
باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - جلوگیری از فرارهای مالیاتی یکی از مهم ترین اقدامات در حوزه اقتصادی کشور به شمار می رود که اجرای آن در اولویت سازمان امور مالیاتی کشور قرار گرفت این درحالیست که در سال های گذشته به دلیل آنکه سیستم حسابرسی مالیاتی سنتی بود با مشکلات بسیاری در این بخش مواجه بودیم اما در حال حاضر با حسابرسی سیستمی مالیاتی شاهد آن هستیم که بخش زیادی از مشکلات در این بخش از بین رفته و ما به سمت رونق در این حوزه رفته ایم.
در همین رابطه سلیمانی کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه سالها با مالیاتستانی سنتی، مبتنی بر رسیدگیهای دستی و تشخیصهای فردی، شاهد فرارهای مالیاتی بسیاری در این بخش بوده ایم گفت: اجرای سیستم مالیاتی سنتی باعث شده که میزان فرارهای مالیاتی در طی سال های گذشته افزایش یابد.
وی ادامه داد: سیستم حسابرسی سنتی باعث شده که بخش زیادی از وقت و انرژی سازمان امور مالیاتی صرف رسیدگی به مودیان قانونمدار شود.
او بیان کرد: اجرای طرح حسابرسی سیستمی که از سه سال گذشته آغاز شده باعث شده که با فاصله گرفتن از نظام مالیاتی سنتی با تمرکز بر هوشمندسازی بهطور جدی آغاز شده و همچنان در حال پیشرفت است.
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه حسابرسی سیستمی، بهصورت مستقیم بر فضای سرمایهگذاری اثر دارد گفت: حسابرسی دادهمحور، با اتکا به اطلاعات فروش، به سرمایهگذار نشان میدهد که در یک ساختار منطقی فعالیت میکند.
او با اشاره به اینکه بیش از ۹۵ درصد مودیان مالیات بر عملکرد طی امسال اظهارنامههای خود را بدون مراجعه حضوری ثبت کردهاند گفت:رسیدگی دستی برای مودیان حقوقی ۵۰ درصد کاهش یافته و برای مودیان حقیقی کلان هم این عدد به ۶۷ درصد رسیده است این یعنی سازمان امور مالیاتی دارد به سمت اتکا به سیستم و داده حرکت میکند، و این اتفاقی است که باید از آن حمایت کرد.
وی ادامه داد: اجرای طرح حسابرسی سیستمی نقش بسیار موثری در رونق اقتصادی کشور دارد و می تواند روند اجرای مالیاتی کشور را به سمت رونق هدایت کند.