مدیرکل امور عشایر فارس با اشاره به وجود ۴۰ هزار خانوار عشایر در استان، مشارکت عشایر در طرح سرشماری کشاورزی را مکمل سرشماری ثبتی مبنا خانوار‌های عشایری دانست.

عبدالحمید کریمی با اشاره برگزاری طرح سرشماری کشاورزی که ویژه جامعه عشایر نیز برگزار می‌شود، گفت: عشایر کوچنده با سه ویژگی ساختار ایلی، اتکای معاش به دامداری و شیوه معیشت مبتنی بر کوچ، قابل شناسایی از سایر اشکال و انواع زندگی عشایری است. 

او افزود: در سرشماری نفوس عشایر کوچنده که اولین بار در کشور و به صورت ثبتی مبنا از سال ۱۳۹۷ اجرا شد، اطلاعات خانوار‌های عشایری آماربرداری شد، اما فعالیت‌های اقتصادی و معیشتی آنها مشتمل بر دامداری، زراعت و باغداری جهت لحاظ در برنامه‌ریزی سایر دستگاه‌های اجرایی جهت تامین خدمات، نیاز به ثبت اطلاعات دارد که در سرشماری کشاورزی، پیش‌بینی شده است.

کریمی تصریح کرد: تاکنون اقدامات سیستماتیک متعددی توسط معاونت آمار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و فرمانداری شهرستان‌های استان و اداره‌کل امور عشایر جهت ثبت اطلاعات عشایر پیش‌بینی و در حال اجرا است.

مدیرکل امور عشایر فارس اظهار کرد: از جمله اقدامات، سیاستگذاری و هماهنگی صورت گرفته در این راستا می‌توان به حضور ناظر مرکز آمار ایران در استان فارس و معاون فنی و اجرایی ستاد سرشماری معاونت آمار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در جلسه شورای اداری روسای ادارات امور عشایر استان، برنامه ریزی و برگزاری جلسات شورای اداری عشایری شهرستان‌ها به ریاست فرمانداری‌ها و اطلاع‌رسانی گسترده از طریق فضای حقیقی و مجازی و شورا‌های اسلامی، معتمدین، ارکان و سرگروه‌های شرکت‌های تعاونی عشایری استان، ارسال پیامک اشاره کرد و انتظار می‌رود عشایر کوچنده به این مهم توجه کرده و مشارکت کاملی را در سرشماری با مامورین سرشماری به عمل آورند. 

او همچنین گفت: جامعه حدودا ۴۰ هزار خانواری عشایر استان فارس با داشتن دو خصیصه کوچندگی و پراکندگی که عمدتا در مناطق فاقد کد آبادی در پهنه سرزمینی استان فارس حضور دارند، ضروری است جهت پوشش آماری این جامعه در بازه زمانی باقیمانده از سرشماری کشاورزی و با توجه به تحت تاثیر قرار گرفتن تقویم زمانی کوچ پاییزه عشایر ناشی از تغییر اقلیم و جابه‌جایی فصل‌ها و استفاده عشایر از پس‌چر مزارع کشاورزی در مناطق ییلاقی، مدیریت زمان موثری در جهت ثبت اطلاعات بهره‌برداران عشایری صورت پذیرد یا در صورت امکان، مامورین سرشماری ویژه عشایری، جهت پوشش کامل این جامعه صورت پذیرد.

کریمی یادآور شد: سرشماری کشاورزی با حکم ریاست جمهور از تاریخ ۱۲ آبان تا ۲۶ آذر و به مدت ۴۵ روز در حال اجراست که نیاز است جامعه عشایری استان فارس نیز در اجرای این طرح همکاری و مشارکت داشته باشند.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.