاید در این مقطع به درد نخورند. در نهایت چند گزینه مطرح شد.
مرادی افزود: من این را به کمیته فنی واگذار میکنم که به بحث گذاشته شود. برخی چندین صفحه برنامه فرستادهاند. تلاش ما این است تا قبل از پایان سال یعنی حدود بهمن ماه به نتیجه و توافق برسیم، به ایران بیایند و کار خود را شروع کنند. وقتی بازیکنان لژیونر نیستند مربی تیم ملی باید با نظارت بر لیگ و انتخاب بازیکنان جوان کارش را شروع کند تا در پایان فروردین اردو را با تمام بازیکنان داشته باشیم.
زمان انتخابات بر عهده وزارت ورزش است
او در پاسخ به این سوال که به نظر میرسد برنامههای شما طولانیمدت است، انتخابات فدراسیون چه زمانی برگزار میشود، گفت: وظیفهام این است که حتی اگر چند هفته یا چند ماه باشم یک ریل گذاری سریع انجام دهم تا رئیس فدراسیون کارش را روانتر دنبال کند. بنا نیست در فدراسیونی مثل والیبال بگوییم من سرپرستم و در فلان تاریخ مجمع برگزار میشود. خیر والیبال فدراسیون مهمی است و کارهای مهمی دارد. زمان انتخابات هم به تصمیم وزارت ورزش بستگی دارد. تمایل فدراسیون این است که در موعد مقرر مجمع را برگزار کند.
مرادی در مورد اینکه شنیده شده بازنشسته است، گفت: خیلی از دوستان به دلیل سابقهام در کار و ورزش تصور میکنند بازنشسته هستم، اما متاسفانه بازنشسته نیستم. یک هفته قبل از صدور ابلاغ سرپرستی پیگیر کار بازنشستگیام بودم. علت اینکه بازنشسته نیستم اختلافات حقوقی با دوستان اداری وزارت ورزش بود. درخواست بازنشستگی داشتم، اما ابلاغ سرپرستی صادر شد و قرار شد این کار را در چند ماه آینده انجام بدهند.
او در ادامه افزود: انتخابات را یا باید قبل از پایان سال در دهه سوم اسفند برگزار کنیم و فرجه زمانی مربوط به ثبت نامها که اعتبارشان ۶ ماهه است را رعایت کنیم یا اینکه ثبت نام مجدد صورت بگیرد. این بستگی به نظر وزارت ورزش دارد. در جلسهای که با وزیر ورزش داشتم قرار شد در این مورد نشست دیگری داشته باشیم و وزارت ورزش تصمیمش را اعلام کند، اما مطمئن باشید که چه انتخابات را طی دو سه ماه آینده برگزار کنیم و چه به بعد از المپیک موکول شود روند رو به خیر و صلاح خواهد بود و به گونهای جلو میرویم که والیبال صدمه نبیند.
مرادی در پاسخ به این سوال که داورزنی چگونه قرار است کنار والیبال باشد، گفت: خیلی دلم میخواهد ورزش به سمتی برود که نگوید خوش استقبال و بد بدرقه هستند. هیچ مدیری کارش بری از خطا نیست. ممکن است هر مدیری اشتباهاتی داشته باشد، اما خروجی کار اثرگذار بوده و والیبال از سطحی به سطح جهانی ارتقا پیدا کرده است. این مرهون زحمات آقای داورزنی است. تجربیات بسیار گرانقدری دارد. شناخت بسیار عمیقی از والیبال ایران و جهان دارد و فدراسیون رندانه از تجربیاتش استفاده خواهد کرد. این معنایش این نیست که همان شیوه مدیریت اعمال میشود. تغییراتی رخ داده است. آقای داورزنی هم میگفت با مرادی اختلاف نظر داریم. ممکن است شیوه اعمال مدیریتمان متفاوت باشد، اما از تجاربش قطعا بهره میبریم. او کاندیدای کنفدراسیون آسیاست و امیدوارم به جایگاهی که درخورش است برسد و والیبال ایران یک نماینده شایسته در آسیا داشته باشد.
ترکیب مربیان خارجی و ایرانی برای تیم ملی مناسبتر است
سرپرست فدراسیون والیبال ادامه داد: اسامی گزینههای تیم ملی مطرح شده است. از بین آنها کادر فنی را با کمک کمیته فنی تعیین میکنیم. فکر نمیکنم خارج از این اسامی باشد. شاید ترکیب مربیان خارجی و ایرانی ترکیب مناسبتری باشد. سودش برای کشور ما و تیم ملی در این مقطع بیشتر است. برگزاری مجمع هم بستگی به نظر وزارت ورزش دارد. فدراسیون والیبال نمیخواهد زمان را از دست بدهد. اگر بگویند در اسفند است با همین توان کار را ادامه میدهیم و اگر بعد از المپیک هم باشد باز با این شتاب جلو میرویم.
