معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده:

زنان تاثیرگذار و موفق کشور شناسایی و معرفی می‌شوند

خزعلی گفت: الگوسازی در حوزه خانواده و جوانی جمعیت در اولویت همه اقدامات است و به همین منظور زنان تاثیرگذار و موفق کشور شناسایی و معرفی می‌شوند.

انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده روز پنجشنبه در جمع فعالان و نخبگان حوزه زنان و خانواده استان یزد گفت: برای کمک به امر فرزند آوری و جوانی جمعیت، قوانین و آیین نامه‌هایی تصویب و اجرایی شده، اما علاوه بر کمک گرفتن از خیران باید الگوسازی نیز انجام شود.

وی ادامه داد: الگوسازی و اینکه فرهنگ و نگاه تغییر کند، اولین اولویتی است که باید در جوانی جمعیت و خانواده در دستور کار باشد که البته زمان بر است، بخشنامه‌ای نیست و باید به دست خود مردم صورت گیرد و مردم در این اقدام پیشگام هستند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: استفاده از توان زنان در شورا‌های مشورتی و اجرایی از تاکیدات مقام معظم رهبری است و ریاست محترم جمهوری نیز در کلان تصمیم گیری‌ها از مدیران خانم استفاده کردند و استان یزد نیز با همت استاندار نسبت به استفاده از توان بانوان فرهیخته اقدام شده و نگاه جامعه نیز باید در این زمینه تغییر کند.

خزعلی ادامه داد: در اولین سفر که به این استان آمدیم، آمار بیکاری بانوان ۳۱ درصد بود که الان به ۱۴ درصد تقلیل یافته و نشان از برنامه ریزی اصولی و منسجم است همچنین عموما مشاغل خانگی در دستور کار بوده و شغل‌های منعطف اجرایی شده تا خانواده هم صدمه نخورد.

وی افزود: در همه دولت‌ها شعار داده شد که زنان خانه دار بیمه می‌شوند، اما در دولت مردمی سیزدهم اجرایی شد و امسال نیز بودجه آن دیده شده و طرح از روستا‌ها آغاز می‌شود تا زنان روستایی دارای چهار فرزند به بالا بیمه شوند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: ترغیب به عدم ازدواج و عدم فرزند آوری از مشکات اساسی جامعه امروز است که باید رفع شود البته ممکن است زمان بر باشد، اما خود مردم نیز باید کمک کنند تا ارزش‌های اصیل ایرانی و اسلامی جایگزین ارزش‌های غربی شده و قوانین مرتبط با جوانی جمعیت به صورت اصولی اجرایی شود.

خزعلی ادامه داد:در مورد جلوگیری از سقط جنین نیز قوانین باید به گونه‌ای نوشته شود که ضمانت اجرایی داشته و از سوء استفاده جلوگیری شود و در زمینه فرزند خواندگی نیز طرحی تهیه شده و در کمیسیون مجلس است تا نسبت به بررسی و آسان سازی قوانین اقدام گردد.

وی افزود: در زمینه مشاورین و به خصوص مشاورین مدارس، از لحاظ کمی و کیفی مشکلات و کاستی‌هایی وجود دارد و سند مشاور خانواده که از سال ۱۳۹۲ به عنوان تکلیف معاونت زنان باید اجرایی می‌شد، اما در دستور کار قرار نگرفته بود، در این دولت به جریان افتاد و در دست اقدام است تا بر مشاوره‌ها نظارت شده و در مسیر درست قرار گیرند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در پاسخ به سئوالی در مورد گواهی نامه گرفتن بانوان که به نقل از وی در خبر‌ها عنوان شده بود، گفت: گواهینامه بانوان منع قانونی دارد و اگر نیاز به اصلاح باشد مسیر آن ارسال لایحه و طرح و پیگیری در مجلس است و اگر با منع شزعی برخورد کند نیز طبیعتا تصویب نخواهد شد.

خزعلی در مورد کمبود متخصص در امور پزشکی بانوان گفت:در زمینه کمبود نیرو‌های پزشکی زن در استان‌های مختلف با مشکل مواجه هستیم به خصوص در زمینه رادیولوژی و سونوگرافی به طور خاص، پزشک و پرستار کم داریم و لذا واجب کفایی است تا بانوان این حرفه را یاد بگیرند.

نبود امکانات خاص برای برای خانواده‌های چند فرزندی، نبود خودرو مناسب برای خانواده‌های خوش جمعیت، حمایت از هزینه‌های تحصیل خانواده‌های پرجمعیت، عدم واگذاری زمین به خانواده‌های قانون جوانی جمعیت یزد علی رغم اعلام قبلی، برخی از در خواست‌هایی بود که در این نشست مطرح شد.

انسیه خزعلی در سفر یکروزه به یزد ضمن شرکت در کنگره بانوان، یک مرکز بهداشتی را افتتاح می‌کند.

حجاب مانع مسوولیت بانوان نیست

رییس شورای سیاست گذاری دومین کنگره ملی بانوان تاثیرگذار کشور گفت: بانوان تحول آفرین هستند و بانوی مسلمان می‌تواند در حرفه خود بدرخشد و حجاب هرگر نافی مسوولیت این قشر نیست.

وی افزود: باید بانوان به این باور برسند که توانمندی‌های زیادی دارند و بخش بزرگی از این جامعه هستند ولی آنگونه که باید شناخته نشده‌اند.

وی ادامه داد: همه ما وظیفه داریم زنان تاثیر گذار را شناسایی کرده و از همه بانوانی که در محیط های مختلف تاثیر گذار هستند تجلیل و حمایت کنیم تا دیده شوند و بتوانند به عنوان الگو در جامعه معرفی و تاثیر گذاری بیشتری داشته باشند.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: خود بانوان، خانواده‌ها، مردان، حاکمان و مدیران به عنوان مراحلی است که باید این توانمندی را باور داشته باشند و این فرهنگ در جامعه عوض شود که بانوان هم توانایی دارند و می توانند صاحب نظر و اثر گذار باشند.

خزعلی افزود: زن با عفاف و با حجاب می‌تواند در جامعه حضور جدی داشته باشد و این نگاه را امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب نیز دارند و وظیفه داریم زنان مدیر برتر را نیز شناسایی کنیم و با برگزاری دوره‌های بین المللی جهت معرفی به دیگر نقاط جهان نیز اقدام کنیم.

وی ادامه داد: قطعا با انتخابی که در این رویداد انجام می‌شود گلایه هایی هم خواهد بود و نقیصه هایی نیز وجود دارد اما باید رفع شود و قصد ما فقط انتخاب نیست بلکه ایجاد خط مشی برای رسیدن به الگو است لذا برای شناسایی بانوان توانمند و رسیدن به قله توسط آنها باید زمینه را فراهم کنیم تا زنان برای رشد جامعه و به خصوص دختران الگو سازی کنند.

رییس شورای سیاست گذاری دومین کنگره ملی بانوان تاثیرگذار کشور گفت: در این رویداد و در همه استان‌ها از هر رشته یک نفر و جمعا هشت نفر از هر استان انتخاب می‌شوند و در سطح ملی نیز هشت نفر به عنوان بانوی تاثیر گذار ملی انتخاب خواهند شد و در ادامه نیز شاخه‌های عمومی مثل خانواده، فرزند پروری، ایثار و شهادت نیز دیده شده و مستند و کتاب از این بانوان منتخب تهیه خواهد شد.

خزعلی اظهار کرد: خانواده اثر گذار نیز در ادامه انتخاب می شود و هر سال به تعدادی از خانواده‌ها نشان نمونه و تاثیر گذار اهدا می‌شود تا نسبت به معرفی الگوهای موفق به قشر جوان جامعه اقدام شود.

دبیر کمیته علمی کنگره ملی بانوان تاثیر گذار نیز دراین نشست گفت: در این کنگره از همه مناطق کشور حضور داشته تا ۸ بانوی تاثیرگذار ملی انتخاب شوند و سپس در رویداد بین المللی بانوان تاثیر گذار حضور پیدا می‌کنند و امیدواریم از ایران نیز بانوان تاثیر گذار جهانی انتخاب شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار