فارس به استقبال یادروز سعدی می‌رود

روز اول اردیبهشت ماه، روز آغاز نگارش کتاب گلستان، توسط مرکز سعدی‌شناسی ایران، روز سعدی نامیده شده است.

نخستین روز اردیبهشت ماه از سوی نهاد‌های فرهنگی داخلی و خارجی به عنوان روز سعدی نامگذاری شده و هر ساله در در استان فارس ویژه برنامه‌های هنری، فرهنگی و علمی به مدت یک هفته اجرایی می‌شود.

امسال برخلاف سال‌های گذشته بخش بین‌الملل هفته نکوداشت سعدی با همکاری رایزنان فرهنگی و سفارتخانه‌ها فعال شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس هم در راستای برگزاری نکوداشت یادروز سعدی، با خبرنگاران به گفتگو نشست.

حکمت‌های سعدی همچنان مایه مباهات و افتخار است 

حمیدرضا قانعی که معتقد است هفته فرهنگی و هنری سعدی شیرازی یکی از مهمترین رویداد‌های هنری فارس محسوب می‌شود، گفت: همچنان که زمان می‌گذرد از جنبه‌های مختلف اندیشه‌ها، پند‌ها و حکمت‌های سعدی مایه مباهات و افتخار نسل‌های گذشته است.

او با تصریح بر این نکته که تلاش شده امسال در برگزاری این مراسم گستره فعالیت‌ها را از فارس خارج و به سمت بخش بین‌الملل از جمله رایزنان و سفارتخانه‌ها ببریم، عنوان کرد: میهمانی از کشور ترکیه داریم و بخش علمی امسال هم با حضور سعدی پژوهان برجسته بسیار پربار‌تر از سال‌های پیشین خواهد بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: تلاش شده تا عمده برنامه‌ها را با همکاری موسسات هنری و موسیقی پیش ببریم.

قانعی به برگزاری شورای پاسداست زبان و ادبیات فارسی به ریاست استاندار فارس طی دو ماه گذشته در شیراز هم اشاره و عنوان کرد: قصدمان بهره‌مندی بیشتر مردم از زبان فارسی بیش از پیش است.

او با تاکید بر این موضوع که جایگاه زبان در حوزه تمدنی ما مقوله‌ای بسیار مهم است، ابراز امیدواری کرد که استان فارس سر دمدار و پیشقراول احیای زبان فارسی در کشور باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اعلام این نکته که رویداد نکوداشت یادروز سعدی امسال به صورت عمومی برگزار نمی‌شود، گفت: سه سفارت چین، هندوستان و عراق نیز در بخش بین‌الملل یادروز سعدی به اجرای برنامه می‌پردازند.

قانعی از انتشار مجله سعدی شناسی همچون سال گذشته هم خبر داد.

غلامرضا خوش اقبال، معاون اداره کل ارشاد و فرهنگ اسلامی فارس نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه ما امروز به زبان سعدی با یکدیگر گفتگو می‌کنیم، به تشریح ویژه برنامه‌های امسال یادروز سعدی در استان و بخش بین‌الملل پرداخت.

او افزود: با هماهنگی رایزنان فرهنگی کشور در حال تلاش برای معرفی نگاه و اندیشه سعدی به دیگر کشور‌ها هستیم.

به گفته خوش‌اقبال، با همکاری بنیاد سعدی شناسی آیین یادروز سعدی شامگاه جمعه ۳۱ فروردین‌ماه ساعت ۱۹ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و یک سعدی پژوه از ترکیه برگزار خواهد شد.

او اضافه کرد: یکم اردیبهشت ماه به صورت رسمی هفته نکوداشت سعدی با گلباران آرامگاه این شاعر والامقام و نشست علمی آغاز می‌شود.

بررسی اندیشه‌های سعدی در برخی سفارتخانه‌های مستقر در تهران 

معاون اداره کل ارشاد و فرهنگ اسلامی فارس، برپایی محفل انس خوشنویسی را از دیگر برنامه‌های این هفته ذکر و خاطرنشان کرد: سوم اردیبهشت‌ماه به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی ویژه برنامه سعدی در اقلیم چین با سخنرانی امیرجلالی، چهارم اردیبشهت‌ماه نیز ویژه برنامه سعدی و نسخه‌های سعدی در هندوستان و پنجم اردیبهشت‌ماه هم ویژه برنامه سعدی و نظامیه بغداد به میزبانی سفارت عراق در تهران برگزار می‌شود.

خوش‌اقبال اعلام کرد: ششم اردیبهشت‌ماه، آیین اختتامیه هفته سعدی به میزبانی انجمن مفاخر ایران با ویژه برنامه تجلیل از سعدی پژوهان ایرانی برگزار خواهد شد.

او اضافه کرد: کانون پرورش فکری کودک و نوجوان فارس نیز امسال چند پویش با موضوع سعدی در دستور کار قرار داده است. یک گروه نمایش عروسکی هم به مدت سه روز در آرامگاه سعدی ویژه کودکان و نوجوانان به اجرای نمایش می‌پردازد.

معاون اداره کل ارشاد و فرهنگ اسلامی فارس همچنین آذین خیابان سعدی توسط شهرداری شیراز، تجلیل و تقدیر از سعدی پژوهان و حمایت از پایان‌های مرتبط با سعدی را از دیگر برنامه‌های امسال هفته یادروز سعدی اعلام کرد.

اجرای سالار عقیلی در آیین یادروز سعدی

خوش‌اقبال همچنین از اجرای سالار عقیلی در آیین رسمی نکوداشت هفته سعدی سخن گفت.

او در خاتمه سخنانش به اعلام سه فراخون تهیه کالا‌های فرهنگی با موضوع سعدی، جشنواره عروسکی در خصوص داستان‌های گلستان و بوستان سعدی و جشنواره نقاشی کودک و نوجوان با موضوع سعدی و آثار سعدی برای سال آینده خبر داد.

رونمایی از بیست و هفتمین پوستر یادروز سعدی خاتمه بخش نشست خبری هفته یادروز سعدی بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار