صدور هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۰ استان/ کاهش دما و احتمال افت فشار گاز در برخی نقاط کشور

سازمان هواشناسی نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی و بارش برف و باران در ۱۰ استان کشور هشدار داد و از احتمال افت فشار گاز و قطعی برق بر اثر کاهش دما در این مناطق خبر داد.

بر اساس هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی کشور، تشدید فعالیت سامانه بارشی طی روز‌های جمعه و شنبه موجب بارش برف و باران، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط رعد و برق خواهد شد که در نواحی کوهستانی کولاک برف و احتمال بهمن نیز پیش‌بینی شده است.

استان‌های چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، شمال فارس، جنوب غرب آذربایجان غربی، جنوب و شرق لرستان، غرب و جنوب غرب اصفهان روز جمعه و نوار غربی آذربایجان غربی، غرب کردستان، ایلام، لرستان، شمال غرب چهارمحال و بختیاری، شمال و شرق خوزستان، غرب اصفهان و شمال کرمانشاه روز شنبه این شرایط جوی را تجربه خواهند کرد.

احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، احتمال مسدود شدن راه‌های ارتباطی روستایی در نواحی کوهستانی و مناطقی با اقلیم سرد، احتمال بهمن، احتمال آب‌گرفتگی معابر، کاهش نسبی دما و احتمال افت فشار گاز و قطعی برق در این مناطق پیش‌بینی شده است.

سازمان هواشناسی به آمادگی راهداری جهت برف‌روبی در گردنه‌ها و مناطق سردسیر، پرهیز از سفر‌های غیرضروری، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها، عدم قرارگیری در بستر مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، محدودیت در فعالیت‌های عمرانی، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌رو‌ها و صرفه‌جویی در مصرف حامل‌های انرژی توصیه کرده است.

سامانه دوم نیز افزایش گرادیان فشاری در سطح زمین اعلام شده که از روز پنج‌شنبه تا روز یک‌شنبه موجب وزش باد شدید و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک خواهد شد.

وزش باد نسبتا شدید و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش کیفیت هوا و کاهش شعاع دید، احتمال اختلال در رفت وآمد‌های شهری و ناوگان حمل و نقل، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال شکستن درختان فرسوده، سقوط تابلو‌های تبلیغاتی و احتمال آسیب به سازه‌های موقت و تیر‌های برق و بنر‌ها از مخاطرات این سامانه اعلام شده است.

اجتناب از حضور غیرضروری در فضای باز به ویژه برای افراد سالمند و بیماران تنفسی و قلبی، پرهیز ازفعالیت‌های کویرنوردی، احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه کاره و درختان کهن‌سال، استحکام نهال‌های تازه کشت شده با نصب قیم، خودداری از محلول‌پاشی و سم‌پاشی در مزارع، استحکام و ترمیم سقف و سازه‌های سالن‌های پرورشی و عایق بندی و محافظت از کندو‌ها از توصیه‌های سازمان هواشناسی در این شرایط جوی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۰۵ بهمن ۱۴۰۲
کاش بباره قبلاهمیشه به همدان هشدار میدادن هیچ کدوم اتفاق نیفتاد متاسفانه نه هوای سرد همیشگی نه برف نه...
United States of America
ناشناس
۰۹:۵۹ ۰۵ بهمن ۱۴۰۲
به جهنم که ثبت نمیکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۰۵ بهمن ۱۴۰۲
وزارت کشور پس از بررسی شرایط شهر تبریز بعد از یک بارش برف نرمال درسطح شهر، اقدام به برکناری و سلب مسولیت از مسولان شهرداریهای تبریز اقدام بنمایند، در شان یک کلانشهر بزرگ تبریز نیست که کل شهر 24 ساعت قفل باشه و مسولان شهرداریها درازکش و در خواب بمانند و هیچ آثاری از برف روبی و محلول پاشی و خدمات در شهر نباشه که منجر به تعطیلی خدمات دیگر ارکانهای ضروری چون اورژانس، پلیس، آتش نشانی، آب و برق و گاز بشوند.
Netherlands
ناشناس
۰۹:۴۱ ۰۵ بهمن ۱۴۰۲
در تبریز برای اولین بار در سال یک برف نرمال داشتیم ولی متاسفانه بعلت بی‌کفایتی و بیسوادی و بی مسولیتی تمام عیار مسولان شهرداریها شهر به کل قفل شد و هیچ اثر از خدمات و امدادی در کل سطح شهر نداشتیم و حتی اورژانس هم سرویس نمی‌داد بعلت راهبندان که یک مسیر 100 متری از پایگاه، قابل توجه وزارت کشور که به این معضلات کلانشهری همچو تبریز رسیدگی کنن چون شورا هم مثل خودشون هرچند سال پیروز انتخابات بلاتغییر هستن!!! و رجال و نخبه ای نداریم! جایگزین این عزیزان خوابالو باشن.
آخرین اخبار