رییس ستاد انتخابات استان کرمانشاه به تشریح جزییات نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در استان پرداخت.

علی شعبانی رییس ستاد انتخابات استان کرمانشاه در نشست خبری امروز (۱۴ اسفند) با اشاره به جنگ تمام عیار دشمن برای کمرنگ کردن حضور مردم در انتخابات این دوره مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، گفت : جنگ امروز دشمن علیه نظام و ملت، جنگ رسانه‌ای است و دشمن هیچ ابزاری بجز رسانه ندارد و با دروغ پردازی و القای ناامیدی و... سعی در اختلال در مسیر رشد و پیشرفت و توسعه کشور دارد.

وی افزود: دشمنان با همه قدرت رسانه‌ای خود در تلاشند که به مردم ایران القاء کنند مسیر حرکت آن‌ها به شکست منجر می‌شود و نمی‌توانند به قله پیشرفت برسند و از تمام توان و خلاقیت و قدرت خود در این مسیر استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه در چنین نبردی رسانه‌ها باید بیش از همه پای کار بیایند، افزود: خوشبختانه حضور به موقع رسانه‌ها در انتخابات اخیر و تلاش گسترده آن‌ها برای اطلاع رسانی درست و به موقع منجر شد تا نقشه دشمنان به نتیجه دلخواه نرسد.

وی افزود: خواسته و انتظار ما از رسانه‌ها این است که حقایق را منعکس کنند و پیشرفت‌ها و واقعیت‌ها و پشت پرده واقعی مشکلات امروز کشور را برای مردم بصورت شفاف بیان کنند.

شعبانی به ناکامی دشمنان در این دوره انتخابات اشاره و تصریح کرد: دشمنان با تمام قدرت رسانه‌ای و دروغ پردازی و القای ناامیدی و شایعه پراکنی به میدان آمدند و دم از مشارکت پنج تا هفت درصدی می‌زنند که به یاری خداوند و همت ملت ایران باز هم ناکام مانند و مردم با مشارکت خوب خود این بار هم دشمنان این آب و خاک را ناامید کردند.

رییس ستاد انتخابات استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به شروع فرآیند انتخابات از خرداد ماه امسال گفت: این دوره انتخابات متمایز از دوره‌های گذشته بود، چرا که قانون جدید انتخابات برای اولین بار درروند برگزاری انتخابات اجرایی شد و ما مراحلی مانند «پیش ثبت نام» را در این دوره داشتیم و قانون شفافیت مالی و بحث‌های تبلیغاتی و... هم اضافه شده و فضایی جدید را رقم زده بود.

وی با اشاره به فضای پرشور و گرم انتخاباتی در استان گفت: نتایج انتخابات این دوره هم نشان داد که مردم بازی گردان اصلی انتخابات هستند و هیچ وقت هیچکس نمی‌تواند نتایج انتخابات را مهندسی کند و این مردم هستند که تعیین می‌کنند چه کسی را راهی مجلس کنند.

شعبانی با بیان اینکه قرار است آمار دقیق مشارکت مردم استان و کشور در این دوره توسط وزارت کشور نهایی شود، گفت: در این زمینه مشکلی که وجود دارد این است که واجدین شرایط بر اساس آماری که ثبت احوال اعلام کرده محاسبه شده، درحالیکه این جمعیت در استان و کشور به دلایلی از جمله مهاجرت وجود ندارد. بطور مثال تنها در یک شهرستان ما در حال حاضر کل جمعیتی که در شهرستان حاضر هستند و خدمات دریافت می‌کنند و اسامی آن‌ها در سامانه «سیب» هم ثبت شده ۵۷ هزار نفر است، درحالیکه واجدین شرایط این شهرستان بر اساس آمار ثبت احوال ۵۳ هزار نفر اعلام شده و این یعنی تنها چهار هزار نفر جمعیت زیر ۱۸ سال در این شهرستان وجود دارد که شدنی نیست؛ بنابراین قرار است آمار جمعیت حاضر در کشور و استان بطور دقیق از طریق سامانه‌های خدمات رسانی و ... مشخص شده تا بر اساس آن میزان مشارکت محاسبه شود.

