جلسه بررسی میزان پیشرفت اجرایی تکالیف ۹گانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه هفتم امروز با حضور نمایندگان معاونت‌های تخصصی و سازمان‌های تابعه برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ در ابتدای جلسه مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت فرهنگ توضیحاتی درخصوص تکالیف ۹گانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و احکام مرتبط با این حوزه ارائه کرد.

رمضانعلی حیدری خلیلی با تأکید بر اینکه در برنامه هفتم جمهوری اسلامی ایران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف به انجام مجموعه‌ای از تکالیف و اهداف کلیدی شده است؛ گفت: این وظایف در راستای ارتقای فرهنگ عمومی، سبک زندگی اسلامی-ایرانی و تقویت هویت ملی طراحی شده‌اند.

وی با بیان اینکه اجرای این تکالیف با جدیت در دولت پیگیری و نظارت می‌شود، تصریح کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از همه ظرفیت‌های دستگاه برای اجرای این تکالیف استفاده می‌کنیم. در همین راستا کمیته تخصصی در دفتر برنامه و بودجه با همکاری دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی راهبردی شکل گرفته که جلسات آن به صورت مستمر شنبه و سه‌شنبه هر هفته برگزار و نحوه اجرایی شدن تکالیف، رصد و پیگیری می‌شود.

حیدری خلیلی با بیان اینکه در گام نخست همه تکالیف و احکامی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با وزارت فرهنگ در ارتباط هستند، احصا و در سامانه مربوطه بارگذاری شدند، خاطرنشان کرد: در امتداد مفاد مندرج در برنامه هفتم، تدوین آیین‌نامه‌های اجرایی مرتبط با تکالیف قانونی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار قرار گرفته و با جدیت در حال پیگیری است. این آیین‌نامه‌ها که ماهیت تبیینی و عملیاتی دارند، به‌منظور فراهم‌سازی بستر‌های حقوقی و اجرایی لازم برای تحقق تکالیف برنامه و اهداف کلان فرهنگی کشور طراحی می‌شوند.

مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت فرهنگ، بهره‌گیری از ظرفیت نهاد‌های تخصصی، هماهنگی میان‌دستگاهی و اتکای روشمند بر داده‌های تحلیلی را از ارکان اصلی این فرایند تدوینی برشمرد و گفت: برنامه هفتم  صرفاً یک سند نمایشی و تزئینی نیست، بلکه منشور و سند تحول‌گرایانه‌ای است که بار راهبری سیاست‌های کلان کشور، به‌ویژه در حوزه فرهنگ، را بر دوش می‌کشد. مفاد این برنامه با رویکردی مبتنی بر واقع‌گرایی و مسئله‌محوری تدوین شده و از حیث الزام‌آوری، فراتر از اسناد توسعه محور قرار می‌گیرد. از این رو، تحقق اهداف و تکالیف آن مستلزم عزم حاکمیتی و اجرایی، برنامه‌ریزی مبتنی بر شواهد و تخصیص به‌موقع منابع خواهد بود.

در این نشست حوزه‌های مختلف، گزارشی از روند اجرای تکالیف ابلاغی ارائه کردند و هماهنگی لازم برای استمرار و تقویت کارگروه‌های مرتبط و تدوین برنامه عملیاتی، تهیه شکست سالانه و برش استانی آن صورت گرفت. برنامه هفتم پیشرفت، برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران است که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان سال ۱۴۰۷ اجرا می‌شود.

منبع: روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار