جریان آب زاینده‌رود بامداد امروز دوشنبه به شهر اصفهان رسید و در بستر رودخانه به سمت پل‌های تاریخی شهر روانه شد.

باشگاه خبرنگاران جوان - جریان آب زاینده‌رود بامداد دوشنبه هشتم اردیبهشت ماه به بستر رودخانه در شهر اصفهان رسید. پیش‌بینی می‌شود آب تا پیش از ظهر امروز زیر پل‌های تاریخی جاری و پس از آن به سمت شرق اصفهان روانه شود.

خروجی سد زاینده‌رود در پی جلسه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، از عصر روز شنبه ۶ اردیبهشت ماه مجدد افزایش یافته است.

در همین ارتباط مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان اعلام کرد که به دنبال پیگیری‌های مستمر و مذاکرات اخیر با وزیر نیرو در جلسه سازگاری با کم‌آبی ملی، رودخانه زاینده‌رود به صورت موقت برای تأمین آبیاری نوبت سوم کشاورزان حوضه در استان اصفهان بازگشایی می‌شود.

وی افزود: این تصمیم با توجه به بارش‌های اخیر و رعایت ملاحظات بین‌استانی با رعایت تابلو منابع و مصارف و به درخواست کشاورزان حوضه و با هماهنگی وزارت نیرو صورت گرفته است.

اعلام بازگشایی موقت زاینده‌رود برای سومین نوبت توزیع آب برای کشاورزان اصفهان در حالی است که تاکنون جزئیاتی از تعداد روز و میزان آبی که قرار است از سد زاینده‌رود رهاسازی شود، از سوی مسئولان استانی اعلام نشده است.

با وجود این حامد یزدیان نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اصفهان گفته است که در خصوص بازگشایی آب در این نوبت تعدیل‌هایی صورت گرفته است؛ ما قادر نیستیم میزان آبی را که در ابتدا انتظار می‌رفت، به طور کامل تأمین و بازگشایی کنیم اما تلاش شده تا در حد قابل قبولی آب تأمین شود تا کشت کشاورزان در این مرحله دچار آسیب جدی نشود. به عبارتی ممکن است بخشی از راندمان کاهش یابد، اما امید می‌رود که کشاورزان با مشکل جدی روبه‌رو نشوند.

بنا بر آ خرین آماری که روز گذشته وزارت نیرو اعلام کرد ذخیره سد زاینده‌رود به ۳۷۵ میلیون مترمکعب رسیده است. سومین نوبت توزیع آب برای کشاورزان اصفهان در حالی صورت می‌گیرد که ۱۴ تا ۲۲ فروردین ماه امسال زاینده‌رود بازگشایی و در کانال‌های آبیاری غرب و شرق اصفهان جاری شد.

در این مدت بنا به گفته احمدرضا صادقی معاون بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان ۶۵ میلیون مترمکعب آب رهاسازی شد با وجود این، کشت غلات بخشی از اراضی شرق اصفهان به دلیل نرسیدن آب آسیب دید.

این درحالی است که از یکصد هزار هکتار وسعت زمین‌های کشاورزی شرق استان اصفهان امسال تنها ۳۰ درصد زیرکشت محصولات کشاورزی رفته است.

پاییز سال گذشته نیز یک نوبت آب برای کشت غلات کشاورزان غرب و شرق اصفهان به مدت ۱۲ روز رهاسازی شده بود.

بنا بر آمار موجود، امرار معاش ۳۸ هزار خانوار در شرق اصفهان وابسته به کار کشاورزی است.

منبع: مهر 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴
اب از فریدن هم‌میاد پشت سد. چهار محالی ها همس که مال شما نیس
United States of America
ناشناس
۱۲:۲۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
۹۰% آب مصرفی خونه اصفهانیا باید فاصلاب کشی بشه والا آب زاینده رو نباید بهشون داده بشه
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۱۰:۱۵ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
حالا برید وسط کویر برنج بکارین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
تو شهر شما زمستون برنج میکارن که تو سه نوبت ابیاری کنند؟ دهاتتون کجاست زمستون بیاییم که سردمون نشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
برنج با گندم خیلی فرق داره ها، کمتر از چشمات استفاده کن درست ببینی
Iran (Islamic Republic of)
مهران پیراسته نیک
۱۰:۰۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
اصفهان نصف جهان شهر گنبد های فیروزه شهر زیبایی خدا تاج سر ایران
Lithuania
منصور
۱۰:۰۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
اگه اب هست باید برای همه اب باشه
اگه اب نیست هم نمیشه برای یزد اب باشه و برای اصفهان نباشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
رودخانه زاینده رود دیگه مصنوعی شده؟! هروقت مسؤلین بخواهند، آب داره؟!