کاندیدای ریاست فدراسیون نیستم
مرادی در پاسخ به این سوال که آیا در فدراسیون تغییری ایجاد میکنید، گفت: سرپرستانی تغییرات را انجام میدهند که یا خیلی ورزشی نیستند یا دوست دارند به نوعی مهره چینی کنند که فرد مورد نظرشان بیاید. نگاه من این است شرایط را بدون تنش و حاشیه جلو ببریم. دنبال تغییرات خاصی نیستیم. ۱۱، ۱۲ هیات استانی با سرپرست اداره میشوند. سعی میکنیم مجامع انتخاباتی هیاتها را برگزار کنیم. در هیاتها هیچ گزینه خاصی مد نظرمان نیست. فدراسیون بدون اعمال نظر کارش را جلو میبرد.
او در مورد اینکه قبل از اینکه به عنوان سرپرست انتخاب شود نامزد ریاست فدراسیون والیبال بوده است، گفت: موقعی که ثبت نام کردم شاید به فکر بازنشسته شدن نبودم. اینکه سرپرست فدراسیون کاندیدا نشود قانون نیست، اما آقای هاشمی وقتی به وزارت آمد گفت این درست نیست و بهتر است سرپرست کاندیدا نباشد. من کاندیدای ریاست نیستم و امیدوارم در همین فرصتی که به من داده شده کار را درست انجام بدهم.
او در پاسخ به این سوال که تا چه میزان روند مدیریتی داورزنی را ادامه میدهید، گفت: آقای داورزنی کارهای درستی انجام داده شاید گاهی تصمیماتی گرفته که نتبجهاش دلخواه نبوده است. زحمات زیادی کشیده و مطمئنا شیوه مدیریتش هم صحیح بوده است. من دیدگاههای مدیریتی متفاوتی دارم، اما از نظراتشان حتما بهره میبریم، چون به نفع فدراسیون است.
سعید معروف سرمایه والیبال است نباید او را بسوزانیم
سرپرست فدراسیون والیبال در مورد اینکه داورزنی تمایل داشت سعید معروف سرمربی باشد، اما گویا شما ترجیح میدهید سرمربی خارجی بیاید، گفت: یکی از گزینهها آقای سعید معروف هستند. آقای داورزنی علاقهاش این بود که این فرصت مجدد به مربی ایرانی داده شود. اختلاف نظرهایی داشتیم البته شخصا با سعید صحبت نکرده ام. او ظرفیتی بی بدیل برای آینده ایران است، اما معتقدم نباید نیروهای اینچینیمان را بسوزانیم. باید تصمیمی درست گرفته شود. آن هم کمیته فنی در این حوزه صحبت میکند. تیم ملی ما یکبار تجربه مربی ایرانی داشته و الان تصمیمش باید درست باشد که والیبال صدمه نخورد. سعید ظرفیت بالایی برای والیبال ایران است و باید مراقبشان باشیم. تصمیمگیری برای کادر مربیان تیم ملی به جلسات کمیته فنی برمیگردد.
اختلافی بین موسوی و عبادیپور نیست
مرادی در پاسخ به این سوال که بعد از مسابقات انتخابی المپیک مشخص شد بین میلاد عبادیپور و محمد موسوی اختلافهایی وجود دارد، با توجه به نقش آنها در تیم ملی فدراسیون برای برطرف شدن این اختلافها چه برنامهای دارد تا تیم ملی بار دیگر دچار حاشیه نشود، گفت: ما این برداشت را نداریم. دوستانی که در سطح قهرمانی ورزش کردهاند میدانند اختلاف نظر بین همه رشتهها وجود دارد مگر در فوتبال و بقیه رشتهها نیست؟ در والیبال هم ممکن این است اختلاف نظرها باشد، اما رفاقت بچهها با این اختلاف نظرها از بین نمیرود. وقتی آقای موسوی آمد اولین عکسالعمل را میلاد عبادی پور داشت که گفت با توجه به کسوت آقای موسوی، حقش کاپیتانی تیم ملی است، اما برخی از دوستان دامن زدند و مسائل جزئی را پررنگتر کردند. آقای موسوی از بزرگان والیبال است و در موفقیتهای تیم ملی خیلی موثر بوده است. در مورد میلاد عبادی پور هم همینطور سالهای درخشان حضورش در تیم ملی را فراموش نمیکنیم و هنوز هم تیم ملی روی آنها حساب میکند. به عنوان فدراسیون چنین برداشتی نداریم که اختلاف نظر دارند و اگر هم اختلاف نظری داشته باشند وظیفه سرمربی است که بازیکنانش را به خط کند تا در جهت منافع تیم ملی از آنها بهره ببرد.
او در ادامه افزود: چیزی که شما برداشت میکنید با اطلاعاتی که ما داریم قدری متفاوت است. در همان جلسه اولی که سید موسوی آمد آقای عبادی پور رسما کاپیتانی را داد. نه فدراسیون گفته بود و نه کسی دیگر. این حرکتی است که بین ورزشیها وجود دارد. کمک کننده باشید که اگر اختلاف نظری وجود دارد به آن دامن نزنیم، چون چیزی را حل نمیکند. اگر اختلاف نظری وجود دارد که خیلی هم خوب است وجود دارد، اما باید کمک کنیم دوستیها محکمتر شود. میلاد عبادی پور و سید موسوی ظرفیتهایی برای والیبال هستند.
معروف هنوز میتواند بازی کند
مرادی در پاسخ به این سوال که خواسته فدراسیون از سرمربی تیم ملی چیست، بیان کرد: اگر به گزینه نهایی برسیم دنبال قرارداد پنج ساله به صورت یک، دو، دو باشد. مربی را محک میزنیم اگر کارش را درست انجام داد ادامه میدهد. کار بسیار سخت است و شاید شانس ما برای المپیک پیش رو زیاد نیست، اما دستمان را بالا نمیبریم و نمیایستیم. حتما در مذاکراتمان این را به عنوان درخواستی جدی مطرح میکنیم. مربیان بزرگ دنیا در فکرشان این است که در المپیک روی صندلی تیم ملی یک کشور بنشینند.
مرادی در پاسخ به این سوال که قصد ندارید با سعید معروف برای بازیکنی در تیم ملی صحبت کنید، بیان کرد: به صورت مستقیم با سعید معروف صحبتی نداشتهام. معتقدم سعید معروف هنوز ظرفیت این را دارد که به عنوان بازیکن - مربی کمک کند، اما بستگی به تصمیمات معروف و در عین حال تصمیمات کمیته فنی دارد.
مربی نتیجه نگیرد گردن میگیریم
مرادی در پاسخ به این سوال که اگر گزینههایی که برای تیم ملی مطرح شدهاند در تیم ملی ایران موفق نباشند، نتایج را گردن میگیرید، گفت: کلا اهل گردن گردن هستیم. اما این موضوع را به کمیته فنی واگذار خواهم کرد. اگر این اختیار به کمیته فنی داده شود این مسئولیت هم متوجه این کمیته خواهد بود و اگر اتفاقی هم بیفتد گردن میگیرند. اگر کسی بهتر از گزینههایی که گفتیم در والیبال وجود دارد، بگویید تا رزومهاش را بررسی کنیم. فکر میکنیم اینها جزو بهترینها بودند.
او در مورد اینه چرا والیبال ایران میزبانی خاصی نمیگیرد، گفت: با شرایطی که امروز در دنیای سیاست حاکم است نمیتوانیم ارتباطات مالی داشته باشیم. ما در این زمینه محدودیتهایی داریم و این تحمیل شده از دنیای سیاست است که به ورزش هم سرایت کرده است. امیدوارم روزی شعار کمیته بین المللی المپیک مبنی بر جدایی ورزش از سیاست به طور واقعی در دنیا دیده شود. شاید این وظیفه آقای باخ است که اجازه ندهد مسائل سیاسی تاثیرگذار باشد. با این حال برای ۲۰۲۵ درخواست میزبانی قهرمانی جهان را کردهایم امیدوارم تا آن موقع بخشی از مشکلات حل شود و بتوانیم میزبانیها را در سطح جهان داشته باشیم. تلاش میکنیم تا سقفی که داریم بهترینها را انجام بدهیم.
