دبیر ستاد توسعه فناوری های نانو و میکرو گفت: صادرات محصولات نانویی تولید داخل رو به افزایش بوده و در سال گذشته، ۱۴۵ میلیون دلار از این محصولات به ۴۹ کشور صادر شده است.

عماد احمدوند دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی نانو و میکرو گفت: در دو دهه گذشته، فناوری نانو از یک مفهوم ناشناخته به پدیده‌ای تبدیل شده که اثرات اقتصادی قابل توجهی را به همراه داشته است. افزایش تعداد مقالات علمی و پژوهش‌های دانشگاهی در حوزه نانو داشته ایم و  در کنار رشد تحقیقات، شاهد رشد چشمگیر محصولات و شرکت‌های فعال در این حوزه نیز بوده‌ایم، به‌طوری که اکنون بیش از ۱۶۰۰ محصول نانویی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تولید می‌شود.

او افزود: صنعت نانو در کشور سالانه به طور قابل توجهی گسترش یاقته و حجم بازار محصولات نانویی داخلی در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۱۰۰ درصدی داشته است. شرکت‌های ما اکنون بالاتر از بازار داخلی عمل می‌کنند. با وجود محدودیت‌ها، صادرات محصولات نانویی تولید داخل نیز رو به افزایش است و در سال گذشته، ۱۴۵ میلیون دلار از این محصولات به ۴۹ کشور صادر شده است.

احمدوند ادامه داد: فناوری نانو با تمرکز بر حوزه‌های اقتصادی و صادراتی در مسیر توسعه قرار گرفته و اثرگذاری محصولات نانویی فراتر از ارزش اقتصادی آنها در بازار است. استراتژی ما در توسعه اکوسیستم نانو، تاکید بر افزایش نقش اقتصادی و صادراتی این فناوری است.

رضا بخشی آنی معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در ادامه بیان کرد: ستاد نانو مثل گذشته پیشتاز و الگوی بقیه ستادهای فناوری است. امروز کلیت اکوسیستم از این دستاوردها استفاده می‌کند.

او گفت: در دوره جدید معاون علمی دکتر افشین از روز اول بر تقویت ستادها تاکید داشتند و صندوق نانو بالای ۵۰ میلیارد تومان مطالبات مالی داشت که تسویه شده و بخش زیادی از بقیه ستادها هم تسویه شده است. ۶ ماه اول به دلیل تغییرات تعهدات پرداخت نشد و در ۶ ماه دوم ان‌شاءالله تسویه می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.