به گفته دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای کردستان، طلاق صوری برای دریافت وام ازدواج باعث شده تا پشت نوبتی‌های این تسهیلات در کردستان افزایش یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریسا بهرامی - بعد از ازدواج‌های صوری مجرد‌ها برای دریافت وام ازدواج این بار نوبت به متاهلان رسیده تا با طلاق صوری و ازدواج مجدد، بتوانند از وام قرض الحسنه  ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومانی استفاده کنند.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کردستان با بیان اینکه بخش عمده‌ای از موانعی که جوانان موفق به دریافت تسهیلات ازدواج نمی‌شوند به ترویج برخی بداخلاقی‌ها در سطح جامعه برمی‌گردد، گفت:  مورد داشته‌ایم که فردی ۸ صبح اقدام به طلاق کرده و ۱۱ صبح با ازدواج مجدد ازدواج کرده است تا بتواند از این تسهیلات استفاده کند.

اسماعیل حیدری افزود: این مسئله خلاء قانونی دارد و در نشست اخیر با دستگاه‌های نظارتی استان مقرر شد تا این موضوع  بررسی شود.

وی یادآور شد: اگر آمار طلاق‌های صوری از صف دریافت تسهیلات ازدواج، حذف شود قطعاً هیچ جوانی پشت نوبت دریافت تسهیلات ازدواج نخواهد ماند.

به گفته حیدری این موضوع در دستگاه قضا، جرم انگاری نشده است.

در کنار طلاق صوری، موضوع خرید و فروش وام ازدواج در بازار هم مساله‌ای است که باعث شده تا روند پرداخت تسهیلات به متقاضیان واقعی به مشکل برخورد.

وام ازدواجی که تا همین اواخر بر سر اخذ سلیقه‌ای تضامین آن و مدت انتظار بالای دریافتش بین متقاضیان و شعب بانکی کشمکش بود و همچنان نیز مسیرش کاملا هموار نشده است، این روز‌ها متناسب با رقم آن،   تا حدود ۵۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد و چیزی در حدود ۷۰ تا ۹۰ میلیون تومان دست عروس و دامادی را می‌گیرد که وامشان را می‌فروشند.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کردستان عقیده دارد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت یکی از قوانین خوب و فراجناحی است که حدود ۲۳ نهاد و وزارتخانه درگیر آن هستند که سیستم بانکی نیز یکی از آنهاست.

حیدری ادامه می‌دهد: اعتبار تخصیصی برای تسهیلات قرض الحسنه در زمینه‌های ازدواج فرزندآوری و دیگر موارد از جمله جز ۲ و ۳ و مشاغل خانگی از محل منابع پس انداز قرض الحسنه بانک‌هاست که امسال ۱۰۰  درصد شده است در حالی که سال گذشته ۵۰ درصد بود.

وی با بیان اینکه دو مرحله پرداخت تسهیلات ازدواج را داریم که در مرحله اول از ثبت نام در سامانه و ورود به لیست انتظار و مرحله دوم از خود شعبه شروع می‌شود و افزود: ضمانت شرایطی دارد که از عهده برخی صنوف خارج است.

حیدری یک سوزن هم به سیستم بانکی زد و ادامه داد: بخشی از مشکلات حوزه خرید و فروش وام ازدواج به عملکرد خود  سیستم بانکی برمی‌گردد که ممکن است برخی از شعب به دلیل سخت‌گیری در ضامن و ضمانت باعث شوند تا فرد متقاضی، اقدام به فروش وام خود کند.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کردستان اظهار کرد: سال گذشته ۲۲ هزار نفر در سامانه تسهیلات ازدواج استان ثبت نام کردند که ۱۸ هزار نفر یعنی حدود ۸۱ درصد موفق به دریافت تسهیلات خود شدند و چیزی حدود چهار هزار نفر در پایان سال پشت نوبت دریافت وام بودند.

حیدری با بیان اینکه امسال مجموع ثبت نامی‌ها ۲۷ هزار و ۲۴۷ نفر است که ۱۵ هزار و ۸۲۳ نفر معادل ۶۰ درصد موفق به دریافت تسهیلات خود شده‌اند، گفت:  ۱۱ هزار و ۴۲۳ نفر در لیست انتظار  و پشت نوبت دریافت وام هستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.