مدیر کل بنیاد مسکن استان مرکزی گفت: استان مرکزی با تحقق ۱۱۲ درصدی تعهدات خود در نوسازی بافت‌های فرسوده و نا کارآمد، موفق به کسب رتبه اول در کشور شد.

باشگاه خبرنگاران جوان - علی عسگری با اشاره به طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی اظهار کرد: پس از حادثه زلزله بم در سال ۸۴ با دستور مقام معظم رهبری و ریاست وقت بنیاد، مقاوم‌سازی مسکن روستایی به شکل کنونی مدون و سازمان‌یافته آغاز شد

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی گفت: سیاست کلی این طرح، مقاوم‌سازی سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی و در مجموع ۲ میلیون واحد طی بازه زمانی ده ساله بود که در پایان این مدت، به هدف تعیین‌شده محقق شد.

عسگری ادامه داد: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، استان مرکزی دارای هزار و ۱۶۶ روستا است که از این تعداد، ۸۶۱ روستا جمعیتی بالای ۲۰ خانوار دارند که از مجموع بیش از ۱۰۲ هزار واحد مسکونی روستایی در استان، تاکنون ۶۱ هزار واحد مقاوم‌سازی شده که معادل حدود ۶۱ درصد است و این میزان، ۶ درصد بالاتر از میانگین کشوری (۵۵ درصد) است.

وی ادامه داد: حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از مقاوم‌سازی‌ها به صورت خودجوش و بدون استفاده از تسهیلات انجام شده است، اما آمار رسمی بر مبنای تسهیلات ثبت‌شده اعلام می‌شود.

وی افزود: سال گذشته سهمیه استان مرکزی ۷ هزار و ۳۰۰ واحد بود که تسهیلات آن در ۹ بانک عامل به متقاضیان واجد شرایط اختصاص یافت که از این تعداد، ۶ هزار واحد (۸۲ درصد) به بانک‌ها معرفی و برای ۴ هزار و ۸۰۰ واحد قرارداد بانکی منعقد شد که نشان از عملکرد خوب استان در این زمینه دارد.

مدیر کل بنیاد مسکن استان مرکزی گفت: در سال‌های اخیر سرفصل‌های کاری بنیاد مسکن افزایش یافته و شامل تسهیلات صندوق قرض‌الحسنه مهر ایران نیز شده و تاکنون برای هزار ۹۵ واحد، مجموعاً ۲۳ میلیارد تومان تسهیلات جهت تکمیل واحدهای نیمه‌تمام (تا سقف ۵۰ میلیون تومان برای هر واحد) پرداخت شده است.

وی ادامه داد:، بنیاد مسکن که زیرمجموعه حساب صد امام خمینی (ره) محسوب می‌شود، تسهیلاتی تا سقف ۲۰ میلیون تومان برای تکمیل واحدهای روستایی پرداخت کرده که در مجموع حدود ۵۰۰ واحد و به مبلغ ۶۵۰ میلیون تومان اختصاص یافته است.

عسگری در خصوص طرح‌های جدید نیز بیان کرد: در سال‌های گذشته ساخت مجموعه‌های مسکن روستایی در استان آغاز شده است که در این طرح به روستاهایی با متقاضیان بیشتر، زمین اختصاص یافته و واحدها تا پایان مرحله سفت‌کاری ساخته می‌شود تا از رانت‌خواری و فروش زمین جلوگیری شود.

وی افزود: برای ساخت این واحدها تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت بلندمدت تعلق می‌گیرد که به خریدار منتقل می‌شود و اولویت واگذاری این واحدها با اقشار محروم و زوج‌های جوان فاقد مسکن ساکن همان روستا (با معرفی دهیاری و بخشداری) است.

وی با اشاره به شاخص‌های کنترل کیفیت اظهار کرد: شاکله اصلی کنترل بنیاد مسکن، نظام فنی روستایی است که با بهره‌گیری از ۱۵۰ مهندس ناظر نظام مهندسی و ۴۲ دفتر خدمات طراحی فعالیت می‌کند که در چند سال اخیر، استان مرکزی همواره جزو پنج استان برتر کشور بوده و امسال نیز رتبه سوم کشور در ارزیابی فرآیند کیفیت اجرای مسکن روستایی را کسب کرده است.

مدیر کل بنیاد مسکن استان مرکزی اضافه کرد: این استان همچنین موفق شد رتبه اول کشور را در تحقق ورود به ساخت در بافت‌های ناکارآمد به دست آورد؛ به‌گونه‌ای که با انجام میزان ۱۱۲ درصد تعهدات و پرداخت تسهیلات به بیش از ۳۰۰ واحد، این موفقیت حاصل شد.

وی گفت: تا پایان سال گذشته، حدود ۲ هزار و ۳۸۰ واحد مسکونی تکمیل و مابقی واحدها در حال تکمیل هستند که تسهیلات تکمیلی به خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد و سایر ارگان‌های مربوطه اختصاص می‌یابد.

وی ادامه داد: در زمینه شناسایی بافت‌های ناکارآمد شهری نیز، تاکنون ۳۶ محله در شهرهای مختلف استان مرکزی شناسایی شده و تلاش می‌شود در سال جاری، تعداد بیشتری از این ساختمان‌ها بازسازی شود.

منبع: مهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.