دستیار ویژه رئیس‌جمهور روسیه در حوزه علم و فناوری در نشست دیپلماسی فناوری ایران و روسیه، توسعه فناوری در حوزه‌های نوظهور را اولویت همکاری بین دو کشور دانست.

باشگاه خبرنگاران جوان - نشست دیپلماسی فناوری ایران و روسیه، روز گذشته  در حاشیه اینوتکس ۲۰۲۵ برگزار شد.

رئیس پارک و علم و فناوری پردیس در این نشست خطاب به مسئولان حوزه فناوری از روسیه گفت: حضور مجدد شما در نمایشگاه اینوتکس نشان‌دهنده عزم‌تان برای همکاری فناورانه است. پارک فناوری پردیس زیر مجموعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری است؛ البته سال گذشته در قالب مصوبه‌ای دولتی به عنوان منطقه بین‌المللی نوآوری هم شناخته شده است. از این رو، خود را مکلف به توسعه فعالیت‌های فناورانه بین‌المللی می‌دانیم. اولین کشوری را هم که برای این منظور انتخاب کردیم، روسیه است و امیدواریم جلسه امروز، نتایج اجرایی خوبی را برای همکاری متقابل به همراه داشته باشد.

مهدی صفاری‌نیا ادامه داد: ۱۲ سال پیش به پیشنهاد دکتر سجادی، سفیر ایران در روسیه، نمایشگاه اینوتکس کلید خورد و همیشه همکاری با روسیه در اولویت ما بوده است و در این راستا، می‌کوشیم مزایای آزاد تجاری را برای طرف همکاری‌مان هم فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه اولین شرکت خارجی که ۱۰ سال پیش، در پارک پردیس مستقر شد، یک شرکت روسی بود، تصریح کرد: این شرکت در حوزه دارویی فعالیت می‌کرد و خوشحالیم که بتوانیم امروز این همکاری را توسعه دهیم.

صفاری‌نیا تصریح کرد: شرکت‌های روسی می‌توانند در پارک فناوری پردیس دفتر داشته باشند، از دیگر موضوعاتی که ما در همکاری فناورانه با روسیه دنبال می‌کنیم، ایجاد شعبه‌هایی از دانشگاه‌های روسی در کشور است و در این راستا، توافق‌هایی را با دانشگاه سن‌پترزبورگ و دانشگاه ملی مسکو انجام داده‌ایم و این مهم را با همکاری دانشگاه علم و صنعت پیش می‌بریم.

به گفته رئیس پارک فناوری پردیس، این اولین دانشگاه خارجی است که در ایران شعبه دارد. در این مجموعه امکانات زیرساخت دفتر و کلاس‌ها ایجاد می‌شود و نه فقط دانشجویان ایرانی که دانشجویان منطقه هم می‌توانند در این دانشگاه تحصیل کنند؛ به این ترتیب که بخشی از دوره‌های تحصیلی‌شان در ایران و دوره‌های بعدی را در روسیه سپری کنند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: آمادگی داریم دفاتری را به پارک‌های فناوری اختصاص دهیم. همچنین در قالب پیمان‌هایی که دو کشور در آن عضویت دارند، مثل حوزه بریکس و شانگهای هم آمادگی انجام هر نوع همکاری فناورانه را داریم چرا که هدف ما ارتباط بیشتر و تعریف فرصت‌های همکاری اعم از فرصت‌های آموزشی، تحقیقاتی و بازار است.

با تکرار فناوری‌ها راه به جایی نمی‌بریم

دستیار ویژه علم و فناوری رئیس‌جمهور روسیه هم طی سخنانی گفت: امروز این افتخار را داشتم که با برخی پروژه‌ها از نزدیک آشنا شوم، علاقه افرادی که مایل بودند پروژه‌های خود را تشریح کنند، برای من مغتنم بود.

آندری فورسنکو ادامه داد: پارک فناوری پردیس، از نظر زیرساختی مجموعه بی‌نظیری را ایجاد کرده است و علاقه‌مندی افراد برای توسعه همکاری کاملا مشهود است و در این خصوص از مهارت بالایی برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه پارک پردیس در تشخیص و تعیین اولویت‌ها به درستی عمل کرده است، خاطرنشان کرد: تشخیص درست اولویت‌ها در بردارنده دو مزیت است؛ نخست، برای خود زیست‌بوم فناوری یک کشور که مسیر درستی در برابر خود داشته باشد و دوم، هموار کردن مسیر همکاری برای ذی‌نفعان است.

نکته دیگری که فورسنکو بر آن تاکید داشت، پرهیز از تکرار فناوری بود و در این زمینه گفت: باید به این حقیقت مکلف باشیم که با تکرار فناوری راه به جایی نخواهیم برد. از این رو، باید رسیدن به نتایجی را در دستور کارمان قرار دهیم که در دنیا وجود ندارد که خود کاری به مراتب دشوارتر است.

او ادامه داد: علیرغم اینکه می‌دانیم کار بر روی فناوری جدید ریسک دارد، اما نباید از این امر غافل شویم؛ زیرا برای داشتن جایگاه اول در دنیا راهی جز این نداریم.

منبع: معاونت علمی و فناوری  ریاست‌جمهوری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار