محقق دانه‌های روغنی استان اردبیل گفت: مدیریت آفات و تغذیه بهینه نقش تعیین‌کننده‌ای در تولید دانه‌های روغنی در استان دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان - صابر سیف امیری گفت: با توجه به اتمام دوره سرما در اکثر مناطق کشاورزی، رصد مستمر مزارع برای کنترل علف‌های هرز، بیماری‌ها و آفات به‌ویژه «شته مومی کلم» آفت غالب کلزا در اردبیل و سایر استان‌های کلزا خیز ضروری است. این آفت با تغذیه از برگ، ساقه، گلچه و غلاف، خسارت قابل‌توجهی وارد می‌کند.
 

او افزود: با توجه به نرخ ۲۵ درصدی دگرگشنی در کلزا، استقرار کندو‌های زنبورعسل در مجاورت مزارع، گرده‌افشانی و تولید دانه را بهبود می‌بخشد. همچنین، آبیاری به‌ویژه در مراحل گلدهی، غلاف دهی و پر شدن دانه، همراه با مصرف ۱۰۰ کیلوگرم اوره و سولفات آمونیوم در مرحله ساقه روی، رشد رویشی و زایشی را تقویت می‌کند. در مناطق مرطوب یا پس از بارش‌های بهاری، خطر شیوع بیماری پوسیدگی ساقه وجود دارد که سمپاشی با قارچ‌کش فولیکور (۱ لیتر در هکتار) در اوایل گلدهی برای کنترل آن مؤثر است.

 محقق دانه‌های روغنی مرکز مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: مدیریت یکپارچه آفات، تغذیه بهینه و بهره‌گیری از دانش فنی، محور‌های اصلی افزایش تولید کلزا هستند که همسو با طرح ملی خوداتکایی دانه‌های روغنی (باهدف تأمین ۴۰ درصد نیاز داخلی در برنامه هفتم توسعه) عمل می‌کنند. این اقدامات نه‌تنها وابستگی به واردات روغن را کاهش می‌دهد، بلکه به دلیل نیاز آبی پایین، راهکاری برای مقابله با بحران آب است.

منبع: روابط عمومی مرکز تحقیقات کشاورزی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.