به گفته معاون آموزشی وزارت بهداشت اختصاص بودجه ۳۷ همتی برای فراهم شدن زیرساخت های افزایش ظرفیت پزشکی ضروری است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی‌مقدم - سیدجلیل حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست خبری فجر سلامت گفت: «ظرفیت پزشکی در سال های گذشته به ۸۰۰۰ نفر و تقریبا دو برابر افزایش داشته است. افزایش ظرفیت زیاد منجر به کلاس های پرازدحام، خستگی استادان و دانشجویان و شلوغی خوابگاه های دانشجویی شده است. افزایش ظرفیت را در سال جاری و سال آینده به دلیل مصوبه انجام خواهیم داد.»

سید جلیل حسینی تاکید کرد: «پیش‌بینی زیرساخت حدود ۱۵ همت و پیش‌بینی دستگاه های آموزشی حدود ۸ همت است و به طور کلی ۳۷ همت برای این افزایش ظرفیت در نظر گرفته شده است. برای افزایش ظرفیت در سال جاری حدود ۱/۳ همت در نظر گرفته شده بود که این بودجه باید به ۳۷ همت افزایش پیدا کند.»

 معاون آموزشی وزارت بهداشت توضیح داد: «شلوغی خوابگاه باعث آسیب روانی به دانشجویان در آینده خواهد شد. اگر بودجه لازم در این خصوص در نظر گرفته نشود،‌ احتمال توقف پذیرش برای سال ۱۴۰۴ وجود خواهد داشت.»

سیدجلیل حسینی بیان کرد: «کیفیت آموزش به دلیل شلوغی کلاس های ناشی از افزایش بی مورد پذیرش پزشکی تحت تاثیر منفی قرار خواهد گرفت. در سال جاری ظرفیت پزشکی به حدود ۱۴ هزار نفر رسیده و پیش بینی ما برای سال این است که آینده میزان پذیرش به حدود ۱۶ هزار نفر خواهد رسید. در دندان پزشکی در بدو‌ شروع ۱۷۰۰ دانشجو پذیرش شده اند و پیش‌بینی شده برای سال آینده به بیش از ۳۰۰۰ نفر برسند. در زمینه ارائه مقالات در حوزه هوش مصنوعی جایگاه خوبی داریم؛ اما از نظر تجهیزات پزشکی وضعیت مناسبی نداریم.»

سیدجلیل حسینی اضافه کرد: «اکنون برای ادامه تحصیل در ۶ رشته پزشکی به دستیاری از جمله بیهوشی با انجمن های مختلف در حال مشورت هستیم. مردم گول پیامک های قبولی در رشته پزشکی بدون برگزاری کنکور را نخورند. هیچ کدام مورد تایید نبوده و فقط کلاهبرداران سود کلانی از این موضوع می برند.»

معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: «حجم زیاد بیماران و عدم استقبال دستیاران سبب شده تا کارها بر دوش رزیدنت ها بیفتد. بر اساس قوانین و ضوابط رفتار استادان با رزیدنت ها نیز بررسی می شود. رفتار بین استادان با دانشجویان باید کاملا اداری باشد. اکنون ۱۵۲۵ دانشجوی تخصصی در رشته دندان پزشکی داریم. بیش از ۵۰۰۰ یونیت دندان پزشکی و عضو هیئت علمی با افزایش ظرفیت پذیرش ها کم داریم.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
دلسوز
۱۶:۲۳ ۲۱ بهمن ۱۴۰۳
دوستانی که میگین افزایش ظرفیت اتفاق بیفته، از شرایط اموزش پزشکی خبر دارین؟ میدونین به ازای افزایش هر دانشجو باید چند تخت اضافه بشه و چقدر تجهیزات تامین بشه؟ اول باید اینها تامین بشه. بعد افزایش بدن. ساخت بیمارستان جدید چندین سال زمان میبره پس اول بسازنش بعد ظرفیتو بکشن بالا. راستی الان کلی پزشک داریم که کار طبابت نمیکنن. چرا اونا رو بر نمیگردونن تا سریعتر مشکل کمبود پزشک حل بشه؟ برای رفع مشکل کمبود، راهکار سریعتر، ارزون تر و پربازده تری هست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۷ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
چرا بی عدالتی کنکوری های ۱۴۰۴ چرا باید پس از این همه تلاش دو مرحله کنکور و دو پایه امتحان نهایی شاهد بی عدالتی باشند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۹ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
یک موقعی از اینکه جوانان ایرانی در همه سطوح پزشکی، سر آمد پزشکان خارجی هستند و همه جای ایران، خدمت به مردم ایران می کنند، لذت می بردم و کیف می کردم، والان می بینم، پزشکان انسان های گرفتار مریضی بعضاً لا علاج، می دوشند آنهم بی رحمانه، الآن پشیمان هستم و ای کاش نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، پزشک از هند و پاکستان و بنگلادش و.... بیاورد و بساط این کاسبان جمع آوری می کرد واینقدر ملت ایران رو چپاول نمی کردند، شاید مزد و حق جراحی و طبابت و.... حقیقتا کم باشه ولی ملت فقیر و مستمند از کجا باید بیاورند و هزینه‌های گزاف درمان پرداخت کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۷ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
زیرساخت های رشته های بدون طرفدار و یا کم را میتوانید به رشته پزشکی بدهید و جایگزین کنید .نیازی نیست ظرفیت های خالی و کلاسهای خلوت رشته های کم طرفدار را حفظ کرده و در کنار آن ۳۵ همت پول خرج زیرساخت جدید مثل خوابگاه و غیره کنید .با این بهانه های بچگانه نباید قانون ضد انحصار افزایش ظرفیت پزشکی بر زمین بماند و اجرا نشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
دولت ناتوان