محققان چندین مؤسسه آکادمی علوم روسیه یک مطالعه تجربی در مورد تأثیر اشعه ماوراء بنفش بر فعال شدن (تحریک) ذرات غبار مانند سطح ماه انجام دادند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فراهانی - دفتر مطبوعاتی وزارت آموزش و علوم روسیه توضیح می‌دهد که نتایج مطالعات ثابت کرده است که اشعه ماوراء بنفش فرآیند فعال شدن ذرات گرد و غبار را افزایش می‌دهد.

بر اساس گزارش این دفتر نشان داده شده است که اشعه ماوراء بنفش آستانه فعال سازی ذرات گرد و غبار را بین ۱.۵ تا ۳ برابر بسته به ماده آنها کاهش می‌دهد.

این دفتر خاطرنشان می‌کند که مطالعه دینامیک ذرات غبار برای درک فرآیند‌های روی سطح ماه و سایر اجرام کیهانی که جو ندارند بسیار مهم است. پدیده‌های «درخشش افق» و «چشمه غبار» که توسط مأموریت‌های آپولو ثبت شده‌اند، بر اهمیت مطالعه انتقال غبار تأکید می‌کنند. گرد و غبار ماه تهدیدی برای تجهیزات فضاپیما و کار فضانوردان است، زیرا ذرات آن بسیار ساینده هستند و می‌توانند به مکانیسم‌ها و سیستم‌های پشتیبانی حیات آسیب وارد کنند.

محققان برای بررسی تأثیر تابش فرابنفش و میدان‌های الکترواستاتیک بر ذرات دی اکسید سیلیکون (۴۰-۵۰ میکرون)، میکا (۱۵ میکرون) و اکسید آلومینیوم (۱۰ میکرون) مشابه غبار ماه، از واحد خلاء مؤسسه تحقیقات فضایی آکادمی علوم روسیه استفاده کردند.

نتایج نشان داد که اشعه ماوراء بنفش آستانه فعال سازی ذرات را بین ۱.۵ تا ۳ برابر کاهش می‌دهد. به عنوان مثال، برای دی اکسید سیلیکون، پتانسیل الکترود از ۱.۲ به ۰.۴ کیلو ولت کاهش یافت. معلوم می‌شود که هنگام ترکیب اشعه ماوراء بنفش با میدان الکترواستاتیک، تعداد ذرات متحرک گاهی اوقات کاهش می‌یابد، که نیاز به تجزیه و تحلیل اضافی دارد.

محققان از یک جفت دوربین فیلمبرداری استریوسکوپی برای نظارت و ضبط حرکت ذرات استفاده کردند که به آنها اجازه می‌دهد مسیر‌ها و سرعت آنها را با دقت بالایی تجزیه و تحلیل کنند.
 
محققان بار الکتریکی ذرات را در شرایط مختلف اندازه گیری کردند. معلوم می‌شود که تحت تأثیر اشعه ماوراء بنفش، بار‌های ذرات افزایش می‌یابد که به فعال شدن بیشتر آنها کمک می‌کند.

منبع: تاس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار