۷ دستور رئیس‌جمهور به مدیران وزارت اقتصاد برای ارتقای عملکرد نظام اقتصادی کشور

رئیس‌جمهور توصیه‌ها و نکات مهمی را برای بهبود و ارتقای عملکرد وزارت اقتصاد مطرح کرد.

سید ابراهیم رئیسی صبح امروز دوشنبه در ادامه فرآیند نظارت ستادی بر دستگاه‌های اجرایی کشور به وزارت امور اقتصادی و دارایی رفت و پس از شنیدن گزارش وزیر و مدیران ارشد این وزارتخانه از اقدامات صورت گرفته در ۲ سال گذشته، توصیه‌ها و نکات مهمی برای بهبود و ارتقای عملکرد این وزارتخانه مطرح کرد.

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت نگاه تحولی مدیران این وزارتخانه همراه بازنگری در برخی از روند‌های موجود و برداشتن گام‌های رو به جلو و جهشی جهت ساماندهی نظام مالی و فراهم کردن سرمایه برای کشور، تصریح کرد: از جمله مأموریت‌ها و وظایف اصلی وزارت امور اقتصادی و دارایی استفاده از اختیارات قانونی برای «تجمیع سرمایه در کشور» از محل مالیات، بیمه و بازار سرمایه تا بانک‌ها، گمرکات، مولدسازی و خصوصی‌سازی است.

رئیسی رشد اقتصادی را در گرو «افزایش بهره‌وری و سرمایه‌گذاری» عنوان کرد و با تأکید بر نقش این وزارتخانه در این زمینه افزود: همه برنامه‌ها و تصمیم‌گیری‌ها باید معطوف به رونق تولید در کشور باشد.

رئیس جمهور «ایجاد مشوق‌های مالیاتی برای تولیدکنندگان»، «استفاده از درآمد‌های خصوصی‌سازی برای تقویت تولید» و «تبدیل سرمایه‌های منجمد و متوقف به سرمایه پویا و مولد» را از جمله زمینه‌های موجود در این وزارتخانه برای کمک به رونق تولید و رشد اقتصادی در کشور دانست و گفت: در زمینه جذب سرمایه‌گذاری نیز این وزارتخانه با تسهیل تجارت و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بیمه‌ای برای تضمین سرمایه و پوشش ریسک سرمایه‌گذار و همچنین «ایجاد جذابیت در بازار سرمایه برای جذب سرمایه‌های سرگردان» مردم می‌تواند در زمینه تامین سرمایه‌گذاری به عنوان دیگر پایه‌ها و محور‌های مهم رشد اقتصادی نقش‌آفرین باشد.

رئیسی جبران عقب‌ماندگی‌ها در رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری و همچنین برداشتن گام‌های بلند برای استقلال اقتصادی کشور را نیازمند «مدیریت کارآمد و تحول‌خواه» به ویژه در وزارت امور اقتصادی و دارایی کشور دانست و اظهار داشت: این وزارتخانه موظف است با بهره‌گیری از همه قوانین حمایتی در عرصه تولید از جمله قانون رفع موانع تولید، قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار و قانون استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور، همه تلاش خود را در جهت رونق اقتصادی و مقاوم‌سازی اقتصاد کشور در برابر تکانه‌های خارجی به کار گیرد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه «بنگاهداری بانک‌ها با سیاست‌های کلی نظام و دولت سازگاری ندارد»، تصریح کرد: «هدایت سرمایه بانک‌ها به سمت تولید» و «توانمندسازی بخش خصوصی» از جمله اقدامات مهم در ساماندهی نظام مالی کشور است که وزارت امور اقتصادی و دارایی می‌تواند در این زمینه به طور جدی و موثر نقش‌آفرین باشد.

رئیس جمهور در ادامه «تلاش برای افزایش سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی» و «افزایش بهره‌وری» را دو انتظار و خواسته اصلی خود از مدیران این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: تمام تلاش‌های دولت باید در جهت رفع مشکلات و دغدغه‌های مردم برنامه‌ریزی و اجرا شود، به نحوی که رونق بازار مبتنی بر آمار مثبت اقتصادی برای جامعه ملموس و محسوس باشد.

رئیسی «ایجاد سامانه جامع اطلاعات اقتصاد ایران» و «همگام‌سازی بنگاه‌ها و شرکت‌های دولتی و غیردولتی با سیاست‌های اقتصادی کشور» را از جمله اقدامات خوب و مؤثر وزارت اقتصاد در جهت افزایش بهره‌وری دانست و بر ضرورت اهتمام بیشتر این وزارتخانه برای تحقق کامل اهداف دولت در این چارچوب تأکید کرد.

«برنامه‌ریزی برای کاهش مالیات تولید با هدف حمایت حداکثری از تولیدکنندگان»، «توجه ویژه به اجرای عدالت با نظارت دقیق بر داده‌های سامانه مودیان مالیاتی»، «ضرورت تسریع در تکمیل سامانه جامع تجارت با هدف جلوگیری از تخلفات و ریشه‌کن کردن بستر‌های فساد»، «ارائه گزارش شفاف و دقیق به مردم و دستگاه‌های نظارتی درباره اقدامات دولت در اجرای اصل ۴۴»، «لزوم همگام ساختن همه دستگاه‌ها در اجرای قانون مولدسازی با تجلیل از مدیران موفق در این زمینه و اصلاح برداشت‌های نادرست و غلط درباره این مقررات»، «تسهیل فرآیند پذیرش شرکت‌ها در بازار سرمایه»، «توجه ویژه به عنصر زمان در تصمیم‌گیری‌ها و اقدامات برای جا نماندن از رقبای منطقه ای» و «تبیین اقدامات امیدآفرین وزارت امور اقتصادی و دارایی برای مردم، فعالان و کنشگران اقتصادی» از جمله توصیه‌ها و نکات مهم مطرح شده از سوی رئیس جمهور در جمع مدیران ارشد این وزارتخانه بود.

رئیسی «فسادستیزی» را محوری‌ترین رویکرد دولت مردمی دانست و با بیان اینکه در این دولت حتی یک مورد فساد هم زیاد است و نباید رخ دهد، نظارت دقیق بر عملکرد‌ها و ایجاد انضباط مالی در نظام پولی و بانکی کشور را از ضرورت‌های مبارزه با فساد در دولت مردمی برشمرد و با تأکید بر اهمیت حفظ نیروی انسانی با تجربه و کارآمد در دستگاه‌های اجرایی کشور، اظهار داشت: حفظ نیروی انسانی در گرو حفظ نظارت‌ها بر عملکردهاست.

پیش از سخنان رئیس جمهور دکتر سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن ارائه گزارشی از اقدامات و عملکرد این وزارتخانه طی دو سال و نیم گذشته، «تامین مالی دولت»، «تسهیل تولید و کسب و کارها» و «انضباط مالی، شفافیت و تنظیم گری درحوزه مالی»، را سه محور اصلی فعالیت‌ها و اقدامات وزارت اقتصاد عنوان کرد و افزود: در بخش تامین مالی بیش از دو سوم درآمد‌های بودجه عمومی دولت درلایحه بودجه سال آینده از طریق زیر مجموعه‌های وزارت اقتصاد تامین شده یل سند تحول دولت مردمی هم ۱۸۰ پروژه در وزارت اقتصاد تعریف شده است و در بخش تسهیل تولید و کسب و کار‌ها نیز برگزاری مستمر جلسات هیئت مقررات زدایی و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سراسر کشور در دستور کار است.

