سروستان با برخورداری از ظرفیت‌های قابل توجه گردشگری می‌تواند با جذب سرمایه و برنامه‌ریزی دقیق، از محرومیت رهایی یابد و به توسعه پایدار دست یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - سروستان، شهرستان کهن و تاریخی استان فارس، با ریشه‌هایی در دوران ساسانی، میراثی غنی از بنا‌های تاریخی، چون کاخ ساسان و قلعه انگشت‌گبری را در خود جای داده است.

آرتور کریستن سن، مورخ نامدار، بنیان‌گذاری سروستان را به مهرنرسه، وزیر بهرام پنجم، نسبت می‌دهد که به دستور او سه باغ عظیم در مناطق اردشیرخوره، فیروزآباد و سروستان، شامل باغ‌های زیتون، نخل و سرو، با مجموع دوازده هزار درخت از هر نوع، احداث شد. نام سروستان نیز از همین باغ سرو گرفته شده است. 

این شهرستان با جاذبه‌های گردشگری متعدد از جمله کاخ ساسان (میراث جهانی یونسکو)، عمارت پیر رباط، مقبره شیخ یوسف و قلعه مخروبه برزو، پتانسیل تبدیل شدن به یکی از قطب‌های گردشگری استان فارس را داراست. ثبت جهانی کاخ ساسان و تلاش‌های شورای شهر سروستان منجر به تصویب هفتم اردیبهشت ماه به‌عنوان «روز سروستان» و «روز سرزمین سرو‌های فارس» در سال ۱۳۹۸ شد.

با وجود ظرفیت‌های فراوان سروستان مانند نزدیکی به مرکز استان، دسترسی آسان به بزرگراه‌ها و پتانسیل‌های بالای گردشگری تاریخی و طبیعی،  هنوز برخی مناطق این شهرستان با محرومیت روبرو هستند.  توجه بیشتر به این ظرفیت‌ها و سرمایه‌گذاری مناسب می‌تواند زمینه رفع محرومیت و بهبود زندگی مردم را فراهم کند. 

بتول معلم فرماندار شهرستان سروستان ظرفیت‌های گردشگری این شهرستان از جمله تالاب مهارلو، روستای هدف گردشگری مهارلو، آب گرم مهارلو، کاروانسرا‌های تاریخی، کاخ ساسان و بقعه شیخ یوسف را بی‌نظیر توصیف کرد و از حمایت معاون گردشگری استاندار فارس برای توسعه این بخش خبر داد.او برگزاری اولین نمایشگاه ملی سروناز که پیش از نوروز برگزار شد را گامی در جهت معرفی ظرفیت‌های سروستان عنوان کرد.معلم همچنین از رونمایی المان‌های فرهنگی شامل بوستان عشایری، مدرسه چادری عشایری با تابلوی استاد بهمن‌بیگی و المان‌های قلم، جا قلمی و کتاب به نام مشاهیر صادق همایونی و استاد سبزی سخن گفت.
فرماندار سروستان تالاب مهارلو را به دلیل رنگ صورتی ناشی از جلبک‌های حاوی بتاکاروتن با خواص دارویی، آرایشی و درمانی ضدسرطان، جاذبه‌ای منحصر‌به‌فرد دانست و خواستار جذب سرمایه‌گذار برای ایجاد رستوران، کافی‌شاپ، مجموعه‌های بوم‌گردی و بازی‌های ساحلی و آبی شد.
او هشدار داد: خشک شدن تالاب مهارلو می‌تواند با گسترش ذرات نمک، سلامت سروستان، شیراز، خرامه و کوار را تهدید کند.معلم گفت: دهه سروستان از پنجم اردیبهشت با جمع‌آوری زباله در تالاب توسط ۲۰ تشکل محیط‌زیستی، دانش‌آموزان و اعضای شورای تأمین و اداری آغاز شد.

معلم نمایشگاه سروناز را فرصتی برای معرفی محصولات دامی و کشاورزی عشایر سروستان دانست و گفت: در طول این نمایشگاه زنان و مردان سروستان مشاغل خرد خانگی خود از جمله محصولات خوراکی، بهداشتی و کار‌های هنری شامل صنایع دستی، محصولات دامی و کشاورزی را عرضه کردند.وی به پسته و زعفران این منطقه که در سطح ملی مطرح است اشاره کرد و افزود: زعفران سروستان مرغوب‌ترین زعفران کشور از نظر کیفی و کمی است.

فرماندار سروستان بحران آب شرب، کشاورزی و صنعتی، وضعیت نامناسب جاده ترانزیتی سروستان به فسا با عرض کم و تصادفات منجر به فوت را مهمترین مشکلات زیرساختی شهرستان سروستان عنوان کرد.او با بیان اینکه مرمت کاخ ساسان به دلیل ریزش گنبد‌ها ضروری است، خاطرنشان کرد: واگذاری غیرقانونی زمین‌های اطراف کاخ به اشخاص که به بنا آسیب رسانده و نبود امکانات رفاهی و تفریحی در اماکن تاریخی به دلیل کمبود زیرساخت، منجر شد تا برنامه‌های دهه سروستان در کاخ ساسان برگزار نشود.

معلم، دو شهرک صنعتی سروستان را فرصتی برای جذب سرمایه و سرریز شهرک صنعتی شیراز خواند و از کمبود‌های شهرک صنعتی دوم این‌شهرستان سخن گفت.معلم از حمایت استاندار فارس که گردشگری را اولویت قرار داده و معاون گردشگری استاندار فارس که با تعهد پای کار سروستان آمده قدردانی کرد و گفت: نزدیکی سروستان به مرکز استان و ظرفیت‌های آن، این منطقه را الگویی برای توسعه می‌سازد، زیرا یک ده آباد بهتر از صد شهر خراب است.

وی نقاط ضعف در دیده نشدن ظرفیت‌های گردشگری را مطرح کرد و افزود: دهه سروستان با برنامه‌های یک‌هفته‌ای که به یک دهه تبدیل شد، ظرفیت‌های این شهرستان را معرفی می‌کند.

فرماندار سروستان رونمایی لوح ثبت ملی تالاب مهارلو و جایزه جشنواره استاد رضوی سروستانی را به‌عنوان افتخاری برای سروستان، فارس و کشور دانست.او سروستان را با مشاهیر، نویسندگان، نوازندگان، علما و متخصصین و زندگی عشایر، روستاییان و شهرنشینان در آرامش و فرهنگ‌مداری ستود و گفت: محصولات دامی و کشاورزی دست‌رنج مردم و المان‌های عشایری و مشاهیر هویت این شهرستان را نشان می‌دهند.

معلم آمادگی سروستان برای پیشرفت با حمایت مسئولین و سرمایه‌گذاران را تأکید کرد.سید کمال علوی مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس با قدردانی از فرماندار سروستان و دست‌اندرکاران این مراسم، شجاعت استاندار در انتصاب، اولین فرماندار زن و فرزند شهید، را ستود و گفت:روح سروستان نماد آزادگی، استقامت و شجاعت بوده و این شهرستان یادگاری از دوران ساسانیان با ظرفیت‌های فرهنگی و انسانی برجسته است. وی همچنین خواستار سرمایه‌گذاری در جاذبه‌هایی نظیر تالاب مهارلو و کاخ ساسان شد.علوی با تبریک روز کارگر و روز معلم، تلاش کارگران و فرهنگیان را در توسعه کشور ستود و این مناسبت‌ها را نمادی از صبر و استقامت دانست.

مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس برنامه‌های روز سروستان را فرصتی برای رونمایی از توانمندی‌ها و آداب این منطقه با حضور میهمانان و اندیشمندان خواند.

علوی با اشاره به آثار باستانی و ظرفیت‌های سروستان، سرمایه‌گذاری در حوزه‌های زعفران، زیتون و گردشگری را راهی برای سربلندی این شهرستان دانست و از استاندار برای توجه به این ظرفیت‌ها قدردانی کرد.او با اشاره به اینکه نزدیکی سروستان به شیراز فرصتی برای جذب گردشگر و ایجاد اشتغال است، تصریح کرد: با دعوت از سرمایه‌گذاران و همکاری رسانه‌ها، آینده‌ای روشن برای معرفی سروستان در سطح ملی و بین‌المللی می‌توان پیش‌بینی کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.