سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس می‌گوید بانوان درخصوص اصلاح قانون مهریه نگران هستند و می‌گویند چرا ۱۴ سکه جایگزین ۱۱۰ سکه شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - علی آذری سخنگوی کمیسین قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره لزوم اصلاح قانون مهریه گفت: یکی از مشکلاتی که بدون اغراق جامعه و نظام‌های اداری و قضایی ما را درگیر کرده بحث مهریه است.

نماینده مردم فاروج و قوچان در مجلس اظهار کرد: طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و برخی احکام مربوط به مهریه درواقع یک مطالبه‌ای است که کل حوزه اداری و مدنی از مجلس داشته است، اما مطالبه سخت و سنگینی است و تا همین الان نظریات مختلف حقوقی نتوانسته یک راه‌حلی بدهد که مثلا در بحث زندان برای اینکه فرد برای مهریه بازداشت و حبس نشود، حل شود و یا اینکه چرا مهریه از آن فلسفه وجودی خود که زوج با آن یک هدیه‌ای به‌عنوان مهریه بدهد که در آدرس‌های قرآنی و رفتار سیره اهل بیت (ع) ما است آن فلسفه هدیه، بخشش و ابراز محبت به ابزار تبدیل شده است.

آذری تصریح کرد: امروز مهریه یک ابزار انتقام شده و از آن‌طرف حق طلاق برای زوج در مسئله حضانت فرزندان و دعاوی مربوط به خانواده باعث می‌شود که وقتی زوج و زوجه وارد آن دعاوی شوند دیگر نتوان روی خانواده حساب کرد که این نیاز باعث شده تا ما نگاه ویژه‌ای به بحث مهریه داشته باشیم.

این نماینده مجلس می‌گوید در خیلی از کشور‌های مسلمان با همین نگاه بحث مهریه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند مثلا بین زوج و زوجه یا بین حمایت‌هایی که نظام فقهی و حقوقی از مرد و زن مثلا در حوزه ارث انجام می‌دهد این حمایت را در کنار بحث مهریه قرار داده است مثلا کشور مصر بحث مهریه را تقریبا با قرار دادن مبحث ارث کنار مهریه حل کرده و کمتر می‌بینیم که دعاوی مربوط به مهریه داشته باشد، چون زوج موظف است از سهم‌الارث که تصمیم‌گیری ثلث در اختیارش است و یک‌هشتم متعلق به زوجه است اقدام کند.

نماینده مردم فاروج و قوچان در مجلس اضافه کرد: بعضی از کشور‌ها مثل اندونزی و مالزی با صندوق‌های حمایتی و با نگاهی به بیمه مهریه و با نگاهی به اینکه بعد از عقد نکاح دارایی زوج و زوجه مشترک می‌شود این مسائل را حل کردند.

آذری گفت: یک قسمت چالش برانگیز این قانون که امروز بانوان خیلی نسبت به آن نگران هستند این است که می‌گویند چرا در ماده ۲۲ این قانون ۱۴ سکه جایگزین ۱۱۰ سکه شده است البته قسمت صندوق بیمه پیش‌بینی شده و قسمت خوب دیگر اینکه سلاح و ابزار زوج که طلاق است نگاه شده، چون زوجه می‌گوید مهریه و زوج هم می‌گوید طلاق که اثبات عسر و حرج را از آن سختی برای زوجه خارج کردیم و با اصلاحی که در قانون مدنی شده این نگاه انجام شده است.

سخنگوی کمیسین قضایی و حقوقی مجلس بیان کرد: گاردی که یک قسمتی از بانوان ما در مورد این ۱۴ سکه گرفتند و شاید به حق هم باشد نگرانی آنان است در مورد اینکه بعد از ازدواج اگر پس از دوره‌ای رها شوند چه باید کنند که این نگرانی به‌واسطه همان نگاه ابزاری به مهریه است که ما باید با جایگزین‌هایی که گفتم و خیلی اساتید و حقوق‌دانان قائل به آن هستند آن را حل کنند، اما نظام قضایی ما نگران است که برای بحث‌های مالی کسی به زندان نرود. ختم کلام اینکه ما حقوق‌دان و قاضی هستیم یک ماده قانونی مثل خیلی از کشور‌ها برای بحث مالی، مهریه و دِین کسی حبس نمی‌شود و تمام مشکلات ما حل می‌شود.

آذری درباره راهکار‌های رفع نگران زنان درخصوص ۱۴ سکه که به‌عنوان سقف مهریه قرار است تعیین شود، گفت: این طرح در نوبت صحن است و حتما پیشنهادات، گفت‌و‌گو‌ها و نظریات زیادی وجود دارد. من چندین مورد گفتم مثل بحث بیمه و الحاق ارث یا اینکه تصمیم‌گیری در حوزه دعاوی خانواده که به‌صورت یک کارگروه قرار دهیم و در آنجا تصمیم بگیریم که مشکل حل شود. الحاق در حق بیمه، الحاق در اشتراک دارایی بعد از ازدواج یا بحث‌های حمایتی که دولت به آن ورود کند مثلا یک کارمند بازنشسته که مورد حمایت صندوق‌های تامین اجتماعی است لذا دولت می‌تواند با ورود به این حوزه و تشکیل یک صندوق با مشارکت دولت و مردم یک قسمتی از درآمد‌ها به این صندوق برود که زوجه نگران مطالبه مهریه نباشد.

نماینده مردم فاروج و قوچان در مجلس بیان کرد: یادمان نرود که صرفا بحث مطالبه مهریه نیست، چون این مطالبات و این اختلافات و این روبروی هم قرار گرفتن‌ها دو مشکل ایجاد می‌کند که یکی این است که کیان خانواده آسیب می‌بیند و کمتر پیش می‌آید آن خانواده دوباره دور هم برگردند و اطفال و فرزندان به شدت آسیب می‌بینند و دوم اینکه در جامعه در اذهان این‌طور متبادر می‌شود که دیگر ازدواج به این سبک سخت است و ما شاهد هستیم که بسیاری از دختر‌ها و پسر‌های ما در سن بالا ازدواج نکردند و خسارتی که زیادی این سکه‌ها وارد می‌کند خیلی سنگین است.

سخنگوی کمیسین قضایی و حقوقی مجلس تصریح کرد: اگر سیره اهل بیت (ع) و مثلا خواستگاری امام علی (ع) از حضرت فاطمه (س) را ببینیم شاهد هستیم که برای مهریه تصمیم گرفتند که یک زره‌ای داده شود و زندگی تشکیل شد، اما بعضی وقت‌ها بر روی نداشته‌ها اسناد را امضا می‌کنیم و بعد در دعاوی حوزه مهریه به مشکل برمی‌خوریم هرچند از نظر حقوقی هم عقد بر نداشته‌ها و مجهولات مورد تردید است.

آذری گفت: این طرح الان در نوبت صحن است و به احتمال زیاد این هفته در دستور صحن علنی مجلس خواهد بود.

برچسب ها: قانون مهریه ، حق طلاق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ن
۰۰:۲۶ ۱۵ مهر ۱۴۰۴
مهریه باید حذف بشه. وقتی زندگی مشترک رو شروع کنند تمام یا بیشتر، زندگی و بچه ها مطابق نظر مادر هست. بیچاره مرد، آب و غذاش هم از زیر دست زنش رد می شه تا بهش برسه این یعنی عملا زندگی مال زن هست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۱۴ مهر ۱۴۰۴
باید مهریه به 3 یا 4 سکه کاهش یابد هرکسی هم مخالفه جمع کنه از ایران بره. بره یک کشوری برای خودش درست کنه به اسم مهریه نجومی بزنه 100 سکه و 110 سکه کسی هم با این نرخ ازدواج نمیکنه و نسل این جماعت مهریه نجومی طلب منقرض می‌شود
یک زمانی 110 سکه خوب بود که چی؟ اون موقع طلاق 3 درصد رقم الان بودش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۴ ۱۳ مهر ۱۴۰۴
با این وضعیت سنگین قیمت مهریه کمتر کسی دیگه زن می‌گیرد اگر میشه هرچه سریعتر محدودیت را اعمال کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۱۰ تير ۱۴۰۴
سکه رفاه: 85/500
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۵ ۱۶ مهر ۱۴۰۴
سکه رسید به حدود 110 میلیون!
با این وضعیت زن بگیری مهریه بزنه اجرا بدبختی
چند تا خانواده هم جمع شوند تمام دارایی شون رو روی هم بگذارند نمیتونن با این وضعیت مهریه یک خانم رو پرداخت کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۰۹ تير ۱۴۰۴
میزان قتل خانم ها به دلیل وصول مهریه های میلیاردی افزایش یافته .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۵۷ ۱۷ خرداد ۱۴۰۴
یک جامعه‌شناس: مهریه باید به طور کامل برچیده شود. «بیمه زنان» جایگزین قانون مهریه شود.
شهلا کاظمی پور، جامعه‌شناس:

سال‌هاست که می‌گویم مهریه باید برداشته شود. دولت نباید از قانون مهریه حمایت کند و همان ۱۴ سکه هم خود مسئله‌ساز است. همین طلاق‌ها همه از مهریه ناشی می‌شود. برای آنکه به خانم‌ها حقوق ندهند و حق خانه داری را لغو کنند، قانون مهریه را اعمال کرده‌اند و می‌گویند مهریه را کی داده و کی نداده است.