وی افزود: بر اساس آمار ثبت احوال تعداد واجدین شرایط استان حدود یک میلیون و ۶۴۱ هزار نفر است که از این تعداد ۸۳۰ هزار نفر مردم و ۸۱۱ هزار نفر زن هستند. بر اساس این آمار تعداد رای اولی‌های استان هم حدود ۷۵ هزار نفر است.

رییس ستاد انتخابات استان کرمانشاه گفت: این تعداد واجدین شرایط در حالیست که در دوره قبل تعداد واجدین شرایط استان حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بوده و این افزایش ۱۴۰ هزار نفری واجدین شرایط طی چهار سال اصلا شدنی نیست، بنابراین قرار است وزارت کشور تعداد دقیق افراد واجد شرایطی که در استان‌های مختلف و در کشور هستند را بررسی و اعلام کند و بر اساس آن می‌توان میزان مشارکت دقیق مردم در انتخابات را حساب کرد که بیشتر از آمار‌هایی است که با همین واجدین شرایط داریم.

شعبانی در تشریح جزییات نتایج این دوره انتخابات در استان، گفت: در این دوره ۲۰۸ داوطلب در سطح استان با یکدیگر به رقابت پرداختند و تا به امروز شش منتخب استان مشخص شده اند.

وی در تشریح نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی به تفکیک حوزه‌های انتخابیه نیز گفت: در حوزه انتخابیه سنقر و کلیایی تعداد واجدین شرایط بر اساس آمار ثبت احوال (بدون محاسبه مهاجرت و...) ۷۷ هزار و ۳۳۹ نفر، تعداد آرای ماخوذه ۴۵ هزار و ۲۳۳ رای و تعداد آرای صحیح ۴۳ هزار و ۴۰۶ رای بوده که با این احتساب میزان مشارکت در این حوزه ۵۸.۷۵ درصد است.

وی افزود: در این حوزه انتخابیه «سیدجواد حسینی کیا» با کسب ۱۱ هزار و ۱۲ رای، معادل ۲۵.۳۷ درصد آرای صحیح به عنوان منتخب مردم شناخته شد.

شعبانی تصریح کرد: در حوزه انتخابیه کنگاور، صحنه و هرسین، تعداد واجدین شرایط بر اساس آمار ثبت احوال ۲۰۴ هزار و ۸۰۶ نفر، تعداد آرای ماخوذه ۱۰۱ هزار و ۲۲۲ رای و تعداد آرای صحیح ۹۵ هزار و ۴۸۱ رای است که میزان مشارکت را ۴۹.۴۲ درصد نشان می‌هد.

وی افزود: در این حوزه انتخابیه هم «وحید احمدی» با کسب ۳۲ هزار و ۵۷۶ رای معادل ۳۴.۱۱ درصد آرای صحیح به عنوان منتخب مردم این حوزه انتخابیه شناخت شد.

شعبانی ادامه داد: در حوزه انتخابیه پاوه، روانسر، جوانرود و ثلاث باباجانی هم تعداد واجدین شرایط بر اساس آمار ثبت احوال ۱۵۷ هزار و ۳۵ نفر، تعداد آرای ماخوذه ۶۷ هزار و ۲۹۷ رای و تعداد آرای صحیح ۵۷ هزار و ۷۵۴ رای بود که میزان مشارکت در این حوزه را ۳۸.۴۴ نشان می‌دهد.

شعبانی گفت: منتخب مردم این حوزه هم «رستگار یوسفی» با کسب ۲۵ هزار و ۷۷۱ رای معادل ۴۴.۶۲ درصد آرای صحیح شناخته شد.

وی افزود: در حوزه انتخابیه اسلام آبادغرب و دالاهو هم تعداد واجدین شرایط بر اساس آمار ثبت احوال ۱۶۱ هزار و ۸۱۶ نفر، تعداد آرای ماخوذه ۷۵ هزار و ۹۶۳ رای و تعداد آرای صحیح ۷۱ هزار و ۵۱۳ رای است که میزان مشارکت را ۴۶.۹۴ درصد نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: منتخب مردم این حوزه هم «مجتبی بخشی پور» با ۳۰ هزار و ۵۳۷ رای معادل ۴۲.۰۷ آرای صحیح شناخته شد.

شعبانی افزود: در حوزه انتخابیه قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب هم تعداد واجدین شرایط بر اساس آمار ثبت احوال ۱۴۶ هزار و ۸۱۷ نفر، تعداد آرای ماخوذه ۷۶ هزار و ۳۶۴ رای و تعداد آرای صحیح ۷۲ هزار و ۳۶۷ رای است که میزان مشارکت را حدود ۵۲.۰۱ درصد نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: در این حوزه انتخابیه هم «فتح الله حسینی» با ۳۸ هزار و ۴۳۴ رای معادل ۵۳.۱ آرای صحیح به عنوان منتخب مردم این حوزه شناخته شد.

رییس ستاد انتخابات استان اظهار کرد: در حوزه انتخابیه کرمانشاه هم تعداد واجدین شرایط بر اساس آمار ثبت احوال ۸۷۵ هزار و ۶۰۸ نفر بوده که ۲۷۷ هزار و ۳۷۳ رای اخذ شده و از این تعداد ۲۴۳ هزار و ۷۴۵ رای صحیح بوده است و بر این اساس میزان مشارکت ۳۱.۶۷ درصد می‌باشد.

وی افزود: در این حوزه انتخابیه تنها وضعیت یک منتخب تعیین تکلیف شده و «محمد رشیدی» با کسب ۶۱ هزار و ۵۸ رای معادل ۲۵.۰۵ درصد آرای صحیح به عنوان اولین منتخب این حوزه شناخته شد و تعیین تکلیف دو منتخب دیگر به دور دوم انتخابات موکول شد.

شعبانی خاطرنشان کرد: «عبدالرضا مصری» با ۴۷ هزار و ۶۷۱ رای معادل ۱۹.۵۶ درصد آرا، «فضل الله رنجبر» با ۳۴ هزار و ۱۳۸ رای معادل ۱۴.۰۱ درصد آرا، «جهانبخش امینی» با ۳۱ هزار و ۷۸۲ رای معادل ۱۳.۴ درصد و «ابراهیم رحیمی زنگنه» با ۲۹ هزار و ۹۸۶ رای معادل ۱۲.۳ درصد آرا به دور دوم انتخابات راه یافتند که به احتمال زیاد در اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، اما هنوز زمان دقیق برگزاری آن مشخص نشده است.

شعبانی خاطرنشان کرد: با مشخص شدن نتیجه انتخابات داوطلبان معترض دو روز برای اعتراض فرصت دارند که امروز (۱۴ اسفند) روز پایانی این مهلت است و پس از آن هیات اجرایی و هیات نظارت هفت روز برای رسیدگی به این اعتراضات فرصت دارند.

وی با بیان اینکه انتخابات در امنیت و سلامت کامل برگزار شد، گفت: حتی اگریک رای خوانده نشده باشد و نتایج در پی اعتراض داوطلبان حتی به اندازه یک رای تغییر کند، آن را اعلام می‌کنیم.

شعبانی گریزی هم به انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان زد و افزود: در این انتخابات در استان ۶۴۳ هزار و ۴۵۲ رای ماخوذه داشته ایم که از این تعداد ۴۲۶ و ۳۷۷ رای صحیح، ۲۰۸ هزار و ۸۳۰ رای باطله ماخوذه و مابقی آرای باطله غیرماخوذه بود.

وی افزود: در این انتخابات آیت الله مصطفی علما با کسب ۲۰۶ هزار و ۸۴ رای و آیت الله امان نریمانی با ۱۹۶ هزار و ۶۵۳ رای به عنوان دو منتخب استان در انتخابات مجلس خبرگان شناخته شدند .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.