باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

خیز تجدیدپذیرها برای رسیدن به ظرفیت ۵ برابری تا تابستان ۱۴۰۳

در نقشه راه نیروگاه‌های تجدیدپذیر هدف ۵ برابر شدن ظرفیت این نیروگاه‌ها تا اوج مصرف سال آینده دیده می‌شود و برنامه‌های حمایتی در این خصوص اجرا شده است.

نگاهی به آمار‌های سرمایه گذاری در بخش توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، اقبال کشور‌های توسعه یافته و همینطور در حال توسعه را به مقوله انرژی پاک و حرکت به سمت انواع نیروگاه‌های تجدیدپذیر برجسته می‌کند. توسعه فناوری و تبدیل شدن این نیروگاه‌ها به عنوان یکی از راه های کم هزینه تولید برق نیز در تسریع پیشرفت توسعه تجدیدپذیر‌ها تاثیرگذار بوده است. پیش تر، هزینه نصب هر کیلووات نیروگاه تجدیدپذیر حدود ۴ هزار دلار بود که اکنون قیمت تجهیزات ساخت این نیروگاه‌ها رو به کاهش بوده و به ۵۰۰ دلار رسیده است.

ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در ایران در حال حاضر بیش از هزار مگاوات است که با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور و بهره مندی ما از انرژی خورشیدی، میزان قابل توجهی نیست. شاید بتوان گفت با تکیه بر سوخت‌های فسیلی در سال‌های گذشته برای تولید برق، توسعه تدریجی تجدیدپذیر‌ها مغفول مانده باشد.

ایجاد ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاه تجدیدپذیر چشم اندازی بود که علی اکبر محرابیان وزیر نیرو تا پایان دولت ترسیم کرد، که البته سرعت این توسعه نیز تاکنون که نیمی از عمر دولت سیزدهم گذشته قابل توجه نبوده و جای خالی ظرفیت‌های بیشتری از نیروگاه‌های تجدیدپذیر در سبد نیروگاهی کشور حس می‌شود.

همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۱۰۰ مگاوات ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های بادی و خورشیدی در کشور است گفت: با توجه به حساسیت‌های وزیر نیرو و فعالیت‌هایی که ساتبا انجام داده ریل‌گذاری خوبی صورت گرفته است؛ به گونه‌ای که اکنون توربین و پنل‌های تجدید پذیر‌ها در داخل کشور ساخته می‌شود و اکنون احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر شدت خوبی گرفته است.

معاون وزیر نیرو از سال آتی به عنوان سال تحول نیروگاه‌های تجدیدپذیر در صنعت برق یاد کرد و گفت: ۳ هزار تا ۴ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در سال احداث می‌شود که در تابستان آینده می‌توانیم بخشی از آن را مورد استفاده قرار دهیم و این برنامه‌ها در آینده نیز ادامه خواهد داشت و می‌توانیم بگوییم برای ۱۰ سال آینده که یک ظرفیت ۳۰ هزار مگاواتی در تولید برق سبز خواهیم داشت.

او افزود: نگاه به تجدیدپذیر‌ها با توجه به موضوع هوای پاک، شرایط محیط زیستی و حفظ منابع سوختی به طور جدی در صنعت برق دیده شده و برای سال آینده تجدید پذیر‌ها سهم زیادی را به خود اختصاص می‌دهند. برای اینکه صنعت تجدیدپذیر رشد کند باید به موضوع سرمایه‌گذاری‌ها توجه شود اقداماتی که انجام شده بیشتر در بخش تامین منابع مالی برای سرمایه‌گذار است و این صنعت نیز مزایای زیادی برای ورود و توسعه دارد.

همچنین محمود کمانی رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران در خصوص وضعیت احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر می‌گوید: اکنون نزدیک به ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در حال ساخت است که باید بحث‌های اجرایی آن‌ها را پیگیری کرد. این پروژه‌ها ظرف ۲ سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد تا مشکل ناترازی سوخت و برق در کشور برطرف شود. باید ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه انرژی تجدیدپذیر توسط سرمایه‌گذاران در کشور ظرف ۷ ماه انجام شود چرا که ظرفیت آن در کشور ایجاد شده و اگر همت شود می‌توان ۱۰ هزار مگاوات برنامه اعلامی وزیر نیرو را تا پایان دولت محقق کرد.

در روز های اخیر نیز اجرای طرح احداث ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه انرژی تجدیدپذیر به عنوان بزرگترین قرارداد یکجای ساخت نیروگاه تجدیدپذیر بادی و خورشیدی در غرب آسیا با حضور رئیس جمهور کلید خورد تا در نقشه راه نیروگاه های تجدیدپذیر هدف ۵ برابر شدن ظرفیت این نیروگاه‌ها تا اوج مصرف سال آینده دیده شود.

 در راستای توسعه تجدیدپدیر‌ها نیز وزارت نیرو به تازگی افزایش قیمت خرید تضمینی برق از منبع تجدیدپذیر را ابلاغ کرده که بر اساس آن قیمت خرید تضمینی از نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی مشمول طرح حمایت از اقشار کم‌درآمد به‌ازای هر کیلووات‌ساعت ۳۰ هزار ریال تعیین شده است. همچنین قیمت خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌ مقیاس با ظرفیت ۲۰ کیلووات و کمتر، برای هر کیلووات‌ ساعت ۲۵ هزار ریال تعیین شده است. علاوه‌ بر آن نرخ خرید تضمینی برای نیروگاه‌های کوچک‌ مقیاس با ظرفیت ۲۰ کیلووات تا یک مگاوات برای هر کیلووات‌ ساعت ۲۲ هزار ریال تعیین شده است. در مجموع نرخ‌های جدید تعیین شده برای خرید تضمینی برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر رشد حدود ۴۰ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است. با این افزایش قیمت خرید تضمینی برق تجدیدپذیر در کنار مدل های مختلف تامین سرمایه برای سرمایه گذاران، امید می‌رود انگیزه لازم برای تزریق سرمایه از سوی سرمایه گذاران با هدف توسعه ظرفیت انرژی سبز در کشور ایجاد شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۴ ۰۸ دی ۱۴۰۲
فقط نیروگاه هسته ایی کوچک ،که سریع ساخته بشه،،،نزدیک ۱۰ تا نیروگاه مثل بوشهر کم داریم ،کم ،،،،گاز هوا رو آلوده میکنن،آب سدها راا میشه،انرژی پاک و تمیز,کارخانجات سوخت فسیلی استفاده نکنن ووووو،مثل آلمان، اشپزخونه هم برقی هست همچی،،
Iran (Islamic Republic of)
خواجه پور، مهندس مکانیک
۱۴:۳۵ ۰۷ دی ۱۴۰۲
لطفا واحد ظرفیت تولید اعلام شده را دقیق بنویسید (وزیر هم متاسفانه دقیق صحبت نمی کند). ظرفیت تولید برق پنل فوتوالکتریک بر واحد MWe یا MWe (مگاوات الکتریک یا مگاوات پیک) سنجیده می شود که حداکثر تولید برق در ساعت در شبانه روز هست. به صورت تقریبی و متوسط یک نیروگاه خورشیدی ۱۰۰۰ مگاوات الکتریکی در شبانه روز ۱۳۵ مگاوات برق تولید می کند. یعنی ۱۰ هزار مگاوات پیک (MWp) نیروگاه خورشیدی که آ.محرابیان برای ساخت اعلام کردند ۱۳۵۰ مگاوات تولید برق است.
تنها خوبی استفاده از پنل خورشیدی این است که به دلیل الگوی بد استفاده از ارژی در کشور،در تابستان پیک مصرف برق در وسط ظهر است! برق خورشیدی الان از نیروگاه ۶.۹سنت خریداری می شود ولی برق سیکل ترکیبی گاز نیروگاه کلاس F با سوخت قیمت منطقه ای برابر ۳.۵ تا ۴ سنت در هر کیلووات تولید می شود (برق خورشیدی بسیار گران است(
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۲ ۰۷ دی ۱۴۰۲
با ساخت کانال آبی شمال / جنوب از دریای خزر به دریای خلیج فارس و ساخت صدها نیروگاه‌های هیدروالکتریک و سد سازی در مسیر و نزدیک این کانالها باعث تولید برق در حد گیگاوات
GW میشود و همچنین تولید کشاورزی و ایجاد دریاچه ها مصنوعی برای تصفیه آب و غیره و ساخت این ابر پروژه‌ها میشود آینده این کشور را درست ساخت. کار بسیار خوبی است
Iran (Islamic Republic of)
بینام
۱۶:۳۸ ۰۷ دی ۱۴۰۲
بله درقبال زیر آب رفتن تمام شهر های ساحلی دریای خزر اعم از باکو، ساری، آستارا و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۸ ۰۶ دی ۱۴۰۲
واردات ماشین های برقی را با تعرفه صفر و حتی با یارانه آزاد کنید با این شرط که باطری خورشیدی روی پشت بام خانه ها جهت شارژ آنها وجود داشته باشد و این باعث می شود که:
- آلودگی هوا کاهش یابد
- مصرف بنزین کاهش یابد
- آنوقت چون برق را خود مردم تولید می کنند قدرش را بیشتر از وضعیت فعلی می دانند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۹ ۰۶ دی ۱۴۰۲
کار خوبی است هر چند که خیلی خیلی دیر انجام می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۹ ۰۶ دی ۱۴۰۲
باید برق به قیمت واقعی وصادراتی و تک نرخی به همه( خانگی و صنعتی و...) فروخته شود وسهم هر کس نقدا داده شود تا انگیزه درست مصرف کردن و صرفه جویی پدید آید واحتمالا برق زیاد هم داریم وبعد با ان قیمت اگر صرفه دارد برق خورشیدی تولید شود،خرید برق خورشیدی و فروش آن با قیمت بسیار ناچیز خیانت به بیت المال است،شاید هم امکان آن باشد که عده ای برق خود شبکه را غیر مستقیم به خودش بفروشند با قیمت چند برابر،قیمت دستوری در همه چیز اشتباه است و منجر به فساد واسراف عده ای و فقر عده ای دیگر میشود.
آخرین اخبار