قانون مهریه باید اصلاح شود و حتماً خانم‌ها در زمان ازدواج بیمه شوند و حقوقی به آن‌ها پرداخت شود، نه با مهریه. با مهریه کار درست نمی‌شود. بیمه زنان را باید جایگزین مهریه کرد.|
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
خواهشاً قانون محدودیت رو اجرا کنید یک جوان موقع ازدواج دیگه شوق داره فکرش رو نمیکنه شاید کارش به طلاق برسه بعد واقعاً درسته برود به زندان و سابقه دار شه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۸ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
همین سکه و مهریه و زندان عامل ترس مردها و پسرها برای ازدواج شده . پدر آقایون رو درآوردن برای مهریه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۹ ۱۶ مهر ۱۴۰۴
من خودم با این وضعیت غلط کنم بخوام زن بگیرم. مگر اینکه دختری بیاد بگوید حاضرم با مهریه چند شاخه گل و یک قرآن کریم و چند میلیون تومن و یک خانه اجاره ای هم شده به همسری ات دربیام که امکان پیدا شدن همچنین دختری 0.01 هست فکر کنم مجرد بمیرم بهتره. حداقل نه دردسر مهریه دارم نه بچه ای که آینده وحالش داغون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۳ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس خطاب به بانوان:
اگر خیلی مهریه براتون مهمه قبل از ازدواج ملک و املاک بگیرید نه بعد از ازدواج برید دنبال مهریه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۸ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴
سلام، بیست سال پیش ازدواج کردیم، یه بچه داریم، بخاطر عدم تفاهم همسرم مهریه را اجرا کرد و خودروی من رو توقیف کرد، حقوقم رو کسر می کنند برای او، خونه هم بنام اون بود و سو استفاده کرد، من رو از خونه انداخت بیرون! نخندید سرتون میاد! یعنی من از زندگی ساقط شدم در حالی که بیست سال عمر و پول و جونیم رو خرجش کردم، هیچ توافقی با من نکرد کلی براش طلا خریده بودم، وسایل خونه رو هم مال خودش کرد، چون جهیزیه ش قدیمی شد همه رو تازه خریده بودم، هر جا میرم میگن مدرکت کو؟ رسیدت کو؟ برید ببینید چند تا خانم این کار کردن، همه چی حتی بچه ها رو مال خودشون می کنند و مرد رو رها می کنند! به همه چی دهن کجی می کنن، حتی به خانواده، میرن دنبال رفیق بازی و دور دور، همه چی الکیه کدوم ریاست خانواده با مرده؟ ماشین مرد رو زیر پاش می کشن می دن بزنش! چه ارجی چه احترامی! قصه من پر درده، اشکم در اومد..‌.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۷ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴
طبق قوانین ازدواج برای مردان یک جرم است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۴ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
متاسفانه قیمت سکه که بالا رفته بعضی ها فکر کردن خبریه میخوان کاسبی بکنن
اما نمیدون خراب کردن زندگی شیرین خیلی گرونتر از اینا برای زن تموم میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۷ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
جالبه کسانی که قانون کاهش مهریه را در مجلس پیشنهاد و تصویب میکنند،خوشان مرد هستند و صرفا با در نظر گرفتن منافع آقایان عمل میکنند. آقایانی که تا این حد به فکر حقوق انسانی هستند و دادشان به هواست، بد نیست در مورد تساوی حق طلاق و حضانت فرزند و غیره هم ببین زن و شوهر چونه بزنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۴ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
مهریه به معنای جدید زنهارا شیطانی کرده.
Iran (Islamic Republic of)
تورم،مالیات فقرا به اغنیا
۱۵:۰۵ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
اقا اصلا آدم عاقل چرا زن بگیره که بخواد مهریه بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۱ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
مهریه کم جهیزیه کم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۸ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
اینم حرفیه
آخرین اخبار