«ایجاد حساب واحد خزانه، ایجاد و پرداخت به ذینفع نهایی به صورت اعتباری در خزانه داری کل کشور»، «اصلاح نظام مالیاتی»، «تسهیل و تسریع فرآیند‌های گمرکی»، «رکوردشکنی در ساماندهی اموال تملیکی»، «نقش موثر در اجرای قانون مولدسازی و خصوصی سازی»، «نقش دهی به مردم در مدیریت اقتصاد» و «اصلاح ساختار مالی بانک‌های دولتی» از دیگر اقدامات وزارت امور اقتصادی و دارایی بود که دکتر خاندوزی در گزارش خود به آن‌ها اشاره کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۹
در انتظار بررسی: ۰
Russian Federation
ناشناس
۱۹:۳۶ ۲۸ آذر ۱۴۰۲
خدا روشکر که به هیچ رییس جمهوری رای ندادم ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۷ ۲۸ آذر ۱۴۰۲
کدوم اقتصاد اقای رئیسی ؟ همه چیز توی کشور خوابیده، کشور تعطیل شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۶ ۲۸ آذر ۱۴۰۲
این که الان اتفاق افتاده در کل ایران مهار تورم نیست بلکه خواباندن کل کار و کاسبی مردم و کسات کردن تمام کارهاست با این گرانی اجاره و خورد و خوراک باید بازار را رونق داد نه کسات و خواباند و بعد بگیم مهار تورم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۴ ۲۸ آذر ۱۴۰۲
پیشنهاد میکنم چون من دیوارهای خزانه بیت المال سوراخ زیاد داره، به تمام پول‌های بیت المال مرگ موش بزنید تا موشهایی که پول های میلیاردی می دزدند ببرن بخورن و بمیرندچون وقتی دستگیر میشن موش‌های وکیل بازنشسته وکالت شونو بعهده میگیرن وبقای آنها تضمین میشه وپوزخندبه قاضی وشرطه میزنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۳ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
من هم دستور می دهم که دلار ارزان بشود!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۹ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
همین دستورای تو همه چیزو به باد فنا داده.
آقا شما اصلن به خاطر رضای خدا دستور نده!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۴ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
دریغ از یک عمل در کارنامه
همش فقط دستور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۴ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
ای کاش بجای توصیه اقتصادی فکری برای گرانی می کردید همش حرف و توصیه که فایده ندارد یگ کار عملی هم انجام بشه بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۱ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
چندتا جایگاه سوخت را نمی توانند اداره کنند بعد می خواهند اقتصاد را درست کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۱ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
مصیبت در راه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
تنها راه درست شدن اقتصاد اینه که حقوق وزرا و نمایندگان مجلس رو اندازه حقوق قانون کار کارگر کنند تا برای خودشونم که شده اقتصاد و معیشت مردم رو درست کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۳ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
آخه تو بی سواد میفهمی اقتصاد چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۳ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
ایشون هم که اول تا حالا دستور میدهند و تذکرمی دهند و مهلت.فکر کنم با منبر اشتباه گرفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۵ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
کدوم اقتصاد کدوم برنامه چنگیز خان مغول هم این جوری ایران رو نابود نکرد تو ۳سال کاری کردی که بذر نفرت و بی اعتمادی رو به دولت کاشتی دل سهام داران و مالباحتگان بورس راستی انتخابات نزدیکه ولی ۴۵میلیون مالباخته دیگه راس نمیدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
یه نظر من در دولت دوازدهم حرکتها برای پیشبرد اقتصاد بسیار عالی اما باید کاری کرد که همیشگی باشد چون هنوز بعضی مدیران مقطعی عمل کردند تا رفع مسئولیت شود باید نظارت را کامل وهمیشگی انجام داد تا آنها هم عادت به واقعیت کنند در غیر اینصورت بعضی از مدیران که ذکر شد بعد از وقت تلف کردن نزدیک به پایان دولتها میشوند سُست میشوند وشروع به ضربه وترویج به انتقادهای مخرب دارند خداوند پشتیبان مدیران بی ادعا وتلاشگر این کشور ونظام اسلامی باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۹ ۲۹ آذر ۱۴۰۲
کدوم اقتصاد اقای رئیسی ؟ همه چیز توی کشور خوابیده،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
کدوم اقتصاد اقای رییس جمهور؟ همه چیز توی کشور خوابیده، کشور تعطیل شده، لطفا به خود بیایید
United States of America
ALI
۲۰:۵۰ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
لطفا پیگیری کنید !!!!؟؟؟؟؟؟ ... وام ۳۵۰ میلیونی مسکن روستایی چرا پرداخت نمیشه ؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!! .... بخدا بدبخت شدیم ..... چرا هیچ کاری نمی‌کنین ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۸ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
چه شد همسان سازی بازنشستگان کشوری ، ما گرسنه ایم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۱ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
واوووووو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۴ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
حکومت حرف
Germany
ناشناس
۱۹:۳۱ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
شوخی نکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۸ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
سید خداوکیلی بهت بر نمیخوره این همه دستور تا حالا دادی و هر روز اوضاع داره بدتر میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۹ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
کدوم اقتصاد کاری که تو تو این ۳ سال با این مردم و کشور کردی چنگیز خان مغول هم نکرد تورم فقر نا امیدی نابودی سرمایه مردم تو بازار سرمایه پیری جمعیت کاری کردی که ۴۵ میلیون سهامدار و مالباخته دیگه اعتمادی به دولت ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۳ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
وقتی قانون تصویب شده و باید اجرا شود، اجرا نمی شود آن وقت با دستور قرار است مشکلات حل شود!!!!!!!!!!!!؟؟؟
هوا بشدت سرد شده و نوشیدنی بهتر از چای در این هوای سرد نیست،
Iran (Islamic Republic of)
اصل شفافیت مهمترین اقدام
۱۸:۵۳ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
دولت از خودش شروع کند و شرکت‌های تحت پوشش اولین گام مقایسه دریافتی نهایی کارکنان دستگاه‌ها با یکدیگر است این اقدام باید شفاف شود که بین هزار سازمان و اداره مبلغ دریافتی نهایی چقدر است بیان شفاف بگین چرا یکنفر با مدرک ارشد با 20سال سابقه 11 تومن دریافتی نهایی که بحساب واریز میشه و همین مشخصات در سازمان دولتی دیگر 28 میلیون واریز میشه
Iran (Islamic Republic of)
Bakhtiyari
۱۸:۴۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
سواحل جنوب را آباد کنید اقتصاد درست خواهد شد پایتخت اقتصادی کشور هم استان بسیار بسیار مستعد هرمزگان شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۶ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
کاش یه دور کامل وزرا رو عوض کنی بخدا نتیجه میده اما بشرطی که از اینا که داری نیاری برو سراغ نخبه ها، هدفت عالیه اما وزیرات خالیه
Iran (Islamic Republic of)
پرسنال
۱۸:۲۴ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
ای مردم شک نکنید که اقتصاد کشور و قیمت گذاری ها دست دولت و این مسئولین مهر وسط پیشونی نیست. اقتصاد اگه دست اینا بود ما توی خرید حتی یدونه نون هم میموندیم. اقتصاد خیلی هوشمندانه داره اداره میشه اما توسط کی؟ نمیدونم...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۶ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
دولت ، ناکارآمد ، ناعادل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
خدا را شکر بالاخره یکی پیدا شد مشکلات ما روحل بکنه این هفت تا دستور بلا شک همه مشکلات اقتصادی هیات دولت رو رفع می‌کنه متشکریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۱ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
فرمان ۸ ماده ای که به خودروسازها دادید عمل نشد این دستور هم چنین خواهدشد
Iran (Islamic Republic of)
بازنشسته تامین اجتماعی
۱۷:۵۱ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
شما مرتب دستور صادر کن و مدیران هم اجرا نکنند چه فایده ای برای سفره مردم داره . با حرف درمانی اقتصاد درست نمیشود . از بودجه 1403 که به مجلس فرستادی معلوم شد مردم اصلا" در اولویت دولت نیستند ( تورم 60% بعد اضافه حقوق 18% )
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۰ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
جناب رئیسی عزیز، بورس هر کشوری آیینه ی تمام نمای اقتصاد آن کشور هست. جنابعالی یک نیم نگاهی به وضعیت بورس بیندازید متوجه ی اقتصاد کشور خواهید شد . با دستور که نمی شود اقتصاد کشور را ساخت. باید جلوی فساد ، رانت و اقتصاد دستوری گرفته شود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۵ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
بازم دستور خخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۴ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
کنترل تمامی قیمت ها فقط یک رمز داره آن هم کنترل قیمت دلار و کنترل نقدینگی هست کنترل این دو هم تنها یک رمز داره هذایت پول های مردم به طرف بازار سرمایه و ملب اعتماد مردم در بورس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
به زودی بعد از انتخابات آمریکا بر سر پذیرش اکراین در ناتو و اتمام جنگ با روسها مذاکراتی صورت میگیره نتیجه مذاکرات الحاق دو استان به عنوان حایل بین ناتو و روسیه به منطقه بی طرف کمکهای مالی گسترده به اکراین و معامله با روسیه برای نابود کردن نظام حکومت اسلامی در ایران این دقیقا بعد از انتخابات آمریکا اتفاق میوفته قرار هم همینن بوده که بخاطر اکراین یک کشور رو قربانی کنم اگر ایران به حمایت حماس می‌رفت برای جهان راحت تر بود اما حالا که نشد پس فقط یک راه مونده معامله کردن با روس‌ها که تاریخ هم نشون داده وقتی روس‌ها پای منافعشون وسط باشه به راحتی ایران رو میزارن کنار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
مرغ شده کیلویی 105 هزار تومان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۵ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
دارید ساز چی میزنی میخواه سوخت گران کنید تحریم ها کمر ملت را خم نکرد ولی از داخل خون ملت را به شيشه کردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۸ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
مگه اقتصاد هم دستوریه؟
Italy
ناشناس
۱۷:۰۵ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
دستووووووووووووووووووووور؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۷ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
ما که بعد از ۴ سال سرمایه گذاری در بورس هنوز هم در زیان سنگین هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۴ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
اگه شاخص کل بورس به ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد برسه ، اون وقت سهامداران ، سرمایه شون با سال ۹۹ برابر یا به اصطلاح یر به یر می شوند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۳ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
جوابت نزد آقای روحانی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
به منزل هم پیشنهاد بده راجع عمر درختان دانشگاه ها بیشتر تحقیق کنه
Iran (Islamic Republic of)
یار خدا
۱۶:۱۱ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
اقتصاددان هم ما داریم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
افزایش حقوق با تورم متناسب نیست سفره کارگر و کارمند کوچک تر از همیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
هر روز بدتر مبشه و گرونی بیداد میکنه فقط جلسه جلسه شماهم اگه مثل خانواده های ما بودین ۶ روز اول که حقوق میگیریم پولمون تموم میشه و بقیه ی ماه را با قرض کردن نخوردن میگذرونیم اونوقت شاید یه فکری میکردین کسانی که سیرن خبر از گرسنه ها ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
شناخته شده هستی نمی خواد مردم را فریب بدی
آخرین اخبار