
باشگاه خبرنگاران جوان؛ نسرين عليپور - غفور آقایی برنامه امسال کشت سیب زمینی در استان بر اساس ابلاغ الگوی کشت از سوی وزارت جهاد کشاورزی را کاهش محصول در ۱۹ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی دست اردبیل اعلام کرد و گفت: پیش بینی ما این است که میزان کشت یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ هکتار بیشتر از این میزان باشد.
او افزود: بر اساس پیش بینی کشت، در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی و رعایت شرایط تولید و نیز نبود آفات و بیماریهای جدی، میزان تولید سیب زمینی امسال در استان اردبیل به ۸۵۰ تا ۹۰۰ هزار تن خواهد رسید.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به اتمام مراحل کاشت محصول تا یک هفته آینده و احتمال برداشت محصول کشت شده در اوایل امسال در نیمه فصل تابستان بیان کرد: امیدواریم بازار این محصول طوری متعادل شود که هم رضایت مردم و هم رضایت تولید کننده را به دنبال داشته باشد.
آقایی مصرف سرانه سیب زمینی در کشور را حدود ۴۶ کیلوگرم در سال اعلام کرد و گفت: میزان تولید استان اردبیل فراتر از نیاز است و استان اردبیل سهم مهم و حدود ۲۰ درصدی در تولید قریب پنج میلیون تنی سیب زمینی ایران دارد.
او بیان کرد: همه ساله ۹۰ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را رقم آگریا، پنج درصد رقم جِلی و مابقی را ارقام متفرقه فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا تشکیل میدهد.
آقایی با بیان این که بیش از ۹۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به شیوه نوین و با استفاده از سامانه آبیاری نوار تیپ کشت میشود، اظهار کرد: به علت استفاده از آبیاری به روش نوار تیپ و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیپ و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، بالاترین میزان برداشت محصول سیب زمینی با ۷۰ تن در روستای خلیفهلو اردبیل به ثبت رسیده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل میانگین تولید سیب زمینی در مزارع این استان را بسته به شرایط آب و هوایی و کیفیت خاک مزارع بین ۴۰ تا ۴۵ تن اعلام کرد و گفت: در سالهای گذشته میانگین تولید ۲۵ تا ۳۰ تن بود ولی اکنون به علت تغییر روش کاشت و آبیاری، به بیش از ۴۰ تن رسیده است.