ویپکشیدن بازیکنان را شنیدم، اما به چشم ندیدم
مرادی در مورد حواشی تیم ملی و ویپ کشیدن برخی بازیکنان در تمرین تیم ملی عنوان کرد: ما نباید فراموش کنیم که بازیکنان تیم ملی والیبال مثل بقیه تیمها، جوانان این کشور هستند و بعضا ممکن است انسانها رفتارهایی داشته باشند که با پیراهنی که بر تن کرده باشد تناسب نداشته باشد. یک بازیکن باهوش و اثرگذار باید توجه کند برخی رفتارها شخصی است و نباید زمانی که پیراهن تیم ملی بر تن دارد آنها را انجام دهد. ما هم این موضوعات را شنیدیم، اما به چشم ندیدیم. این مسائل به سرپرست تیم برمیگردد. بازیکنان همه جوان هستند و شاید نیاز به توجه بیشتری دارند. من منکر این اتفاقات نیستم، متأسفانه این مسائل به وجود آمده است. باید کادرفنی بیشتر به این موضوعات توجه کند و به رفتارها و نظم تیمی توجه کند. زمانی که ولاسکو هدایت تیم ملی را برعهده داشت، من در جایی دیگری مشغول بودم، اما در جریان بودم که او تنها به مسائل فنی و تاکتیکی توجه نمیکند بلکه به نظم تیمی و رفتار بازیکنان هم تاکید زیادی داشته است؛ بنابراین حتی گاهی وقتها نیاز است که بازیکن هدایت شود تا دیگر شاهد این اتفاقات نباشیم.
موافق حضور مربی ایتالیایی در تیم زنان نبودم
مرادی در پاسخ به این سوال که قصد دارید برای تیم ملی زنان مربی خارجی انتخاب کنید، بیان کرد: خانم محمدیان در حوزه کاریشان اختیار تام دارند و تصمیم میگیرند. البته با سرپرست فدراسیون مشورت میکنند، اما نمیخواهم تصمیمات در بخش زنان هم صرفا در بخش مدیریتی گرفته شود. معتقدم خانم محمدیان با توجه به شناختی که دارد میتواند تصمیم خوبی بگیرد. در بخش زنان ظرفیتهای بالایی داریم. تجربه ناموفقی در زمینه آوردن خانم الساندرا داشتیم. موافق آوردنش نبودم و یکی از اختلاف نظرهایم با آقای داورزنی همین بود. دلایل مد نظرم را هم داشتم.
او افزود: خانم الساندرا در مقطع کوتاهی در جوانان ایتالیا فعالیت میکرد و آنجا هم ولاسکو راهنماییاش میکرد. سابقه کار حرفهای نداشت یک مربی آموزشی بود. به هر حال به گونهای تحمیل شد و نتیجهاش را هم دیدیم. دوستانی که با او رفته بود میگفتند نمیتواند حتی کارهایش را انجام بدهد، در ترکیب نمیدانست باید چکار کند مگر میشود مربی حرفهای در مورد ترکیب تیمش چیزی نداند. شاهد بودید که تیم ما به رده هشتم سقوط کرد که بخش عمده آن نتیجه کارهای خانم الساندرا بود. فدراسیون قصد جذب مربی خارجی برای زنان را دارد، اما مربی حرفهای خانم که در سطح جهان مطرح باشد، در بخش زنان انگشت شمار است. یک خانم چینی مربی خوبی است که به آمریکا رفته و میتواند کمک کند، اما موفق نشدیم با او ارتباط بگیریم. با خانم محمدیان صحبت میکنیم اگر گزینه مناسبی پیدا کند قطعا فدراسیون سرمایه گذاری میکند. از ظرفیت بانوان در بخش قهرانی باید بهره بگیریم. دختران بااستعدادی داریم و نیاز دارند با هدایت مربی خوب کار خود را جلو ببرند.
او در مورد نایب رئیس فدراسیون والیبال عنوان کرد: من با حفظ سمت سرپرست فدراسیون شدم. دوستان کمک میکنند و از همه فضای فدراسیون استفاده میکنیم تا کار درست جلو برود. در مورد کمیته آموزش هم قرار است در آینده تصمیمگیری کنیم، این کمیته اهمیت زیادی دارد و باید انتخاب درستی صورت بگیرد.
مرادی در مورد حضور بخش خصوصی در والیبال گفت: در چندین سالی که در ورزش بودم به این موضوع تاکید کردم که توسعه ورزش اتفاق نمیافتاد مگر اینکه باشگاههای ورزشی با کمک مردم روی کار بیایند و دستشان توی جیب دولت نباشد. ما باید حتما شورایی تشکیل دهیم تا نیاز باشگاهها تامین شود و ارزش واقعی باشگاههایی که بازیکن میسازند مشخص شود.